Dam DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 07, 2014 16:58 Re: Dam DS

Mariollka pisze:tutaj następny norweski
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta/pultusk/norweski-lesny-572020212
Obrazek

nie mówcie mi,że ludzie wypuszczają takie piękne koty na dwór?tak wnioskuję z treści ogłoszenia
łowny 8O
Oddam za niewiele 2-letniego wykastrowanego norwega, wabi się Cookie, nie jest rodowodowy, jest łagodny, bardzo łowny, wychodzi i nie ma dla niego ogrodzenia nie do pokonania. Chciałabym żeby trafił w dobre ręce, w miejsce, gdzie nie będzie gołębników...

z norwegiem to to ma niewiele wspólnego, ale "podziwiam" podejście obecnych właścicieli :roll:
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Sob mar 08, 2014 20:05 Re: Dam DS

dziękuje bardzo za wszystkie propozycje, ale płeć męska jest warunkiem obowiązkowym, a jeśli chodzi o koty z poza wielkopolski jest problem taki że nie jestem zmotoryzowana, a tak długa podróż pociągiem była by dla kota stresem.

I to że kot musi być długowłosy to nie warunek konieczny, bardziej zależy mi na charakterze.

cometa

Od: Sob sie 18, 2012 20:56

Post » Sob mar 08, 2014 20:12 Re: Dam DS

cometa pisze:płeć męska jest warunkiem obowiązkowym,

A powiedz - dlaczego? To tylko czysta ciekawość, bez podtekstów, sama mam i to, to / nie na wydanie ofc /

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob mar 08, 2014 20:58 Re: Dam DS

Ja też wolę kocury od kotek i gdybym miała świadomie brać kota byłby to właśnie samiec :D

Kotki też mam i w porównaniu do kotów są bardziej kapryśne no jak to kobiety :D
A kocurki to takie przylepy i "synalkowie mamusi".

Może o to chodzi ; )
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Sob mar 08, 2014 21:04 Re: Dam DS

MM93 pisze:Ja też wolę kocury od kotek i gdybym miała świadomie brać kota byłby to właśnie samiec :D

Kotki też mam i w porównaniu do kotów są bardziej kapryśne no jak to kobiety :D
A kocurki to takie przylepy i "synalkowie mamusi".

Może o to chodzi ; )

Oj, nie wszystkie. Mam teraz przylepę Tami. Miałam wiele babek miziaków nad miziakami. Jedna nawet wróciła z adopcji bo za...przylepna była.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 08, 2014 21:12 Re: Dam DS

Moje kotki też lubią się przytulać, jedna nawet nie schodziłaby z kolan :D , przy czym wszystkie trzy mają temperament złośliwej baby. A kocurek to zupełnie inna liga. Mizia się toto, gada i zasypia przy głowie. Nic tylko kochać.
No ale pewnie co kot, to charakter.
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Sob mar 08, 2014 21:15 Re: Dam DS

MM93 pisze:Moje kotki też lubią się przytulać, jedna nawet nie schodziłaby z kolan :D , przy czym wszystkie trzy mają temperament złośliwej baby. A kocurek to zupełnie inna liga. Mizia się toto, gada i zasypia przy głowie. Nic tylko kochać.
No ale pewnie co kot, to charakter.

każdy ma inne obserwacje. Po kilku latach tymczasowania raczej jestem za opcją 50/50. Mam swoje kocury i są do niczego :wink: pod względem miziatości.
Ale każdy ma swoje zdanie ugruntowane posiadanymi zwierzakami.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 10, 2014 20:46 Re: Dam DS

hej mam jeszcze takie pytanie, bo na stronie fundacji agapeanimali z poznania znalazłam kotkę w której się zakochałam. Ale na stronie czytam że jest coś takiego jak "kotulnia" co to takiego?
I jeśli na forum są jakieś osoby (wolontariusze) z tej fundacji to bym prosiła o namiary bo mam kilka pytań.

cometa

Od: Sob sie 18, 2012 20:56

Post » Pon mar 10, 2014 21:36 Re: Dam DS

To już nie chcesz kocura? :D
Kotulnia to ładniejsza nazwa kociarni. Koty żyją tam razem, są odwiedzane i obsługiwane przez wolontariuszy.
Adopcyjny telefon kontaktowy znajdziesz na stronie fundacji: http://agapeanimali.org/index.php?page=11&lang=pl

edit: składnia
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

[poprzednia]