rudy point długowłosy z niebieskimi oczami ZNALAZŁ DS <3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 22, 2013 13:20 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Ech, no bo nie spełniam wymogów. Realnie oceniam swoje szanse. Jestem samotna. I nie mam zabezpieczonych okien i balkonu. Moje dwie koty nigdy tego nie wymagały w najmniejszym stopniu. Co prawda żaden fachowiec tego nie stwierdził, ale wg mnie miały agorafobię. Ciepła kanapa w pobliżu Pani to było najlepsze miejsce na świecie. Na balkon - tak, ale tylko wtedy kiedy ja tam byłam. Teraz mogłabym tylko do tych zabezpieczeń się zobowiązać. Nie mam pojęcia jak to jest z adopcjami, bo do tej pory wiodłam szczęśliwe życie z moim dwupakiem. Dziś już jest tylko Gryzelda i liczę ostatnie wspólne godziny (powiększający się mimo leczenia chłoniak u podstawy serduszka) :-(

bietas

Od: Sob lip 21, 2007 9:52

Post » Wto paź 22, 2013 14:09 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

bietas pisze:Ech, no bo nie spełniam wymogów. Realnie oceniam swoje szanse. Jestem samotna. I nie mam zabezpieczonych okien i balkonu. Moje dwie koty nigdy tego nie wymagały w najmniejszym stopniu. Co prawda żaden fachowiec tego nie stwierdził, ale wg mnie miały agorafobię. Ciepła kanapa w pobliżu Pani to było najlepsze miejsce na świecie. Na balkon - tak, ale tylko wtedy kiedy ja tam byłam. Teraz mogłabym tylko do tych zabezpieczeń się zobowiązać. Nie mam pojęcia jak to jest z adopcjami, bo do tej pory wiodłam szczęśliwe życie z moim dwupakiem. Dziś już jest tylko Gryzelda i liczę ostatnie wspólne godziny (powiększający się mimo leczenia chłoniak u podstawy serduszka) :-(

A jest problem żeby zabezpieczyć balkon i okna? Np. wynajmujesz mieszkanie albo właściciel budynku nie zgadza się na ingerencję w wygląd budynku?

Jeśli chodzi o koszty: samemu można zabezpieczyć prawie za grosze. Chyba że się nie umie albo nie chce, to wtedy są firmy które to zrobią porządnie, tylko wiadomo, że drożej.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto paź 22, 2013 14:50 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Nie miałabym problemu z zabezpieczeniami :-) Nie wiem tylko, czy Kocio by zaczekał .... Napisałam już maila i czekam :kotek:

bietas

Od: Sob lip 21, 2007 9:52

Post » Wto paź 22, 2013 15:49 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Nadrabiam zaległości i już odpisuję, przepraszam, pospaliśmy sobie. :oops:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Wto paź 22, 2013 17:57 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Odpisałam to tu, to tam. Nikogo nie skreślam od razu.
Ale... Wykluczam pseudohodowców, osoby, które puszczają własne koty samopas oraz te, które nie mają zamiaru zabezpieczyć okien.
Obłęd w ciapki. Albo w pointa. :mrgreen:

Więcej zdjęć chyba dziś nie będzie - aparat poszedł się kochać. Zorganizuję w najbliższe dni. Przepraszam.
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Post » Wto paź 22, 2013 18:01 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Dzisiaj przyszedł jeden gość, przed którym należało się schować i miauczeć spod szafki. Tak po kociemu. :roll:
W krótkim czasie jednak wyszedł i mruczał, dał się głaskać i nie było jakiegoś szaleństwa ucieczki.

Poza tym ciągle wyczesujemy martwe pchełki z gęstego futra, ale żadnej żywej już nie znaleziono. 8)
Wyczesałam mu już kłęby podszerstka, ale jednak nie wygląda jakby mu ubywało. :mrgreen:

mów mi Fatum

Post » Wto paź 22, 2013 18:07 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Kot śliczny, będę podczytywać. Jeżeli o zabezpieczenie okien chodzi, to nie problem. Mój znajomy zabezpieczył okno balkonowe i okno w kuchni. Moje kotunie mogą codziennie teraz podziwiać świat i ptaszki fruwające.
Obrazek Tutaj moja Pusia - pers podczas porannej toalety.
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Wto paź 22, 2013 19:01 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

mów mi Fatum pisze:Wyczesałam mu już kłęby podszerstka, ale jednak nie wygląda jakby mu ubywało. :mrgreen:

Kudłate rude pointy tak już mają :mrgreen:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto paź 22, 2013 23:45 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Jaki cudny :D

Za wspaniały domek :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro paź 23, 2013 6:44 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Czy chłopak jest ciachnięty?
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro paź 23, 2013 8:51 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Tak, jest kastratem, napisałam w pierwszym poście.

Chyba będziemy mieli gości. :mrgreen:

mów mi Fatum

Post » Śro paź 23, 2013 14:17 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

:1luvu:

Merrick

Od: Czw cze 14, 2012 20:32

Post » Śro paź 23, 2013 19:09 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

No to zaczekamy na rozwój sytuacji
Też szukam kotka bo Towarzysz mojego Morriska odszedł na nerki
Morrisek bardzo potrzebuje mieć jakiegoś przyjaciela
Szukam kota długowłosego bo na krótkowłose mam mega alergię

Jestem domkiem tymczasowym z naszego katowickiego schroniska
Czekam na jakiegoś puchatego potrzebującego domku ale chwilowo w schronie same krótkowłose
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro paź 23, 2013 19:57 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

Powiem tak: ja leczyłam moją alergię. Na wystawach kotów reagowałam już o wiele łagodniej. Ataków astmy nie miałam od zeszłego roku od czerwca, na wystawach reagowałam na sfinksy, brytyjczyki i devony, a po tych 4 nocach z nim jednak muszę wspomagać się lekami, ponieważ mam duszności. Alergia to bardzo śliska sprawa i nie chciałabym, aby kot do mnie wrócił. On źle znosi zmiany otoczenia. Odrzuciłam już jeden dom z powodu alergii u dziecka.
Proszę jeszcze raz o dokładne przemyślenie sprawy.

Na FB dodaliśmy zdjęcia. Z góry przepraszam tych, co facebooka nie lubią, ale tak nam najłatwiej i najszybciej. :oops:

Na ten moment jest jeden bardzo sensowny domek, który urzekł mnie swoim podejściem do własnych kotów i do mojego rudzielca, więc czekamy na wizytę. :1luvu:

mów mi Fatum

Post » Śro paź 23, 2013 21:18 Re: rudy długowłosy point z niebieskimi oczami szuka DS

mów mi Fatum pisze:Na ten moment jest jeden bardzo sensowny domek, który urzekł mnie swoim podejściem do własnych kotów i do mojego rudzielca, więc czekamy na wizytę. :1luvu:

A my czekamy na dobre wieści :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

[poprzednia][następna]