[Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 17, 2013 23:31 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Super informacje :) myślę, że maluchy się oswoją - pierwsze chwile są zawsze ciężkie. Jakby coś -pisz, ja mam jakieś odrobaczenie dla kociaków na pewno też.
Trzymam kciuki i cierpliwie czekam na fotki :ok:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Sob maja 18, 2013 13:02 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

Tżet mi dziś doniósł, że kocurki pochłaniają wszystko, mleko, mokrą animondę kitten. Oraz, co nas szalenie cieszy, sikają do kuwety! Ani jednej wpadki poza żwirkiem. Na razie tylko siku, ale myślę, że niedługo i nr2 się pojawi, bo jedzą dość dużo ("w 20min. opędzlowały miskę mokrego" 8O ). Już tak nie syczą, gdy się wkłada rękę do transportera i zaczynają kombinować, czy z tej ręki to jakieś przyjemności nie wynikają ;) No i eksplorują nieustannie łazienkę... Tżet mówił, że po nocy wszystkie zatkane dziury były odetkane :roll: No ale zastał "policjantów" w budce, więc zrobiły przeszukanie i wróciły spać na posterunek;]
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Nie maja 19, 2013 12:56 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

grzeczne kotki

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon maja 20, 2013 16:16 Re: [Wawa] Koty policyjne - szukamy pilnie DT dla 2 kociaków

To super! Myślę, że jak na policyjne koty przystało, powinny być grzeczne ;)
Oby szybko się oswoiły...czekamy na zdjęcia i hops do nowych domków! :ok:

Draugia

Post » Pon maja 20, 2013 17:48 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Grzeczne kotki sforsowały zabezpieczenia i siedzą za rurami za taką ścianką... nieważna ścianka. Wychodzą zjeść, załatwić się i zdemolować mi łazienkę :evil: Dostaliśmy klatkę bytową i będziemy kotki przenosić na teren zamknięty. Nie wiem, jak to zrobimy, ale nie ma wyjścia, bo łazienka wygląda jak melina. Kotki wybrudziły łapkami każdą dostępną przestrzeń w miarę płaską, pozwalały wszystko, co mogły dosięgnąć, a nie wiedzieliśmy, że mają taaaki zasięg (ręcznik w kuwecie, serio? 8O );] No ale żywotne, znaczy zdrowe, nie? ;) Jedzą ładnie (jeden nawet się przejadł i uwolnił karmowego pawia), kupy bezbiegunkowe i bezrobalowe - git! Nie wykazują niestety chęci oswajania. Tak więc wyciągamy gliniarzy z meliny i przyzwyczajamy do obecności dwunogów przez kratki. Zdjęcia będą po zapuszkowaniu policjantów.

Niestety nasza kocica się pochorowała i zamiast łapać gówniarzy spędziliśmy pół dnia w lecznicy na kroplówce oraz w korkach, grr.
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Pon maja 20, 2013 19:08 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Trzymamy kciuki :) :ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon maja 20, 2013 23:07 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Trzymajcie mocno. Dzisiaj się nie udało :? Zwabianie nie działa, na widok człowieka robią wielkie oczy i wieją za ściankę. Burasek trochę dłużej wytrzymuje na widoku, czarny jak tylko nas widzi robi minę: "O rany! wielkolud!" i czmycha. Tżet już raz je wyciągał i ma ładne dziary na rękach oraz ślady po kiełkach - powiedział, że łapanie za skórę na karku w celu "zwiotczenia" kotka to jakieś bujdy na resorach. Albo one już są za duże na wspominanie noszenia przez matkę, albo na te konkretne ancymony chwyt nie działa;] Druga rzecz - klatka jest ogromna (znaczy nasza kawalerka jest mikra) i nie da jej się wstawić do łazienki lub przedpokoju i załapać jak w klatkę łapkę :roll: Na razie trenujemy uchylone drzwi do łazienki, żeby się przyzwyczaiły do ruchu w mieszkaniu (słyszę jak się kotłują). Jutro może jakaś ścieżka z karmy, czy co... strumyk z mleka :lol:
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Wto maja 21, 2013 0:20 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Udało się;] Skurczybyki policyjne w klatce :twisted: Udają małe, biedne, niewinne koteczki. O, proszę:

Obrazek Obrazek

Skrwawionych rąk Tżeta nie pokażę, bo baterie siadły w aparacie;/ Nasza rezydentka Aza syczała, Tżet syczał, małe syczały, czarny buczał jak syrena przeciwmgielna, ja w sumie tylko się modliłam, żeby nie zwiały w drodze do klatki, bo w chacie tyle zakamarków, że mogłyby się spokojnie ukrywać aż do kastracji. Teraz siedzą skulone w swojej skrytce, ale można się wcisnąć do klatki i podrapać za uchem i pod brodą i... nic już nie syczy.
Aż sobie piwko otworzyliśmy dla uczczenia sukcesu i dezynfekcji ran ;)
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Wto maja 21, 2013 6:40 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

trzymam kciuki za Wasza kotkę

jeśli maluchy są zdrowe -to najlepiej postawić klatkę w najbardziej uczęszczanym miejscu mieszkania
żeby jak najczęściej widziały was i wasze koty -tak po prostu jak sobie żyjecie
Szybciej się do was i kotów przyzwyczają -i oswoją.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro maja 22, 2013 15:11 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Dokładnie, mi też się wydaje, że maluchy się szybciej oswoją...a skoro dają się już drapać pod brodą - to powinny całkiem szybko docenić zalety bycia kotem domowym a nie dzikusem :ok:

Draugia

Post » Śro maja 22, 2013 20:46 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Sorry, że nie informuję częściej, ale mamy urwanie głowy z Ledą, ma "coś" z trzustką, codziennie do weta na kroplówki, jutro usg i znów pompowanie płynów w kota.

Ale za to kociaki robią postępy. Klatka stoi pośrodku pokoju, w samym centrum ludzkiego życia - nigdzie indziej się nie zmieści. Nadal są płochliwe, ale już się tak nie ukrywają jak na początku. Nawet częściej podsypiają na widoku, na daszku swojej kryjówki. Wciąż wszystko obserwują, nasłuchują i są czujne, ale przyzwyczaiły się do różnych odgłosów domu. Bardzo brakuje im kotów, miauczą, gdy widzą nasze. Niestety Aza głównie na nie syczy, a Leda (ta chora) przemyka obok nich tylko gdy musi. A miałam nadzieję na jakieś wsparcie kocie. Dzisiaj dostały papierek na sznurku zwisający z sufitu - zabawka samograj :mrgreen: Kotłują się, podgryzają, no jak to kociaki mają w zwyczaju. Można kucnąć przy klatce i nie zwiewają. Pewnie się zastanawiają, czy człowiek z miską przyszedł :lol: Wcinają wszystko równo, można misek nie myć;] Na rękę się jeszcze syczy i wciska w kąt, ale to tak dla zachowania twarzy. Oba można głaskać bezkolizyjnie, ciekawe, jak będzie z braniem na ręce :roll: Jakoś ten odrobaczacz trzeba podać do pysków.

Mamy receptę na Pyrantelum (?) z zaleceniem podawania trzy razy + popychanie parafiną. Na razie średnio to sobie wyobrażam, boję się, że się znów wycofają.
Kupy nadal ok, bez robali, a jak się jeden najadł do wypęku i zwrócił, też robali nie było.
Jakieś foty jutro, powinniśmy się szybciej ogarnąć z wetem, to w świetle dziennym zrobię.
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Czw maja 23, 2013 10:00 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

kciuki za koty duże i małe :ok:
i czekamy na fotki :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Czw maja 23, 2013 11:35 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Pyrantelum nie jest jakoś mocno obrzydliwe, więc maluchy się nie powinny zrazić ;) skoro są takie żarłoczne, możesz im dać Pyrantelum do jakiejś mikro porcji jedzonka, tylko w 2 miseczki żeby sobie nie wyjadały... olej parafinowy bez problemu do jedzonka też dolewaj zamiast na siłę do pysia :ok:

Draugia

Post » Czw maja 23, 2013 21:28 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

I nie zdążyłam na światło dzienne, ale im jakoś lampa nie wadzi.
Nadaliśmy im robocze imiona: Kurzyk (bo przypomina kurzyki z Tonari no Totoro) i Pijawka (bo ssie brata :roll: )

Obrazek
Pijawka w przycupie.

Obrazek
Kurzyk z dowodem ssaczych działań Pijawki;]

Obrazek
Tu machamy papierkiem na sznurku - wszystkie nosy w górę!

Obrazek
A to zdjęcie dedykujemy Teżetowi, który "bawił się" z kiciusiami, a potem poszedł wymoczyć się w wodzie utlenionej;]

Robienie zdjęć przez kraty mi się nie podoba. Gdy otwieram wejście, koty oczywiście pędzą do mnie (MISKA!!!???), ale na widok aparatu, który miski nie przypomina, wycofują się w cień budki. Można je zachęcić do pozowania, machając czymkolwiek, tylko trudno jedną ręką machać, a drugą cykać. Mam plan na następny raz;]
Bardzo chciałyby się wydostać z klatki i polatać po chałupie, aż mi ich żal. Ale nie zazdroszczę temu, kto je wypuści na pokoje :twisted:
Na dziś tyle, padam.
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Pt maja 24, 2013 8:40 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Kurzyk :love:
i Pijawka :love:

Ja rany pokocie (i wszelkie inne) zalewam spirytusem salicylowym.
Woda utleniona jest mniej skuteczna,
a nawet może opóźnić gojenie.
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[poprzednia][następna]