3 kociaki do oddania i wybrania :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2005 7:31

Drogi Gościu!
Co prawda wątek dotyczy szukania domów dla kociaków Twojej kotki, ale ja napiszę Ci o czymś co poruszasz w jednym z Twoich postów.
Piszesz, że koty błąkają sie tak jak i ludzie - są bezdomni.
Jeśli jeszcze nie zauważyłaś jaka jest różnica między kotem a człowiekiem to ja Ci powiem - człowiek zawsze może poprosić o pomoc.
Kot tego nie zrobi.
Kot nie przyjdzie na pogotowie i nie powie, że jakiś łobuz wydłubał mu oko.
Nie powie, że pogryzł go pies.
Nie wsiądzie do autobusu i nie pojedzie do noclegowni żeby nie zamarznąć z zimna.
Nie pójdzie do stołówki i nie poprosi o miskę zupy.
A jak już nawet po kociemu uda mu się znaleźć jakiegoś człowieka, który widzi że kot jest/chory/głodny/zmarzniety to i tak nie ma gwarancji że ten ktoś nie skopie go tak że skona w męczarniach.
Taka jest różnica.
Dlatego tutaj, na tym forum, propagujemy sterylizacje i nie będziemy popierać bezmyślnego rozmnażania kotów.
Kotów jest za dużo.
Trzeba pomóc tym, które już są na świecie.
Mam nadzieję że weźmiesz sobie to do serca i zastosujesz w przyszłości.
Pozdrawiam ciepło.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw lip 21, 2005 8:29

Troll Troll TRoll Troll Troll Troll

prosze o usuniecie watku, bo zagraca.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw lip 21, 2005 8:39

moze dostane w glowe ...ale skad wiecie, ze ktos troluje 8O moze Gosc bedzie mial faktycznie koty i napisał na tym forum w tym celu ... :roll:

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

Post » Czw lip 21, 2005 8:42

Ada pisze:moze dostane w glowe ...ale skad wiecie, ze ktos troluje 8O moze Gosc bedzie mial faktycznie koty i napisał na tym forum w tym celu ... :roll:

Kotka przygarnieta w pazdzierniku
w marcu ma 4 miesiace i dostaje ruji
zachodzi w ciaze i urodzi w drugiej polowie lipca.

Policz.
No chyba, ze to mutant

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw lip 21, 2005 8:48

Jeżeli kotka miała w marcu cztery miesiące, to ile miała w październiku poprzedniego roku?
Gość

Post » Czw lip 21, 2005 8:50

Anonymous pisze:Jeżeli kotka miała w marcu cztery miesiące, to ile miała w październiku poprzedniego roku?

to ja, Kocurro

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Czw lip 21, 2005 9:35

Dziewczyny spokojnie, zobaczymy co nam powie ogłoszeniodawczyni :wink: :lol:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw lip 21, 2005 13:47

:)
widze że matma to 1szy wątek tu na forum:)
nie wiem o co z tym trolem chodzi ale kotka bedzie miała małe.
ok, jeśli nikt nie chce mi pomóc w rozdaniu kotów to ok, trudno będze musiała je karmić poic i wydawać kase zamiast je wysterylizować (bo nei bede miała kasy na sterylizacje- niestety rodzina też każe płacić ;/).
cóż biedota w tym kraju to rzecz normalna, niech się wiec koty "rozpylają" dalej........

pozdro

p.s skasujcie temat bo po co ma zagracać wasze nieskalane forum , znawców kotów świata i ludzi.
p.s. 2 koty sobie lepiej radzą niż ludize, przynajmniej potrafią polować...
Gość

Post » Czw lip 21, 2005 13:50

sterylizacja "po kosztach" to okolo 50 zlotych - zaden wet nie zbiednieje jesli tyle zainwestuje w kotke siostry.
I nie rozumiem Twego melodramatycznego tonu - trzeba tu wejsc jak czlowiek, pogadac a nie zaczynac naszych wspolnych kontaktow od klamstwa.
Zechcesz zaczac jeszcze raz - zapraszam do kociego ABC, poczytaj tez jak sie szuka domu kotom, porob ogloszenia itp - w tej dziedzinie (rady) na pewno pomoc uzyskasz. Ale pomocy w sprawie szukania domu dla urodzonych przez Twoje zaniedbanie kociat - nie sadze.

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Czw lip 21, 2005 16:14

Liwia, to małe kociaki, nie są winne temu, że przyjdą na świat i będą potrzebowały domu...
Obrazek

LimLim

Post » Czw lip 21, 2005 16:36

LimLim pisze:Liwia, to małe kociaki, nie są winne temu, że przyjdą na świat i będą potrzebowały domu...

Dlatego napisalam ze jesli ta osoba zechce zaczac jeszcze raz znajomosc z forum to zapraszam itd. LimLim, nie sadzisz ze komukolwiek kto przyszedl tu po wiedze i pomoc odmawiam prawa do niej?! Nie. Ja mowie - nie oklamuj nas, zacznij jeszcze raz znajomosc z forum, pomysl, poczytaj i nie ukrywam - potrudz sie ponoszac konsekwencje wlasnej niefrasobliwosci.
Pozdrawiam i mam nadzieje ze Gosc - jesli nie jest trollem - duzo wiedzy uzyska na forum z korzyscia dla kotowi, kociat i siebie.

Liwia

Post » Czw lip 21, 2005 18:49

Liwio, ja odniosłam się do tego zdania :(

Liwia pisze:Zechcesz zaczac jeszcze raz - zapraszam do kociego ABC, poczytaj tez jak sie szuka domu kotom, porob ogloszenia itp - w tej dziedzinie (rady) na pewno pomoc uzyskasz. Ale pomocy w sprawie szukania domu dla urodzonych przez Twoje zaniedbanie kociat - nie sadze.
Obrazek

LimLim

Post » Czw lip 21, 2005 19:22

LimLim pisze:Liwio, ja odniosłam się do tego zdania :(

Liwia pisze:Zechcesz zaczac jeszcze raz - zapraszam do kociego ABC, poczytaj tez jak sie szuka domu kotom, porob ogloszenia itp - w tej dziedzinie (rady) na pewno pomoc uzyskasz. Ale pomocy w sprawie szukania domu dla urodzonych przez Twoje zaniedbanie kociat - nie sadze.

Ok,ok :) Wiem ze kociaki biedne i ze niewinne sytuacji ale sama wiesz ile teraz kotow szuka domu, bezpanskich kotow... Dlatego napisalam ze na forum marne sa szanse na znalezienie domkow - moze nieprecyzyjnie sie wyrazilam :oops:
Pozdrawiam :)

Liwia

Post » Czw lip 21, 2005 20:27

Liwia:D :D :D
Obrazek

LimLim

Post » Czw lip 21, 2005 21:02

Zwykle nie wtrącam się w forumowe sprzeczki, ale teraz postanowilam napisac kilka słów.
Pozwolę sobie przytoczyć pierwszą zasade tego forum:

Zgodnie z nazwą forum mieści ono wątki dotyczące kotów i kociaków poszukujących domów w różnych okolicznościach życia i z różnych powodów.

Uważam, ze pomoc tym kocietom nie ma nic wspolnego z propagowaniem bezmyslnego rozmnazania.
Dziewczyna ma problem i uwazam, ze to forum jest od tego, zeby uczyc, a nie linczowac i oceniac. Weźcie pod uwage, ze nie każdy siedzi w internecie, nie kazdy ma do niego dostep i nie każdy edukuje się w kocich sparawach. W naszym kraju sterylizacja nadal jest postrzegana prawie jak aborcja, mniejszym grzechem jest kota utopic niz wykastrować. Akcje edukacyjne w tym temacje to naprawdę kropla w morzu. Dziewczyna wchodzi, nie jest w temacie,być moze nie umie poruszac sie nawet po forum, nie umie korzystac z wyszukiwarki i od razu dostaje po łbie, od Was, milosnikow kotow. Wystraszyliście osobę, ktora przyszla do Was po pomoc, a przede wszystkim osobę, ktora chce naprawic swoje błedy i jak widac los jej kociat nie jest obojętny!!! Teraz nawet nie można napisac do niej w spokojniejszym tonie na PW, bo osoba ta nie jest zalogowana!
Ja 2 lata temu byla zielona w kocich sprawach, tez nie umialam poruszac się na tym forum, nie mialam internetu, nie wiedzialm nic, ale gdyby mnie potraktowano tak jak te dziewczynę, dalej być może nie wiedzialabym nic. A czemu byc moze kłamie i kręci - bo boi się własnie takich reakcji i Waszej oceny, pomyslcie o tym, zanim wydacie swoje opinie.
Czy ktos z Was teraz wie co stanie się teraz z tymi kocietami?

nuka

Od: Czw sty 15, 2004 14:18

[poprzednia][następna]