[Katowice] Poszukiwany kocur do domu z psem :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2015 20:00 Re: [Katowice] Poszukiwany kocur do domu z psem :)

No to by było super. Sam FIV jest naprawdę do ogarnięcia i wydaje mi się, że jest najmniej kłopotliwą chorobą z tych przewlekłych. Jak bym miała stopniować wg. najcięższych to by było: FIP (wiadomo), PNN, cukrzyca, FeLV i dopiero na końcu FIV, jako taka choroba, przy której naprawdę nie trzeba się jakoś bardzo namęczyć, żeby kota utrzymać w stabilnej formie. Dopiero w 3 fazie choroby zaczynają się schody, ale wiele kotów praktycznie całe życie przeżywa w fazie 2, czyli w fazie stabilizacji. Chłopak jest młody, bezobjawowy. Na teraz w sumie wystarczy mu dobre jedzonko, dużo przytulanek i mało stresu. Można ew. pomyśleć o czymś takim jak immunodol i na ten moment to wszystko. Reagowac od razu przy chorobie (kk czy innym takim), badania raz w roku czy nawet raz na dwa lata jak jest ok, czyli tak jak zwykle się robi przy starszym kocie, u którego już coś tam może się zacząc pojawiać z chorób staczych.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon mar 16, 2015 9:29 Re: [Katowice] Poszukiwany kocur do domu z psem :)

Hej i wiadomo coś?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon mar 16, 2015 9:34 Re: [Katowice] Poszukiwany kocur do domu z psem :)

dziewczyny jeszcze nic nie wiem, podpytam

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Pon mar 16, 2015 11:10 Re: [Katowice] Poszukiwany kocur do domu z psem :)

Czarus będzie miał PCR za 2 tygodnie :ok:
Obrazek

alab108

Post » Pon mar 16, 2015 11:14 Re: [Katowice] Poszukiwany kocur do domu z psem :)

to bardzo mocno trzymam kciuki :ok: , u mojego Maurycego po dwukrotnych testach paskowych + ( blade były ) wyszedł PCR ujemny :D . Nie oznacza to jeszcze, że białaczki nie ma, ale jest szansa, że kot ją zwalczy

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Pon mar 16, 2015 11:16 Re: [Katowice] Poszukiwany kocur do domu z psem :)

Yossariana pisze:to bardzo mocno trzymam kciuki :ok: , u mojego Maurycego po dwukrotnych testach paskowych + ( blade były ) wyszedł PCR ujemny :D . Nie oznacza to jeszcze, że białaczki nie ma, ale jest szansa, że kot ją zwalczy

Cieszę się . może u Czarka też tak będzie, ale jeszcze 2 tyg :mrgreen:
Obrazek

alab108

[poprzednia]