Teraz Paluszek - nie udało mi się...:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 25, 2015 11:47 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Dzięki za podpowiedzi! Będziemy próbować. Na razie do wieczora lekki post, bo biegunka od wczoraj w nocy :( Oby to po paście ma robaki...

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Czw cze 25, 2015 13:40 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Nie wiem, ale moje kociaki nie reagowały tak na pastę.Biegunka jest niebezpieczna, nie wolno jej lekceważyć.Myślę, że trzeba się udać do weta.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 25, 2015 18:44 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Właśnie wróciliśmy od weterynarza. Kontynuujemy głodówkę. Nie ma odwodnienia. Na szczęście kicia w dobrym humorze. Tylko piszczy o żarcie...

Irmina SM

Post » Czw cze 25, 2015 19:08 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Głodówka? Na biegunkę? Nie dostała intestinala?

ewar

Post » Czw cze 25, 2015 19:44 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Moje niektóre tymczasy źle reagowały na odrobaczanie. Łącznie z odlotem wymagającym natychmiastowej interwencji. Od tej pory nie odrobaczam "od razu" kotów. Małych czy dużych. A małych szczególnie.
To za mały kot na głodówkę. Intenstinal, jakaś jedna karma -bez mieszania- musi być.Nie jest odwodniona ale to wystarczy chwila przy dziecku. Co wet kazał jej dawać do jedzenia?
Dostała choć nifuroksazyd w syropie? Jest taka pasta o czekoladowym kolorze (nigdy nie pamiętam nazwy) bardzo dobra dla kociaków.Można podać Stoperol. 1/2 kapsułki 2x dziennie. etka poleciła i bardzo się sprawdził. Zatrzymuje biegunkę i ma florę.
Mała na pewno ma schetany układ pokarmowy. Z opisu widać ,że obie głodowały bardzo skoro matka miała w nosie dziecko.
Kocia jest śliczna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Czw cze 25, 2015 20:01 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Cudna kicia :)
Biegunkę może mieć, bo brzuszek jeszcze wrażliwy.
Dobrze sprawdza się na to weterynaryjny Bioprotect.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 25, 2015 21:15 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Tyle tu odpowiedzi, a my sobie caly wieczór leniuchujemy i nie zaglądamy na forum :( Leków żadnych nie dostałam do domu, tylko to co podane było w gabinecie. Dostaliśmy karmę Pediatric Weaning - konsystencja musu, rozbelatalam z odrobina przegotowanej wody. Zobaczymy jak zareaguje. Od wizyty nie było nic w kuwetce ani poza, wiec trzymajcie kciuki :)

Zrobiłam dziś filmik jak malutka się bawi, postaram się jutro wrzucić. Strasznie ciężko jest fotografować czarnego kotka! Albo niewyraźnie wychodzi albo niekorzystnie ;)

Irmina SM

Post » Pt cze 26, 2015 6:41 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Oby było już po wszystkim :ok:

ewar

Post » Sob cze 27, 2015 15:56 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Kicia to istna torpeda....trudno ją ogarnąć, a o zrobieniu zdjęcia to już można pomarzyć. Ulubiona zabawa - wspinanie po firanie :D
W kuwecie wczoraj znaczna poprawa, dziś już w normie - oby tak dalej. :D

dziękujemy za kciuki porady ^^ Obiecuję wstawić nowe zdjęcia jak tylko uda się je zrobić ;>

Irmina SM

Post » Sob cze 27, 2015 16:53 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

I tak ma być.Ospały kociak to powód do niepokoju, to znaczy, że coś ze zdrówkiem jest nie tak.Niech mała szaleje, kocięctwo nie trwa długo, ale to bardzo ważny okres w życiu, bardzo rzutuje na zdrowie dorosłego kota.

ewar

Post » Sob cze 27, 2015 18:20 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

I tak trzymać :ok:

Erin

Post » Sob cze 27, 2015 22:00 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Ostatnio edytowano Śro lip 08, 2015 22:24 przez Irmina SM, łącznie edytowano 1 raz

Irmina SM

Post » Sob cze 27, 2015 22:22 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Cudna :)
I jaką ma dużą główkę.

Erin

Post » Nie cze 28, 2015 5:45 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Śliczna jest naprawdę :1luvu: Podobno czarne koty są najinteligentniejsze.Miałam ich kilka na DT, faktycznie były bardzo mądre.
Ogromnie się cieszę, że kicia ma dobry dom, zwłaszcza kicia z Kuźnicy, bo to koszmarne miejsce dla kotów.

ewar

Post » Nie cze 28, 2015 19:17 Re: Nowa współlokatorka - kicia z najwęższego krańca Polski

Faktycznie główkę ma dużą i taką okrągłą. Fajna jest ^^ No i muszę powiedzieć, że jest chyba najgrzeczniejszym i najmądrzejszym kociakiem jakiego miałam dotychczas. Nie narzuca się, od początku korzysta z kuwety (nawet jak się bawi to wraca na piętro do swojego pokoju i tam się załatwia), nie wchodzi gdzie nie powinna, nie miauczy gdy zamykam ją na noc - grzecznie śpi do rana, nie jest napastliwa z jedzeniem - kociak idealny :>
Dziś było zapoznanie ze stadem...poszło lepiej niż myślałam. Nasz najstarszy kocur Konflikt oczywiście na początku pofukał parę razy, ale później dawał już swój ogon do zabawy - mała wybrała go sobie jako mentora - chodzi za nim krok w krok, zaczepia, nawet nieśmiałe przytulanie już było :D
Z kocicą Amelką zwaną przez nas assasino (cichy zabójca) zabawa od początku na całego! Amelka jest trochę outsiderem w naszym stadzie, a małą traktuję chyba jak zabawkę - gonią się, skaczą po łóżku, czają się na siebie. Czasem Amelia goni za Małą, czasem Mała za Amelką :) Wszystko grzecznie, bez pazurów, warczenia i krzywdy - czysta zabawa.
Niestety druga z naszych kocic Oczko - nie jest zbyt szczęśliwa. Boi się, chodzi przy ziemi i unika Nowej jak ognia - gdy ta się zbliży, warczy, fuka i trzepie łapą, ale tak "na serio". Oczko jest "najnowsza" w naszym stadzie (jest z nami od roku), ale gra rolę samicy alfa. Z konfliktem się przyjaźni, Amelki raczej unika, czasem goni ją gdy jest w kiepskim nastroju. Nie spodziewałam się po niej takiej reakcji - myślałam, że zignoruje Małą. No nic, małymi kroczkami będziemy pracować...

Na razie jeszcze nie daliśmy ogłoszeń, czekamy aż minie czas aklimatyzacji, odrobaczania i szczepienia. Może Mała zostanie z nami całe wakacje - nie jest to chyba najlepszy czas na szukanie domu, kociaków od groma, ludzie na wakacjach.

Irmina SM

[poprzednia][następna]