przygarnę kotke-warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 19, 2006 11:32

gafa22 pisze:Nie wiem. Wszystkim znalazłam dom. Wiem że wkładam teraz kij w mrowisko ale pozwólcie właścicielom opiekować się zwierzęciem na własny sposób. Jeśli tylko zwierze jest szczęśliwe i zdrowe nie widzę problemu. Pozwolenie kotce na posiadanie choć raz młodych nie uważam za wielki błąd. Szczególnie w miejscach gdzie nie ma problemu z bezdomnością wśród zwierząt a każdy nowy kot znajduje bezpieczny dom. Spotkałam się nawet z opinią że takie postępowanie znajduje swoich zwolenników wśród weterynarzy. Rozumiem wasz punkt widzenia ale w waszych osądach A CO NAJWAŻNIEJSZE w tonie wypowiedzi dostrzegam sporą przesadę. Na pewno łatwiej byłoby wam pomagać zwierzętom i zjednywać sobie opinię publiczną gdybyście zachowali wymagany takt i uprzejmość.

gdzie sa takie miejsca?
tu, w Polsce?

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Wto wrz 19, 2006 11:48

Sorry Gafa,ale szlag mnie trafia jak wchodzi tu ktoś poraz pierwszy(z bardzo małym doświadczeniem,co widać po bzdurach,które piszesz) i wypowiada się w negatywnym tonie na temat tego co tu robimy.Dziewczyno,sa tu ludzie,którzy każdą swoją wolną minutę,każdą złotówkę poświęcają na pomoc kotom,często to właśni Oni ponoszą konsekwencje za takich ludzi jak Ty-którzy poprostu chcą się przez chwilę pobawić maluszkami!!!Nic Cie nie obchodzą nasze rady,idee,wartości to po co tu wchodzisz,kota możesz sobie znależć wszędzie...
Jurand,Eto'o,Gandalf i Fredek
Obrazek

Miciułka

Od: Czw kwi 20, 2006 10:49

Post » Wto wrz 19, 2006 11:58

gafa22 pisze:Nie wiem. Wszystkim znalazłam dom. Wiem że wkładam teraz kij w mrowisko ale pozwólcie właścicielom opiekować się zwierzęciem na własny sposób. Jeśli tylko zwierze jest szczęśliwe i zdrowe nie widzę problemu. Pozwolenie kotce na posiadanie choć raz młodych nie uważam za wielki błąd. Szczególnie w miejscach gdzie nie ma problemu z bezdomnością wśród zwierząt a każdy nowy kot znajduje bezpieczny dom. Spotkałam się nawet z opinią że takie postępowanie znajduje swoich zwolenników wśród weterynarzy. Rozumiem wasz punkt widzenia ale w waszych osądach A CO NAJWAŻNIEJSZE w tonie wypowiedzi dostrzegam sporą przesadę. Na pewno łatwiej byłoby wam pomagać zwierzętom i zjednywać sobie opinię publiczną gdybyście zachowali wymagany takt i uprzejmość.

Jeśli znasz takie miejsca, gdzie nie ma problemu z bezdomnościa i wszystkie koty znajdują dom, podziel sie z nami tą informacją. Jeśli poswięcisz ODROBINĘ czasu i przejzysz watki na kociarni zauwazysz, być może, że TUTAJ mamy problem z nadmiarem bezdomnych kotów...W dodatku często sa to zwierzaki stare, chore, powypadkowe a czasem nawet te śliczniusie, malusie, prosto od mamusi też nie mogą znaleźć doku...A wymaganie taktu i uprzejmości w sytuacjach z jakimi mamy do czynienia, gdzie nierzadko chodzi o życie zwierzęcia pozostawię bez komentarza...[/url]
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

[poprzednia]