Wonder i Boruta razem w nowym domku!!!!!!!!:D

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 03, 2006 9:03

podnoszę wątek wonderki i przedstawiam jej synka

boruta śpi:
Obrazek

boruta czuwa:
Obrazek

dopeman

Od: Pt lip 21, 2006 8:45

Post » Czw sie 03, 2006 10:36

Piękny z niego kociak :)

A jak wygląda sprawa z oczami Wonderki?
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw sie 03, 2006 12:33

Prawego w ogóle nie ma, a lewe ma zamglone czy zasnute, weterynarz stwierdził, że juz napewno nie będzie widzieć na to co jej zostało. Przy zdejmowaniu szwów jeszcze ją pooglądają czy można coś zrobić (ja nie wiem co się robi w takich sytuacjach do tej pory myślałam, że jak oczodół pusty to powieke się zaszywa, żeby uniknąć mechanicznych urazów). W związku z tym, że nie może się myć w tej chwili, przemywamy jej buźke wodą, a dzisiaj dopeman kupi świetlika wedle zalecenia weterynarza.

Boruta po pożegnaniu pchlich kumpli zrobił się spokojniejszy (bywały sytuacje gdzie ni stąd ni zawąd podskakiwał i latał jak świrek, pewnie jakaś pchełka go w dupkę gryzła).Dzisiaj całą noc grzecznie przespał 8O bylismy w szoku w końcu to mały rozbrykany kociak. Dla niego też szukamy domku.

Aśka

Od: Nie sty 22, 2006 17:43

Post » Pt sie 04, 2006 8:18

i co u kotów? maluszek jest śliczny :)

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt sie 04, 2006 12:39

kotki obecnie śpią po dosyć aktywnej nocy...wydaje mi się, że Boruta za dużo spał w ciągu poprzedniego dnia. Blizna Wonderki wygląda coraz lepiej, ona z resztą też, ze zdwojoną aktywnością myje kołnierz :D oba kotki czekają na kochające domki umilając sobie czekanie ciągłym spaniem z małymi przerwami (Wonder) i zabawą (Boruta) :wink: to spanie Wonderki to nadal pooperacyjne czy już się zaczęły zmiany hormonalne i jakaś apatia poststerylkowa? Zaznaczam, że małym się zajmuje.

Aśka

Post » Pt sie 04, 2006 12:54

Nie wiem, w jakim stanie jest to oczko, popytak weta o cornergrl, solcoseryl - w cenie ok.20zł za tubeczkę.
Moja kotka miała mocno zamglone, prawie białe oczy - skutek caliciwirusa, bardzo długo smarowałam jej oczka optimune (prawie dwa lata, teraz co jakiś czas ponawiam kilkutygodniową kurację). Oczka wyglądaj na tyle normalnie, ze "zwyły" człowiek nic nie zauważa, kotka widzi dość dobrze, lekkie problemy ma o zmierzchu.
Tyle, że maleńka tubeczka maści kosztuje 100zł :(, ale jeśli są jakieś szanse, to może warto? Wystarcza na dość długo - do oczka wciska się ok.2mm
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sie 04, 2006 13:10

to znaczy weterynarz, który badał Wonder, zajmuje sie oczami, mówił, że nie będzie już na bank widzieć niestety...jeszcze będziemy go pytać o to w środę.

Aśka

Post » Pt sie 04, 2006 13:47

Aśka pisze:to znaczy weterynarz, który badał Wonder, zajmuje sie oczami, mówił, że nie będzie już na bank widzieć niestety...jeszcze będziemy go pytać o to w środę.

Aśka - u jakiego weta leczycie kotkę?

Solcoseryl do oczu mam w domu - w razie czego mogę dać.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Post » Pt sie 04, 2006 14:06

U doktora Juszczaka jeśli nie przekręcam jakoś nazwiska. W takim razie będziemy pamiętać, żeby się zapytać o ten Solcoseryl i najwyżej będziemy działać :)

Aśka

Post » Pt sie 04, 2006 15:04

Solcoseryl, cornergel - mnie to zalecają na skaleczoną rógówk, na takie miejscowe białawe zmętnienia.
Optimune - na zahamowanie wrastania naczyń krwionośnych w rogówkę uszkodzoną przez caliciwirusa.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sie 04, 2006 15:57

dzięki będziemy go męczyć 8) znaczy weta 8)

Aśka

Post » Sob sie 05, 2006 10:36

tylko czy to są maści tylko na wirusowe sprawy?U niej raczej wchodzi w grę zmętnienie spowodowane mechanicznym urazem...sama nie wiem...do wizyty jeszcze daleko stąd gdybania..

Aśka

Post » Sob sie 05, 2006 11:42

Aśka pisze:tylko czy to są maści tylko na wirusowe sprawy?U niej raczej wchodzi w grę zmętnienie spowodowane mechanicznym urazem...sama nie wiem...do wizyty jeszcze daleko stąd gdybania..

Żadna z tych masci nie jest na leczenie wirusa - tak jak napisała annskr:
Solcoseryl, cornergel - mnie to zalecają na skaleczoną rógówk, na takie miejscowe białawe zmętnienia.
Optimune - na zahamowanie wrastania naczyń krwionośnych w rogówkę uszkodzoną przez caliciwirusa.

To są maści, które generalnie leczą podrażnienia rogówki.

O Solcoserylu piszą tak:
* Lek przyspiesza gojenie się ran, ułatwia powstawanie nowego nabłonka. Zmniejsza bolesność rany i obrzęk wokół rany.
* Poprawia odżywianie komórek sąsiadujących z komórkami uszkodzonymi.

Nie napiszę z czego jest zrobiony, bo zawsze mnie to odrażało, jak widziałam to na opakowaniu. Ale skuteczny jest - fakt.

mircea

Post » Sob sie 05, 2006 11:51

aha no to źle zrozumiałam

Aśka

Post » Pon sie 07, 2006 12:36

Nawet taki śliczny kocurek jak Boruta nikomu nie przypadł do serca??

Aśka

[poprzednia][następna]