Mamę zabiło auto- 2 miesięczny Zuszek do adopcji

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 01, 2006 13:43 Nikt się Zuchem nie zainteresował.

Prócz życzeń dobrego domku- nic.

Serce mi płacze.

Ale cóż mogę więcej, oprócz tego , co czynię...

Monika

m_orsetti

Od: Czw cze 01, 2006 12:51

Post » Śro sie 02, 2006 3:20 Zuch wrócił od weta

Są dobre i złe wiadomości. Zacznę od dobrych.

Kotek ma 7-8tygodni. Jest zdrowy. Żadnych widocznych paskudztw, rozpiera go energia. Tylko uszy do czyszczenia- ale to norma. Dostał stronghold- więc rozprawa z robalami nastąpiła od razu.

U weta zachowywał się z godnością. Byłam z Lalą- więc pies- gigant pilnował malca, który był moim psem bardzo zaciekawiony (wcale się nie bał psa- zero histerii- mimo że mój pies ma nawet ogon kilkakrotnie większy od tego małego, dzielnego obywatela:).

Zła wiadomość jest niestety także- kotek ma ranę po kopnięciu podbródkowym. Dolna warga jest oderwana od kości szczęki. Rana już się zabliźniła, ale jeszcze trzeba kotu płukać tę dziurkę i smarować solcoserylem dziurę między szczęką, a wargą. Stąd na pierwszych zdjęciach ten dziwny "niedomyk" pyszczka- tam była spuchnięta ziarnina, którą dziś wet oczyścił. Na szczęście szczęka nie jest uszkodzona i rzecz ma się zagoić w całości.

Lekarz twierdzi, że rana ewidentnie przypomina efekt działania glanów młodego, prawomyślnego wszechpolaka. Straszne to.

A pozytywne, że kotek jest wesoły- rana już go nie boli- jest odrobaczony i z dnia na dzień coraz weselszy:). Bardzo odważny- naprawdę- jego reakcja na mojego psa (Moskiewski Pies Stróżujący olbrzymich rozmiarów- ok.70kg wagi) jest arcyzabawna, bo przygląda się psu z wielką uwaga i powagą, daje się wąchać, trącać i lizać (moja sunia ma instynkt opiekuńczy nawet wobec kocich dzieci).

(Ogarnęły mnie- niestety- refleksje w rodzaju "wytępić niektórych pseudoludzi"- może się pozbieram niebawem).

Jutro sesja fotograficzna- będą zdjęcia z domkniętą buzią.

Kot jest rewelacja. Do zakochania. Jest dzielny, mądry i pewny siebie :))))

Monika

m_orsetti

Post » Pon wrz 11, 2006 13:14

Znalazł już domek?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon wrz 11, 2006 13:40 Niestety- jeszcze nie znalazł

Szukamy. Trzymaj kciuki za malucha, bo w tym domku, gdzie jest długo nie będzie mógł zostać (ze względu na problemy jednego z domowników).

Pozdrawiam
Monika

m_orsetti

Post » Pon wrz 11, 2006 13:44 Pomyłka:)

Ech- pomyliłam koty:)

Zuszek ma wspaniały dom. Najbardziej- z trzech kotów i golden retrivera- pokochał psa. Sunia nosi go w pysku, kotek jeżdzi na niej jak na koniu i śpi wtulony w jej brzuch. Komedia:)))

A teraz szukam domu dla meincoonowato-bengalskiego kocika.

Serdeczności

Monika

m_orsetti

[poprzednia]