!!Potrzebne Wsparcie Finansowe Dla Małego,PorzuconegoKociaka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie wrz 08, 2013 17:05 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

co z kotem :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Nie wrz 08, 2013 17:30 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

No właśnie nie wiem :( Wczoraj jak zawsze zostawiłam jemu jedzenie i picie na płocie od ambasady (zostawiam w miejscu gdzie płot jest niski, może ma z 30 cm żeby maluch mógł spokojnie wejść, ale też żebym widziałą czy jest, a zostawiam po stronie ambasady więc jest bezpieczny przed "naszymi" psami) to go nie widziałam. Kociak ma różne godziny, w których przychodzi jeść mimo, że ja zawsze koło tej 21 jemu wystawiam jedzenie i niestety nie mogę siedzieć cały wieczór na oknie, ale co 30 min staram się podchodzić i zawsze wieczorem z 2 razy wychodzę z psem i idę sprawdzić czy jedzenie zjedzone. Wczoraj zobaczyłam jak wielkie psy mojej sąsiadki łapą zabierają z płotu to jedzenie, ale ona z nimi wychodzi na minutę więc dużo nie udało im się zjeść. Koło 24 jak wyszłam to jedzenie i woda były. Jak wyszłam koło 9 to miska z wodą była już na samym końcu płotu (1 cm i by spadła) i byłą cała pusta jakby wyschła (nawet nie było jednej kropli) i całe jedzenei było zjedzone. Niestety przypuszczam, że jak ta pani wyszła z nimi rano to one zjadły to jedzenie, a miska może spadła na ziemie i ktoś ją podniósł i położył na płot. Obawiam się, że niestety wczoraj malucha nie było, ale mogę się mylić bo może on w nocy zjadł... Kotka i jego mamy czasami nie widziałam dzień-dwa, ta ambasada jest abrdzo duża w stronę, którą zawsze uciekali są garaże, korty tenisowe i różne inne budynki do których nasz wzrok nie ma dojścia więc mógł gdzieś uciec do garażu bo było zimno w nocy.

EwaRe

Od: Pt lip 12, 2013 16:06

Post » Nie wrz 08, 2013 22:19 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Maluch teraz jadł i dość sporo musiał zjeść bo był długo, a miał saszetkę i suchą karmę. Coś go musiało przestraszyć bo uciekł do ambasady, ale nie pod samochód tylko w stronę garaży. Dzisiaj uciekał obok latarni to nie wiem czy z takiej odległości (patrzyłam przez okno) dobrze widziałam, ale maluch chyba ma białe skarpetki czyli może być podobny do mamy, a ona jest czarna i ma białe skarpetki i kwadracik na szyji. (niestety maluch zawsze uciekał więc nigdy z bliska i dobrze go nie widziałam) za to mama syczała na mnie zawsze :)

EwaRe

Post » Pon wrz 09, 2013 8:29 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Ile może mieć tygodni? Możesz sie zorientować po wyglądzie?
Poproś o fb i ew zrób ogłoszenia z prośbą o DT/DS.
Obrazek

ASK@

Post » Pon wrz 09, 2013 8:51 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Nie znam się kompletnie na kotach, ale jak na fb widziałam zdjęcia różnych kotów między 8-12 tygodniem to on się właśnie w to wpisuje. Co do ogłoszeń to Fundacja Jokot przesłała mi link (tu z forum) do Dziewczyny, która robi odpłatnie ogłoszenia bo ja niestety obecnie nie dam rady ich zrobić i dzisiaj Jej wszystko prześlę. Co do zdjęć to naprawdę jest to niewykonalne póki co bo maluch ucieka jak słyszy, że okno otwieram, a w miejscu gdzie jedzenie zostawiam jest ciemno i poznaje po tym, że jest bo czarna "plamka" się rusza, a jeżeli wyrzucę jemu jedzenie dalej w ambasadę to trafi na ulicę ich i w nocy mało samochodów tam jeździ, ale różnie bywa może akurat ktoś wyjeżdżać.

EwaRe

Post » Pon wrz 09, 2013 10:28 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Może się orientujecie czy ten Koci Azyl w Konstancinie jest ok? Może ich zapytać czy mogą przyjąć takiego kotka? Wiem, że Paluch to zły pomysł, ale może w tym azylu kociaki nie mają takiego stresu, a przynajmniej ciepło

EwaRe

Post » Pon wrz 09, 2013 10:41 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

absolutnie nie!!!!!!!!!!!
tam jest 600 kotów,chcesz by nieszczepiony maluch zaraził się natychmiast i zszedł?!!!

weź go do domu na czas szukania domu stałego lub poproś znajomych,by przetrzymali kota tydzień-dwa. Kociaki szybko znajdują domy, trzeba ogłaszać natychmiast.A małego wcześniej odrobaczyć i zaszczepić.

A skoro kot ucieka na widok człowieka,to należałoby go odłowić jak najprędzej i zacząć oswajać.Inaczej nie ma szans na rozsądną pomoc. Poproś o pomoc wolontariuszy Koteria/Canis/tu na forum poszukaj łapacza.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon wrz 09, 2013 10:58 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Napisałam już, że ja kotka zabrać nie mogę. Ogłoszenia będzie miał. Koteria i Jokot wiedzą o nim. Nie posiadam znajomych, którzy lubią koty, a jeżeli lubią to już mają i więcej nie biorą. Co do znalezienie maluchowi domu to niestety dobrze wiem jak wygląda znalezienie domu dla jakiegokolwiek zwierzaka tym bardziej dzikiego więc błagam tydzień - dwa to nie trwa...

EwaRe

Post » Wto wrz 10, 2013 10:36 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

owszem, tyle trwa znalezienie domu kilkutygodniowemu kociakowi. Aktualnie miałam 5 maluchów z działek. Dwa poszły do ds natychmiast,z lecznicy(!) Trzy kolejne będę ogłaszać po zaszczepieniu. Nie pierwszy raz szukam domu kociakom i jeśli mają sporo,non stop odnawianych ogłoszeń szybko znajdują domy. A po rude ustawia się kolejka,aż trzeba zdejmować ogłoszenia, telefon się urywa,nie można pracować.

Ale trzeba działać. Na samo powiadomienie ww organizacji i liczenie,że sami zajmą się problemem nie liczyłabym.
Powodzenia :ok:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto wrz 10, 2013 10:51 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Moje malce maja juz trzecią edycję (ciągle nowe teksty) i zero "normalnych" domów. Ale trzeba robić, robić i robić ogłoszenia. Nigdy nie liczę na cud. Jak sie trafi to fajnie.

Jak kocik?
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 10, 2013 12:10 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Wczoraj do ogłoszeń próbowałam zrobić jemu zdjęcia i jedzenie dałam może o max 2 metry dalej (przełożyłam rękę przez płot i rzuciłam to jedzenie w okolicach latarni i nie zobaczył niestety :( Przyszedł na podwórko i bawił się kasztanami to próbowałam z balkonu zrobić zdjęcia, ale maluch biegał między krzakami więc niestety nic na zdjęciach nie było widać bo mam podwórko nieoświetlone. Zeszłam na dół z aparatem to tak się ukrył, że nawet nie wiedziałam gdzie jest, a jak się kręciłam po tych krzakach to nawet nie ruszył się :( Potem jak wróciłam do domu to jeszcze trochę się pobawił i poszedł do ambasady w stronę garaży. Potem wystawiłam nowe jedzenie tam gdzie zawsze i rano tego nie było, ale ze względu na psy układam przy samej krawędzi na płocie, a padał deszcz więc mogło zleciec, i nie jestem w stanie zobaczyć bo ten płot z każdej strony jest trochę bardziej wystający. Maluch jest naprawdę łądny - malutki, czarny kotek, ale niestety musi mieć ogłoszenia bez zdjęć bo tu naprawdę jest za ciemno i cyfrówką nie da rady zrobić zdjęcia :/

EwaRe

Post » Wto wrz 10, 2013 14:20 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Dawałam dwa razy ogłoszenia bez fot. Prosiłam by spojrzano na kota sercem a nie oczami i wyjaśniłam przyczynę ich braku. O dziwo, domy się znalazły. Zawsze prosiłąm o DS lub rodzinę zastępczą.
Często i tak moje foty odbiegają od fajnych, ładnych i takich tam bajerów. Więc staram się trafić do czytaczy a nie oglądaczy.
jak nioe zaryzykujesz to nigdy sie nie dowiesz. Poza tym zawsze wiesz,że zrobiłaś wszystko co mogłaś.
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 10, 2013 14:31 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Wiem dlatego próbowałam zrobić zdjęcia, ale niestety nie da rady :( a wydaje mi się, że też nikt nie patrzy na to czy kot jest cały czarny czy ma białe skarpetki :/ wczoraj wysłałam formularz zgłoszeniowy i pieniądze Dziewczynie z forum, która robi ogłoszenia więc maluch będzie miał ogłoszenia.

EwaRe

Post » Śro wrz 11, 2013 11:02 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Hym... hym. :(
Przyznam, że trochę czarno widzę ogłaszanie kociaka, który gdzieś sobie błądzi po osiedlu i którego się nie widziało z bliska. Nie wiadomo w jakim wieku, czy zdrowy, bo że nieoswojony, to już wiadomo.

Sprawdza się reguła pieć-razy-O - :kotek: odłowić, odwiedzić (weta) odpchlić, odrobaczyć, oswoić i jedno "Z" - zaszczepić.

Zasadę mam taką:
wiemy jakiego domu dla szukamy, dla jakiego kota. No chyba, że liczymy na Anioła, który z nieba nam spłynie nagle, zobaczywszy ogłoszenie i wszystko załatwi. Zlapie, oswoi, wyleczy, jeżeli trzeba i pokocha kota nad życie. Bywa i tak, niestety, potwornie rzadko i szczęściu (kociemu) trzeba pomóc.

IMHO, dom tymczasowy powinien być.
Jakiś przegląd weterynaryjny, dopiero później ogłoszenia.

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Śro wrz 11, 2013 11:51 Re: WARSZAWA!! PILNIE potrzebny DT dla małego,przerażonego k

Agalenora, też mam takie zdanie. Od wczoraj jestem posiadaczką dwójki nie planowanych maluchów (i tak mam zakocenie) co przy łapance ciężaróki nam się trafiły (ktoś podrzucił?). Ale zostawić je tam na umarcie nie umiałam. TZ przeżył jakoś. Kociska też.
Będzie wsio na O i wsio na Z. I obserwacja kota zanim ogłoszenia pójdą. Ale EwaRe , tak jak napisała, nic z tych rzeczy nie zrobi więc zostało tylko jedne wyjście. Ogłoszenia albo ulica. Od razu pisałam,że tutaj, na tym wątku cudu trzeba. Wiec potrzymajmy za ten cud kciuki.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]