Przygarnę Syjamskiego Kota (małego)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 06, 2006 18:59

Cześć Nelkaa:)
Jeżeli jesteś uczulona na "koty" to każdy kot będzie Cię uczulał. A jak chcesz mieć kota o ubarwieniu syjama tj. colorpointa to zobacz jakiego ślicznego ja adoptowałam z "tego forum" :D Moja Pipi jest zwykłym a raczej niezwykłym dachowcem o niebieskich oczach i futerku colorpoint pręgowanym z białym :D
masz linka, gdzie możesz ją zobaczyć.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=48 ... sc&start=0

Jej bratem jest Iwan GinyS. Jest prawie identyczny jak ona. Iwan też został adoptowany za pośrednictwem forum.
Poczekaj, bądź z nami a z pewnością trafi się kotek o wymarzonym kolorze futra, któremu dasz domek.

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Wto lis 07, 2006 12:50

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Wto lis 07, 2006 15:02

Nelkaa pisze:chodzi o to, ze syjamy maja siersc dla alergikow, a moge miec tylko dlatego. a ze kocham koty :) hm... :]
chce miec Syjama.

Po pierwsze - jestes pelnoletnia? Po drugie - kto Ci takich glupot naopowiadal, ze syjamy nie uczulaja? A jak bedzie jednak uczulal to co zrobisz?
No i po trzecie: chcesz syjama czy kota podobnego do syjama? Jesli zamierzasz kupic gdzies kota bez rodowodu to przeciez nie wiesz czy to potomek syjamow. I moze uczulac jak kazdy normalny kot. Nie daj sie nabic w butelke i nie plac za kota, ktory syjama tylko przypomina z wygladu. A juz na pewno bedzie uczulal jak kazdy inny. Podobno biale koty mniej uczulaja, ale to chyba tez nie jest pewne. Chyba lepiej jak umowisz sie z kims, kto ma kota na tymczasie i ewentualnie wezmiesz go i sprawdzisz czy uczula czy nie zamiast kupowac gdzies na gieldzie i wyrzucic..
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto lis 07, 2006 17:17

Nelkaaa - jako osoba z dwoma silnymi alergikami na koty w domu mogę z całą pewnością powiedzieć ci, że syjamy uczulają. Niestety.
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Wto lis 07, 2006 18:40

Nelkaa pisala ze nie zna sie na kotach
dlaczego kilka dziewczyn pojechało po niej ?
na spokojnie też dało by się wytłumaczyć
dziewczyna by się dowiedziała o kotach i zdecydowała jakiego chce

a teraz możecie mnie zjeść

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Wto lis 07, 2006 19:03

a może jakiś kot znalazłby dobry kochający dom :roll:
ale nie, trzeba był naskoczyć

sama mam dachowca kupionego na bazarze ale co z tego skoro dałam kochający dom dwojgu forumowym kotom

czy naprawdę jestem taka zła :?
Vici, Klarcia, Fire Dragon, PD i Asiczek
Obrazek

asiczek

Od: Czw sie 12, 2004 13:23

Post » Wto lis 07, 2006 19:28

Nelkaa pewnie już się nie odezwie :(
chociaż mam nadzieję, ze miłość do kotów jest u niej bardzo silna i jeszcze tu wejdzie i przeczyta, ze niektóre mocne słowa są kierowane pod wpływem impulsu i złości na tych, którzy bezmyślnie rozmnażają koty i przyczyniają się do tego, ze w Polsce koty umierają z głodu i chorób na ulicy :cry: a nie do tych , którzy chcą dać kotu dom i miłość :) a czytając to forum wiele można zrozumieć - otwierają się oczy po prostu
Nelkaa odezwij się :D

ezynka

Od: Pon sie 22, 2005 18:18

Post » Wto lis 07, 2006 19:32

Nelkaa, jeśli jesteś uczulona na koty, to musisz zrezygnować z kota w ogóle, nie możesz testować swojej alergii na syjamach... proszę!
Mam "syjamy" ze schroniska i obawiam się, że powodem ich oddania mogła być m. in. alergia. :(
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

[poprzednia]