Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Zaza pisze:Uważam że powinniście dać ludziom jednak szansę. Znam dzieci które pomimo młodego wieku 3 latek potrafią się zaopiekować zwierzakiem, nakarmić na czas, nie męczą go więc nie wszystkie dzieci to potwory urywające kotom ogony.
Maryla pisze:dronusiu
najlepiej gdyby takich wątków wogóle nie było
tylko żeby zainteresowany zadał sobie trud przejrzenia wątków i ogłoszeń adopcyjnych i sam wybrał kota a szczegóły grzecznie uzgodnił na pw
Maryla pisze:bo każda adoptująca osoba ma ze 100 pytań do zadania i często dla każdego co innego ma znaczenie
a lakoniczna informacja ze ktos da dobry (we własnym mniemaniu) domek to za mało
Maryla pisze:i nie jest to zrażanie ludzi do adopcji tylko próba uzyskania odpowiedzi na proste w sumie pytania
Maryla pisze:tylko żę często autor wątku gdzieś znika i nic się dowiedzieć nie mozna
Maryla pisze:ja nie będe korespondowała z kilkunastoma osobami na maila bo nie mam na to czasu - po to zeby uzyskac kilka podstawowych info które powinny sie znalezc w 1 poscie
dronusia pisze:Zauważcie, że tu często pojawiają się osoby, które nie mają doświadczenia ze zwierzakami, co nie znaczy rzecz jasna, że nie będą odpowiedzialnymi i dobrymi opiekunami. Dajmy im troszkę czasu i zadawajmy pytania, myślę, że bez agresji i opiniowania osób, których w ogóle nie znamy też da się znaleźć kotom domki;) I nie mówię tylko o tym wątku, ale o całej masie innych na kociarni. Serdecznie pozdrawiam, Ola.
mircea pisze:Własnym oczom nie wierzęI kto to mówi??
![]()
Olu, akurat Ty, to w kwetii przemyślanych i odpowiedzialnych adopcji nie powinnaś się była wypowiadać.
mircea pisze:Dronusia, to nie jest wątek o Antku - po prostu masz tupet dziewczyno, żeby po takiej akcji przypisywać sobie rolę eksperta od adopcji
![]()
Z mojej strony to koniec.
mircea pisze:Dronusia, to nie jest wątek o Antku - po prostu masz tupet dziewczyno, żeby po takiej akcji przypisywać sobie rolę eksperta od adopcji
![]()
Chiara pisze:mircea pisze:Dronusia, to nie jest wątek o Antku - po prostu masz tupet dziewczyno, żeby po takiej akcji przypisywać sobie rolę eksperta od adopcji
![]()
Zauważyłam, że im bardziej nieodpowiedzialna i niefrasobliwa osoba tym bardziej czuje się skrzywdzona manierami ludzi na forum. Rzadko ktoś szczerze zainteresowany losem zwierząt jest tak drażliwy.
chiara pisze:Osoby te również niegdy nie mają sobie nic do zarzucenia bo to zawsze one są skrzywdzone...
chiara pisze:Kiedy skrzywdziło się jedno zwierzę - nic już tego nie zmieni ani nie zatrze. I nie da się już tego wynagrodzić. Więc lepiej jest również zamknąć dziub.
chiara pisze:Pozorni dobroczyńcy czuli na własne potrzeby oby byli jak najdalej stądRazem ze swoimi pretensjami
![]()
chiara pisze:nic już tego nie zmieni ani nie zatrze
Chiara pisze:mircea pisze:Dronusia, to nie jest wątek o Antku - po prostu masz tupet dziewczyno, żeby po takiej akcji przypisywać sobie rolę eksperta od adopcji
![]()
Zauważyłam, że im bardziej nieodpowiedzialna i niefrasobliwa osoba tym bardziej czuje się skrzywdzona manierami ludzi na forum. Rzadko ktoś szczerze zainteresowany losem zwierząt jest tak drażliwy. Osoby te również niegdy nie mają sobie nic do zarzucenia bo to zawsze one są skrzywdzone... Pozorni dobroczyńcy czuli na własne potrzeby oby byli jak najdalej stądRazem ze swoimi pretensjami
![]()
Kiedy skrzywdziło się jedno zwierzę - nic już tego nie zmieni ani nie zatrze. I nie da się już tego wynagrodzić. Więc lepiej jest również zamknąć dziub.
Maryla pisze:dronusiu
sama sprowokowałaś tę dyskusję starając sie nam dać do zrozumienia że zrażamy nowych ludzi do forum zadając im niewygodne, wg Ciebie pytania
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 43 gości