Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuje :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 06, 2014 16:40 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

Doniesienia z boju....niestety jestem zawiedziona z współpracy z Fundacjami (nie tymi poleconymi ale z innych ogłoszeń) :( przyjęłam już kilka wizyt przedadopcyjnych...opinie jak najbardziej pozytywne jednak...jednak Fundacja ma ale bo zachciało im się robić casting na właściciela :oops:
jak to jest oferuje się serce, dom...a oni jeszcze castingi robią??? Paranoja...nie dziwie się że adopcjii mają mało bo ludzi zniechęca taka gadanina...no bo o kotka inni też dzwonią...i takie tam...

wilczyca007

Od: Czw lut 27, 2014 23:07

Post » Czw mar 06, 2014 16:47 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

Skoro mają multum chętnych na jednego zwierzaka, to ja im się wcale nie dziwię, że wybierają najlepszy dom, a nie pierwszy lepszy, który przejdzie pozytywnie wizytę przed adopcyjną.
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Od: Czw sty 12, 2012 21:36

Post » Czw mar 06, 2014 16:51 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

ale to nie do końca tak...najpierw Pani mówiła że ma takiego też kotka i że się martwi o jego możliwości na adopcję...a po wizycie słyszę że jest sporo chętnych...

wilczyca007

Post » Czw mar 06, 2014 17:02 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

Nie przejmuj się fundacjami, kotów jest mnóstwo. W schronisku dadzą ci kota od ręki ; ).
A jak już jesteśmy przy ochronie, to ja dam ci podarek. Kotka. Będziesz go karmił, czesał i codziennie głaskał, bo kotek to bardzo lubi. Za to jak ktoś przyjdzie ciemną nocką, żeby ci poderżnąć gardło, to kotek go zeżre.
Toroj

MM93

Post » Czw mar 06, 2014 17:04 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

to jest coś nie halo...szczerze opadam z sił...ba na wizycie PA zawsze słyszałam żeby nie śpieszyć się z zabezpieczaniem balkonu bo decyzja nie jest pewna praktycznie do końca, kiedy będziemy odbierać kota...bo co wydam w cholercię kasy i zostanę z siatką...bez kota??

wilczyca007

Post » Czw mar 06, 2014 17:07 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

Nie wiem jakiego kota szukasz. Jeśli rasowca lub w typie, to nie ma co się dziwić, że selekcja jest ostra.

Jeśli dachowca, to wystarczy wejść na tablicę, wpisać nazwę swoje miejscowości i powinno ci wyjść multum kotów, do oddania od ręki, bez wizyt i podpisywania umowy.

Także nie wiem, gdzie widzisz problem.
Toroj

MM93

Post » Czw mar 06, 2014 17:13 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

to nie był rasowiec...ani w typie...a wszystkie wizyty miałam właśnie z tablicy...bo teraz fundację zasypują tablicę ogłoszeniami :lol:

wilczyca007

Post » Czw mar 06, 2014 17:22 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

Możesz spróbować tutaj http://tablica.pl/oferta/oddam-kociaki- ... 2b7d29a9b7

Powiem Ci, że jak nie mam ochoty wydać komuś zwierzaka, to nie mówię wprost, że mi nie pasuje, tylko, że np. adopcja jest nieaktualna, bo "cośtam". Nie ma co komuś przykrości robić.
Toroj

MM93

Post » Czw mar 06, 2014 17:25 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

ale dwa cuda w tym ogłoszeniu, nic tylko brać i kochać :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw mar 06, 2014 17:30 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

już dzwoniłam nieaktualne...ale jadę dzisiaj do takiej Pani która ma 5 kociaków...wszystkie sterylki i ma do wydania :)

wilczyca007

Post » Czw mar 06, 2014 17:34 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

szczerze to w fundacjii to jest tak...czasem wydają po rozmowie...bo pan taki był fajny :P (serio zdarzyło mi się usłyszeć coś takiego w rozmowie)...a czasem idzie ociężale...jakby w ogóle nie wiedzieli czy chcą kota wydać :D ja zawsze byłam określona jako osoba wiarygodna, odpowiedzialna i plusem były moje umiejętności medyczno-weterynaryjne :P
no ale cóż widocznie ponad 70m2 na psa i kociaka to za mało :D to tak ironicznie

wilczyca007

Post » Czw mar 06, 2014 21:32 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

zajrzyj tutaj - śliczna kotka z Krakowa szuka pilnie domu.
naprawdę śliczna
viewtopic.php?f=13&t=160832

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Pt mar 07, 2014 8:27 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

zapraszam do adopcji któregoś z naszych kotów: www.mamykota.org :kotek:
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw mar 13, 2014 11:43 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

Kocie szczęście zawitało już do nas...czuję się bardzo dobrze, powoli się oswaja (bo był trochę zdziczały bo jego poprzednia Pani bywała rzadko w domku :( )
Nazywał się Filemon...ale został przechrzczony na imię Ciastek :D
Dziękuję wszystkim za wsparcie temat uważam do zamknięcia :)

wilczyca007

Post » Czw mar 13, 2014 11:54 Re: Zostań naszym przyjacielem- rodzina z psem w KRK adoptuj

wilczyca007 pisze:Dziękuję wszystkim za wsparcie temat uważam do zamknięcia :)

Ani się waż, albo zakładaj wątek na Nasze Koty.Chcemy poznać kotka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]