Tak więc spokojnie-wszystko co trzeba jest napisane w ogłoszeniach-linki z gumtree

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
szariwari pisze:
Pytam, może też skorzystam... Skoro pomagają i mają wolne moce przerobowe...
monitomi pisze:szariwari pisze:
Pytam, może też skorzystam... Skoro pomagają i mają wolne moce przerobowe...
aha no to przepraszam, już myślałam, że ktoś się czepia hodowcy, że odpowiedzialnie podchodzi do tematu szukania domków dla swoich kotów i korzysta z usług dziewczyn, które w adopcjach siedzą od lat.
latis pisze:
Jeśli chodzi o Chiquite - to bardzo mała i drobna koteczka. Wszędzie jej pełno. Chciałabym aby ktoś ją pokochał , mimo że nie jest to kociak całkiem w typie persa.
Agulas74 pisze:A co do fundacji to przecież nie ponosi przy tej akcji nakładów finansowych, więc nie widzę problemu.
szariwari pisze:Agulas74 pisze:A co do fundacji to przecież nie ponosi przy tej akcji nakładów finansowych, więc nie widzę problemu.
????
Ale fundacja twierdzi, że: "ŚTOZ nie pomaga hodowcomW tym wypadku pomaga zupełnie "poza" fundacją p.Ania (która akurat jest z ŚTOZ)-kociara,miłośniczka kotów jakich mało.Pomoc polega na koordynowaniu adopcji,tj.odbieraniu telefonów,weryfikacji ludzi,organizowaniu wizyt przedadopcyjnych i transportu." Czyli ta adopcja i pomoc odbywa poza fundacją. Tylko czemu podany jest telefon fundacyjny? Nie czepiam się więcej... W każdym razie ja też chętnie skorzystam z takiej pomocy, oczywiście "poza" fundacją... Jako świadomy hodowca, który korzysta z pomocy doświadczonych osób...
szariwari pisze:Agulas74 pisze:A co do fundacji to przecież nie ponosi przy tej akcji nakładów finansowych, więc nie widzę problemu.
????
Ale fundacja twierdzi, że: "ŚTOZ nie pomaga hodowcomW tym wypadku pomaga zupełnie "poza" fundacją p.Ania (która akurat jest z ŚTOZ)-kociara,miłośniczka kotów jakich mało.Pomoc polega na koordynowaniu adopcji,tj.odbieraniu telefonów,weryfikacji ludzi,organizowaniu wizyt przedadopcyjnych i transportu." Czyli ta adopcja i pomoc odbywa poza fundacją. Tylko czemu podany jest telefon fundacyjny? Nie czepiam się więcej... W każdym razie ja też chętnie skorzystam z takiej pomocy, oczywiście "poza" fundacją... Jako świadomy hodowca, który korzysta z pomocy doświadczonych osób...
Avian pisze:Te ogłoszenia zupełnie inaczej by wyglądały, gdyby były firmowane Twoim nazwiskiem czy przydomkiem, nie wzbudziłyby żadnych emocji poza tymi z zachwytami nad tą trójką persików
Ja-smina pisze:Avian pisze:Te ogłoszenia zupełnie inaczej by wyglądały, gdyby były firmowane Twoim nazwiskiem czy przydomkiem, nie wzbudziłyby żadnych emocji poza tymi z zachwytami nad tą trójką persików
A jakie niby emocje ma wzbudzać szukanie kotom sensownych domów na różnych frontach i z pomocą zaufanych ludzi![]()
U mnie wzbudza jedynie szacun i chęć pomocy w znalezieniu dobrych opiekunów, a u innych......
dalia pisze:[
nie raz i nie dwa hodowcy prosili mnie o pomoc
nigdy jednak nie prosili mnie abym cały proces adopcji wzięła na siebie i firmowała go swoja osobą
tym bardziej że nie jest to sytuacja w której koty szukają domów od długiego czasu i znaleźć nie mogą
pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją
Blekitny.Irys pisze:szariwari pisze:Agulas74 pisze:A co do fundacji to przecież nie ponosi przy tej akcji nakładów finansowych, więc nie widzę problemu.
????
Oj, Szariwari zazdroszczę Ci, ze masz tylko takie kłopoty...
Rozejrzyj sie wokół siebie, zobacz ile psiastych i kociastych potrzebuje pomocy...
Mam pisać dalej ? Pomyśl.
Użytkownicy przeglądający ten dział: IrenaIka2, Nul i 6 gości