Maleństwa z basenu !!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 20, 2005 14:45

Wiem że jest za wcześnie dla tych kotków żeby oddzielać je od Mamy (one teraz maja 4 tyg. bo źle obliczyłam datę ale jeszcze się upewnię) ale muszę się tak spieszyć bo ten Pan nie może ich cały czas trzymać na noc w ciepłym miejscu.
Obrazek
Tosiula :)

Marzeń

Od: Nie cze 12, 2005 15:10

Post » Czw paź 20, 2005 14:47

http://upload.miau.pl/1/32518.jpg

Na tym zdjeciu, kociak na pierwszym planie odwrocony tylem ale pyszczek zwraca w lewo tak ze widzimy jego oczka..
Na pleckach nieco z tylu ma chyba rude plamki, nie wiem czy to nie przeklamanie ale jesli tak jest, jesli rude plamki sa, to mamy do czynienia z szylkretka, a wiec kotka.

A jesli chodzi o okreslenie plci kociakow jedyne co moge doradzic do badanie porownawcze...
Bierz trikolorke, zajrzyj pod ogonek i porownuj jej tyleczek z tyleczkiem pozostalych kociat..

nezumi

Od: Pon sty 31, 2005 22:19

Post » Czw paź 20, 2005 15:30

sliczne...

bardzo chcialabym jakos pomoc tak bardziej "fizycznie" ale ja nie dam rady ich wziac, to jakby nie bylo 7 kotow bo te male juz lataja pewnie jak wsciekle wiec tak nalezy je liczyc...

a ja raz ze warunki lokalowe jakie to szkoda gadac (w mikro lazience mam 7 kotow zamknac? plus dwa moje) a dwa - i to jest wazne dwa - mam klopoty z moja starsza kotka, ktora jest ostatnio bardzo wsciekla, przezywa koniec wakacji i wychodzenia do ogrodu i bije wszystkich i wszystko, nie moge jej teraz takiego stresu zafundowac , a ta kocia mama na pewno spolegliwa tez nie bedzie bo bedzie stawac w obronie maluszkow, a poza tym od wakacji mieszka ze mna moj TZ, co prawda mniej wsciekly niz Xena obecnie ;-) ale tez mam z jego strony opor dosc stanowczy przeciwko kotom (pomijajac moje dwa ktore juz zaczal traktowac jak zlo konieczne). Opor dawalo sie ignorowac lub pacyfikowac jak spotykalismy sie "na randki" ale teraz musze byc bardziej ostrozna.

bosz, ale ja sie tlumacze.... ale mi naprawde glupio ze nie moge...

dobra, teraz deklaracja:

jesli to cos pomoze, wrzuce ogloszenie na liste dyskusyjna mojego roku z prosba o przechowanie lub adopcje ktoregos, to duzy rok, a nuz ktos sie znajdzie,

sprobuje dac ogloszenie w zaprzyjaznionym sklepie zoo ale nie wiem czy sie zgodza bo to pierwszy raz,

jesli trzeba i to nie jest 2 koniec miasta moge podjechac zrobic zdjecia choc chyba ktoras z was aparatem jak widac dysponuje

moje pw tez stoi otworem

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Czw paź 20, 2005 15:49

Marzeń nie rób tego proszę! nie dawaj jeszcze koleżance kotki, postarajcie się odwlec zabranie od mamy tak długo jak tylko będzie to możliwe no i upewnij się, że koleżanka będzie potrafiła zająć się takim maluszkiem, to naprawdę ogromna odpowiedzialność - karmienie co dwie, trzy godziny, masowanie brzuszka, czasem i w nocy trzeba wstać by nakarmić. Upewnij się, że u koleżanki ktoś jest zawsze w domu, że kociak nie zostanie na 7-8 godzin sam. Jeśli na razie ten pan je na noc zamyka niech jeszcze zostaną przy mamie, każdy dzień zwłoki to dużo dla tych maluszków.
Gość

Post » Czw paź 20, 2005 15:52

Anonymous pisze:Marzeń nie rób tego proszę! nie dawaj jeszcze koleżance kotki, postarajcie się odwlec zabranie od mamy tak długo jak tylko będzie to możliwe no i upewnij się, że koleżanka będzie potrafiła zająć się takim maluszkiem, to naprawdę ogromna odpowiedzialność - karmienie co dwie, trzy godziny, masowanie brzuszka, czasem i w nocy trzeba wstać by nakarmić. Upewnij się, że u koleżanki ktoś jest zawsze w domu, że kociak nie zostanie na 7-8 godzin sam. Jeśli na razie ten pan je na noc zamyka niech jeszcze zostaną przy mamie, każdy dzień zwłoki to dużo dla tych maluszków.

to ja pisałam tylko oczywiście zapomniałam się zalogować
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Czw paź 20, 2005 16:01

wlasnie, zapomnialam

zgadzam sie z miki co do tego, 4 tyg to za malo by odlaczac od matki gdy ta matka jest dostepna, a prawde mowiac zabranie tego jednego kociaka teraz nic nie zmienia, bo znalezc przechowanie dla 1+6 kota a dla 1+5 kota to mala roznica juz. Jak ktos wezmie mamae z 5tka to i jednego wiecej tez przechowa.

ja pytam znajomych i rozsylam fotki, a nuz ktos wezmie i przechowa lub poleci kogos ze znajomych kto przechowa

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Czw paź 20, 2005 16:02

Kotki są chyba jeszcze za małe na adocję, nie sądzicie? Skończyły raptem 3 tygodnie :(
Może lepiej poszukać domku tymczasowego dla kotki z maluchami razem, a potem domów dla kociaków jak podrosną - są piękne, na pewno znajdą szybko domki :D
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Czw paź 20, 2005 16:15

Mircea ma rację one nie mają 4 tylko 3 tygodnie, nie wolno Ci jeszcze zabrać żadnego. Niedawno miałam przyjemność z niemowlakiem kocim nie potrafił nawet ssać ze smoczka, trzeba sporo wysiłku by takiego maluszka bez mamy odchować.
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Czw paź 20, 2005 16:16

witaj:)wyslal Ci na prv wiadomośc i na gg.
Jak pisałam chciałabym pomoc choc jednemu maluchowi.Ale musze poczekac na decyzje lekarza.I po tym wszystkim chciałabym przyjąc już zaszczepionego maluszka-koszty zwrócę.
Pozdrawiam i tak jak radzi reszta niech maluchy będą jak najdlużej z mamą

Anuska

Od: Pt wrz 30, 2005 15:37

Post » Czw paź 20, 2005 18:28

Są śliczne!!!!!!!!!!! Ludzie,bierzcie je,bo są wspaniałe(jak wszystkie koty!) Sam bym wziął,ale mam już 3 kotki. Pozdrawiam:)
kiero

Post » Czw paź 20, 2005 18:29

Są śliczne!!!!!!!!!!! Ludzie,bierzcie je,bo są wspaniałe(jak wszystkie koty!) Sam bym wziął,ale mam już 3 kotki. Pozdrawiam:)
kiero

Post » Czw paź 20, 2005 18:30

kiero

Post » Czw paź 20, 2005 18:30

kiero

Post » Czw paź 20, 2005 18:39

Przepraszam że wysłałem tyle wiadomości,sieć mi trochę nawaliła.Ale i tak kotki są super:)
kiero

Post » Czw paź 20, 2005 18:58

Mam prawie na pewno dom dla niebieskiego malucha. Jutro ponegocjuję, czy w ramach "zapłaty" za kotka nie przygarnęliby całej rodzinki.

Szczerze mówiąc, wzięłabym je sama, ale u mnie jest w tej chwili trzynaście kotów. Mama odmawia współpracy...
Gość

[poprzednia][następna]