Kociaki z węzła ciepłowniczego szukają nowego domku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 08, 2006 15:31

Zadzwonie do niej w poniedziałek i pogadam, choc bedzie ciężko, bo ona ma takie ciągotki kolekcjonerskie jeśli chodzi o koty. Już jak brala 7-go kota, to jej to proponowałam. Niby miała przyjść z kicią porobic fotki, ale jakoś nie dotarla. Ale zadzwonię. Spróbuję ja przycisnąć z tym 8-ym maluchem.
sorry za OT

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie lip 09, 2006 11:19 Telefon

Wczoraj po południu zadzwonił pan,który przeczytał ogłoszenie w gratce.Nasze przywiązanie i troska o dobro naszych maluchów powodują,że zadajemy dość dużo pytań ewentualnym przyszłym właścicielom.
W tym przypadku byłem sam(Moja Ukochana pojechała na weekend do Mamy)Pozwoliłem sobie zapytać pana,które z kociąt chciałby przygarnąć i już pierwsza odpowiedź wywołała mieszane uczucia,a brzmiała:
-"a to wszystko jedno"
Szczerze mówiąc na chwilkę zaniemówiłem.Po czym wytłumaczyłem Panu,że biorąc ode mnie kotka "bierze udział" w adopcji,a to wymaga podpisania dokumentu adopcyjnego.Pan wręcz się oburzył i zapytał "A po co te całe ceregiele"
Ja odpowiedziałem(o dziwo nadal spokojnie),że dla mnie jest bardzo istotne,gdzie,do kogo i w jakie warunki trafi kotek/ka.Tu już wszystko potoczyło się lotem błyskawicy.Pan stwierdził,że jestem jakiś popie...ny i rozłączył się.Nie miał akcentu Wietnamczyka,ani Chińczyka,więc był to tatuś chcący kupić dziecku zabawkę,bez żadnych zobowiązań,aby,jak się znudzi wyrzucić na śmietnik.
To jest oczywiście tylko moje odczucie,ale w końcu to m.in.ja jestem odpowiedzialny za Ich(naszych dzieci,jak zaczęliśmy je nazywać)przyszłość.Tak jak każda matka patrzy badawczym wzrokiem na ewentualnego przyszłego zięcia :D
Napiszcie,czy może nie jestem zbyt przewrażliwiony,albo zwyczajnie pogięty.

petera73

Od: Czw lut 23, 2006 13:42

Post » Nie lip 09, 2006 11:53

Myśle, że na razie odsyłaj tych chętnych na egzamin do Iwci albo Mokkuni, mają więcej wprawy i cierpliwości do rozmów :D :wink:
A że nie był zdecydowany na konkretnego kotka, to mnie nie dziwi - nie zna ich w końcu, a na zdjęciach wyglądają prawie tak samo :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie lip 09, 2006 12:52

Nie przejmuj sie w ogóle. To normalne. Nastaw się, że 80% procent telefonów będzie właśnie takich, czyli od ludzi, którzy uważają za oczywiste, że kot im sie należy i sa zdziwieni, że się w ogóle jakieś pytania zadaje. Grunt to zachowac spokój. Ja sobie zawsze tłumaczę, że to lepiej jak ktoś od razu okaże się niedobrym domkiem, bo przynajmniej kocio do niego nie trafi. Lepiej od razu niż potem, no nie?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie lip 09, 2006 22:07

Mi już brak słów, nie wiem jak opisać mój zachwyt. Koci raj. Duuuużo burego. Mogłabym tam siedzieć i siedzieć i siedzieć i przyglądać się tym cudeńkom. Zazdroszczę Wam tych kociaków :oops: A Leośka to bym chętnie porwała ;)

Kociaki szukają dobrych, kochających i odpowiedzialnych domków :!:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lip 09, 2006 22:17

Myśleliście, że to już koniec fotek :?: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Koniec fotek burasków w moim wykonaniu? Co za pomyłka :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mokkunia

Post » Pon lip 10, 2006 8:15

Cudaczki do schrupania :D
Komu takie pieszczoszki?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro lip 12, 2006 13:27

Bura rzodzinka nadal bezdomna, komu kociaczka ?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lip 12, 2006 13:52

I nikt kociakami się nie zachwyca :(

mokkunia

Post » Pt lip 14, 2006 8:05

Ja się zachwycam - one na żywo jeszcze piękniejsze :D
A domek niech składa obszerne relacje na bieżąco :wink: :!:

kalewala

Post » Pon lip 24, 2006 12:12

No, co tak cisza?
Proszę o jakieś informacje :wink:

kalewala

Post » Czw lip 27, 2006 9:50

Zdjęcia wyszły rewelacyjnie, ale teraz byłoby jeszcze lepiej, ponieważ cała szósta tj. łaciatki i buraski szaleją razem. Kociaki są niesamowite, buraski zdecydowanie spokojniejsze ale równie charakterne, a łaciatków wszędzie pełno. Kropeczka, (ponieważ ma dwie kropeczki na nosku), jest łaciata tzn. ma biało czarne łateczki jest bardzo towarzyska, uwielbia pieszczoty, wlezie w każdą dziurę, trzeba uważać, co się ma pod nogami, ponieważ pojawia się jak filipek z konopii. Mruczy jak tylko się do niej podchodzi, w ogóle jest niezwykle radosną koteczką, uwielbia Diegusia-buraska, razem śpią wtuleni w siebie :oops: . Z tego nowego miotu niezwykle wyrazisty jest także Franuś - piękniś, na początku zachowywał się nieznośnie, Franuś jest prześlicznym kocurkiem, dość dużym jak na swój wiek, jest bardzo łagodny, również uwielbia pieszczoty mruczy i miauczy z radości jak go się głaszcze lub drapie po szyjce. Ma przepiękne umaszczenie, na jego główce są biało-miodowo-grafitowe podłużne łatki, ma różowy nosek i piękne długie białe rzęsy, oczy są okalane ciemnymi kreskami, co nadaje mu lekko rozmarzony wyraz pyszczka. Reszta
jego umaszczenia to również miodowo-grafitowe marmurkowe łatki na białym
tle. Franuś oprócz siostry Koropeczki ma braciszka Felusia, jest to niezwykle spokojny kocurek, trochę nieśmiały, ale uwielbia towarzystwo innych kotów i zabawy. Jeżeli chodzi o Leosia i Diegusia i Kasię to nasze buraski SA coraz piękniejsze, uwielbiają się tulić szaleją z Łaciakami. Wczoraj dzieciakom kupiłam trzy pluszowe myszki, to, co z nimi wyprawiają nie da się opisać to trzeba z filmować lub zobaczyć na żywo. Kociaczki są już po szczepieniach i odrobaczaniach, cała szósteczka przeszła te zabiegi mężnie, ale najbardziej krzykliwi u wetka byli chłopcy Dieguś i Franuś.

wlodaro

Od: Czw lut 23, 2006 14:17

Post » Sob lip 29, 2006 11:11

Hopla, kociaczki, po domki :D

kalewala

Post » Pon lip 31, 2006 19:43

Za domeczek :ok:
MÓJ KOCHANY MIĘTUSEK:
ObrazekObrazekObrazek

linka_m

Od: Wto lip 18, 2006 11:04

Post » Czw sie 03, 2006 9:42

Maluszki są superrr widziałam na żywo, maja ogromne pokłady energii, chyba nigdy się nie meczą. A jakie pomocne są w domu :wink: zobaczcie sami.

Trzeba sprawdzić czy pranie dobrze posortowane i ułożone w pralce :D
ObrazekObrazekObrazek

Tylko mnie nie pytajcie, który to taki pomagier one wszystkie dla mnie są jednakowe :roll: :twisted:
Widziałam je pierwszy raz na żywo wszystkie razem. 8)
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]