Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 06, 2013 17:12 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Zrobiłam wydarzenie. Zapraszam i proszę o udostępnianie:

https://www.facebook.com/events/481005251988180/

Macia

Od: Pt kwi 16, 2010 20:09

Post » Sob lip 06, 2013 19:01 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Dziewczyny, wyślijcie mi na pw nr kont, plisss - koło wtorku coś przeleję :kotek:
Swoją drogą cud, że pod sierścią nie ma odparzeń, na forum Szenila wyprowadziła na koty persa Kaszmirka (primo voto Koszmarka), który pod skorupą miał potworne rany.
Trzymam kciuki :ok:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Sob lip 06, 2013 19:05 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Ja-smina pisze:Dziewczyny, wyślijcie mi na pw nr kont, plisss - koło wtorku coś przeleję :kotek:
Swoją drogą cud, że pod sierścią nie ma odparzeń, na forum Szenila wyprowadziła na koty persa Kaszmirka (primo voto Koszmarka), który pod skorupą miał potworne rany.

też o nim pomyślałam:) a Ninja "na oko" w lepszym stanie
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob lip 06, 2013 19:28 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Ja-smina pisze:Dziewczyny, wyślijcie mi na pw nr kont, plisss - koło wtorku coś przeleję :kotek:

Bardzo dziękujemy! Numer już podesłałam.
Też byłyśmy w szoku, że ze skórą nic złego się nie działo. Spodziewałyśmy się koszmaru, a tu zdziwienie. Oczywiście jak najbardziej pozytywne :wink:.

Macia

Post » Sob lip 06, 2013 20:56 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

To co miał na sobie jest klasycznym persim zdredzeniem - identyczne miała np. Alkaida. Najważniejsze to zrobić badanie krwi - koniecznie z profilem nerkowym. Najwiekszy problem persów to nerki. Wychudzony jest faktycznie. Ale pozbiera się:-) Nie takie wychodziły na prostą

Tak to właśnie jest z persami - są totalnie niezaradne, pozostawione same sobie natychmiast zamieniają się w potworki ( wcale nie musiał się długo błąkać.....). Powieście jakieś ogłoszenia - może zginął. Kastrowanego persa raczej nie wyrzucono. Stawiam na " wyjazd na wakacje i kotek się miał wybiegac".
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob lip 06, 2013 21:13 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

To jest mała wioska. Osoba, która go zgłosiła już wypytała ludzi. Do kolejnej wioski jest kilka kilometrów. Pazur, który zdążył się zawinąć i przebić na wylot przez opuszkę też pokazuje, że od dłuższego czasu nikt o niego nie dbał.

Macia

Post » Sob lip 06, 2013 21:56 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Macia pisze:Zrobiłam wydarzenie. Zapraszam i proszę o udostępnianie:

https://www.facebook.com/events/481005251988180/

Udostępniłam i zaprosiłam znajomych.
Biednie wygląda, ale ma apetyt, a to dobry znak.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lip 06, 2013 22:12 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Ninja w trakcie golenia:
Obrazek

zobaczcie jaki ma nadmiar skóry :(
Obrazek

szkieletorek :(
Obrazek

Obrazek

w ubranku:
Obrazek

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Nie lip 07, 2013 8:59 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Nie pazur się nie zdązył podwinąć - ale mógł być własnością kogoś, kto nie wie - że się kotom przycina pazury. Bo tak naprawdę nie jest to konieczne, prawda? Chyba że kotu pazury rosną nieprawidłowo - tak jak temu. To nie jest standard pielęgnacji, ani norma.

Nie twierdzę, że miał dobrego właściela. Ale nie wiesz na pewno czy został wyrzucony. Kiedyś tymczasowałam psa, którego ludzie poszukiwali setki kilometrów dalej. Ukradziono im auto z psem w środku.
Warto czasem sprawdzać - np. chipa. Poznać historię - często to się udaje.

Ale nie mój tymczas - nie moje decyzje:-) Powodzenia kotu życzę

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Nie lip 07, 2013 9:14 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Ale skąd wiesz co my zrobiłyśmy? Kot nie ma czipa, nie jest nikogo z wioski. Pojawiła się o nim informacja na naszych stronach. Już w tej chwili mamy kilka różnych osób twierdzących, że jest to ich kot. Nam naprawdę się nie nudzi w życiu i będziemy bardzo szczęśliwe jeśli się znajdzie właściciel. Jednak do wszystkiego trzeba podejść na spokojnie.

Macia

Post » Nie lip 07, 2013 10:45 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Jasnowidzem nie jestem - moge wnioskowac tylko po tym co jest napisane:-).

Bardzo nerwowo reagujesz zupełnie niepotrzebnie. Nie lubię nerwowej atmosfery wiec się odmeldowuję - gdybyscie jednak potrzebowały jakieś porady "persiarzy" się polecamy.

Obrazek

Neigh

Post » Nie lip 07, 2013 11:00 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Z mojej strony EOT. Czasami wystarczy zapytać zamiast oceniać.
Ninja został już rozpoznany przez jedną osobę jako jej kot. Już po niego chciała jechać. Po pokazaniu zdjęć okazało się, że jej pers był cały kremowy, bez znaczeń.
Ninja czuje się nieźle, ale jest praktycznie zagłodzonym kotem. Musimy postępować z nim ostrożnie. Ania mówiła, że chłopak czuje się na tyle dobrze, że się "przysysa" do każdej miski. Ma więc ograniczony dostęp do mich innych kotów. Zaraz jedziemy do schroniska i w kilka innych miejsc, ale potem może Ania napisze co tam u chłopaka.

Macia

Post » Nie lip 07, 2013 11:30 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Dziewcynki, nie bijemy się, bo do kątów Ciocia Ja-smina poustawia :mrgreen:

Jesoooo, i ja byłam przekonana, że mam Doopka anorektyka, bo mu kręgi można wymacać :( Ninja to SAME KRĘGI 8O 8O
Trzymam za Ninję i za Was - bo on wymaga spooooro pracy :ok:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Nie lip 07, 2013 18:25 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Ninja czuje się dobrze. Ma ładny apetyt (je 6-8 razy dziennie) i ładnie się załatwia. Kocurek gdy ma możliwość to chodzi za mną krok w krok. Jest bardzo "ruchliwy" jak na swój stan ale to dobrze :) Ninja jest też bardzo ciekawski, wszędzie zagląda i wszystko go interesuje. Bardzo szybko wyczaił tez gdzie są miseczki innych kotów i worek z karmą :) Oczywiście Ninja nie jest cały czas "puszczony wolno" w domu. Większa cześć dnia spędza zamknięty w pokoju. Ninja uwielbia być głaskany, zaczął nawet już mruczeć. Jedyne co zauważyłam to że nie lubi być noszony na rekach, wtedy się mocno złości :) Ogólnie to cudowny kocurek, nie przeszkadzają mu inne koty ani pies..

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Nie lip 07, 2013 20:21 Re: Ninja czyli pers udający żółwia potrzebuje pomocy i domu

Cudowny! Tyj, kocinku, tyj. Kciuki :ok: :ok:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

[poprzednia][następna]