czy ktoś może dać DT/ DS biało- rudej kotce?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 09, 2013 21:56 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Arcana pisze:Trudno oglaszac kotke bez sprawdzenia, na ile jest oswojona i jak by sie zachowywala w mieszkaniu. I wiek?

Trudno jest oglaszac jakiegokolwiek kota,bez sprwadzenia oswojenia i zachowania w mieszkaniu:/ A tego sie nie sprawdzi,jesli koty zyja na ulicy:/ :roll:

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Śro paź 09, 2013 23:36 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Akurat oswojenie spokojnie można stwierdzić - pomylić się co najwyżej na minus, nie na plus ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw paź 10, 2013 7:09 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Rudy jest oswojony, tri bedzie u Wilhelm, to zobaczy. Chcialabym, zeby maluchy szybko znalazly domy, to kotka mialaby szanse na tymczas u Wilhelm. Rudy jest miejscowy, natomiast kotka z malą tri chyba zostala przez kogos wywalona po drodze, wiec sa wystraszone.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Czw paź 10, 2013 13:48 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

podrzucam

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Czw paź 10, 2013 13:53 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

i jest jakiś odzew na ogłoszenia kotów?

u mnie marnie :mrgreen:
ludzie jak dzwonią to chcą kota
-oswojonego,młodego, ładnego
-odrobaczonego, szczepionego, wysterylizowanego
-100% kuwetkowego i zdrowego
-przetestowanego (FIV, Felv)
- i z wyprawką (kuweta, drapak, karma)

i jeszcze adresu swojego nie chcą podać :mrgreen:

śmieszni są
może u was jest lepiej?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw paź 10, 2013 14:22 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

czasem zdarza się lepiej, ale ogólnie z adopcjami kiepsko raczej.

wilhelm170

Post » Czw paź 10, 2013 18:53 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Kwestia czasu. Rudy i trikolorka powinny bez problemu znalezc swietne domy (bez wyprawki z DT ;) ), tylko presja czasu zle dziala. Iles zgloszen trzeba odrzucic, zeby poczekac na takie, ktore nie budzi zadnych watpliwosci. To zwykle trwa tydzien, dwa. Ale stawką jest cale zycie kota. Z drugiej strony kotki w zlych warunkach nie moga dlugo czekac. Dzis zaliczylam dwa telefony z pretensjami, ze mam paranoje z zabezpieczaniem okien, a drugi w kwestii wychodzenia do ogrodka. Z kims tez koresponduje, ale jakos lakonicznie. Raczej rzadko sie zdarza, ze dobry dom zglasza sie od razu po ogloszeniu. ;)

Wilhelm, i co? Tri juz u Ciebie? Kurka, wiem, wiem, ale szkoda, ze nie mozesz wziac malej z kotką.

Arcana

Post » Czw paź 10, 2013 18:57 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Arcana pisze:Kwestia czasu. Rudy i trikolorka powinny bez problemu znalezc swietne domy (bez wyprawki z DT ;) ), tylko presja czasu zle dziala. Iles zgloszen trzeba odrzucic, zeby poczekac na takie, ktore nie budzi zadnych watpliwosci. To zwykle trwa tydzien, dwa. Ale stawką jest cale zycie kota. Z drugiej strony kotki w zlych warunkach nie moga dlugo czekac. Dzis zaliczylam dwa telefony z pretensjami, ze mam paranoje z zabezpieczaniem okien, a drugi w kwestii wychodzenia do ogrodka. Z kims tez koresponduje, ale jakos lakonicznie. Raczej rzadko sie zdarza, ze dobry dom zglasza sie od razu po ogloszeniu. ;)

Wilhelm, i co? Tri juz u Ciebie? Kurka, wiem, wiem, ale szkoda, ze nie mozesz wziac malej z kotką.

Zeby oddac dzikiego kociaka do Ds,to trzeba go chyba najpierw oswoic,odrobaczyc i zaszczepic... :roll:

Czarna puma

Post » Czw paź 10, 2013 19:21 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Dt u mnie też nie jest takie proste.Ja to robię w dzień, gdy nie ma rodziców, bo inaczej nie mam jak przemycić.Czekam na sobotę jak gdzieś pojadą.Jak już jest w domu to nie wyrzucą.

wilhelm170

Post » Czw paź 10, 2013 19:27 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Czarna puma pisze:Zeby oddac dzikiego kociaka do Ds,to trzeba go chyba najpierw oswoic,odrobaczyc i zaszczepic... :roll:

Co ty nie powiesz. Dzieki za rady, sa bezcenne. :mrgreen:

Arcana

Post » Czw paź 10, 2013 19:39 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Arcana pisze:
Czarna puma pisze:Zeby oddac dzikiego kociaka do Ds,to trzeba go chyba najpierw oswoic,odrobaczyc i zaszczepic... :roll:

Co ty nie powiesz. Dzieki za rady, sa bezcenne. :mrgreen:

Akcana a po ta zlosliwosc w twojej odpowiedzi...? :(

Czarna puma

Post » Czw paź 10, 2013 19:42 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Bo chcesz nas uczyc tabliczki mnozenia. To niepotrzebne. Jak bedzie dobry dom tymczasowy, to chetnie skorzystamy.

Arcana

Post » Czw paź 10, 2013 19:45 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Arcana pisze:Bo chcesz nas uczyc tabliczki mnozenia. To niepotrzebne. Jak bedzie dobry dom tymczasowy, to chetnie skorzystamy.

Nie,nie chce was uczyc tabliczki mnozenia,bo dla mnie tabliczka mnozenia to czarna magia:) :lol: :lol:

Czarna puma

Post » Czw paź 10, 2013 20:04 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

Puma, dziewczny naprawdę wiedzą, co robią. Arcana wyadaptowała dużo więcej kotów niż Ty na pewno. Jak będzie DT, to super. Jak nie, to kotom i tak należy szukać domów, a nie zostawić na ulicy, prawda?
Wkurza mnie miauowa tendencja do niewiary w to, że z ulicy też można znaleźć dom. Można - i to nieraz lepszy, bo chyba lepszy jest dom, który sam zobowiązuje się do leczenia, szczepienia i odrobaczania niż taki, który chce to mieć gotowe..?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw paź 10, 2013 20:10 Re: czy ktoś może dać DT/ DS ładnym kotom?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czarna puma

[poprzednia][następna]