Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 15, 2013 23:03 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

http://kotylion.pl/czarne-maluszki-czekaja-na-domy/
W Łodzi są małe czarne kotki. Któryś z tej piątki musi być kocurkiem.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pt lut 15, 2013 23:45 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Wszystkie są kochane ale wszystkich przygarnąć nie sposób :cry:
Dlatego pozostanę przy swoim marzeniu - malutki czarniutki kocurek :wink:

AnusiaKatowice

Od: Pt lis 04, 2011 0:05

Post » Sob lut 16, 2013 19:52 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Ja tylko dodam, że sama mam obecnie ponad półrocznego kawalera z katowickiego schroniska. I jak już ktoś wcześniej wspominał, nie sugerowałabym się w żaden sposób zachowaniem kota w schronisku, a już w szczególności takiego malca, z którego nikt nie jest w stanie przewidzieć co wyrośnie. Miki zachowywał się jak mały dzikusek, a w domu gdy tylko zszedł z niego stres okazało się, że jest okropnym miziakiem, idealnym do dokocenia.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Sob lut 16, 2013 20:48 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

maluszki i tak juz poza schroniskiem w domach :wink:

Alyss- fajnie ze kocio ma fajny dom :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lut 16, 2013 21:14 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Czyli Pani Opiekunka się nie myliła, koteczki posżły jak świeże bułeczki :mrgreen: Super że mają domek :ok: :ok:

AnusiaKatowice

Post » Nie lut 17, 2013 18:20 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

To Skierka, ma ok. 4 mies. zsocjalizowana z kotami dorosłymi, do adopcji w Fundacji Szara Przystań w Zabrzu

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lut 17, 2013 21:42 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Jakoś mam dziwne wrażenie że niektórzy Forumowicze albo nie czytają tego co napisałam albo nie umią czytać ze zrozumieniem :wink:

Więc napiszę jeszcze raz , TYLKO MAŁY - MAKS DWUMIESIĘCZNY CZARNY KOCUR . INNE PROPOZYCJE MNIE NIE INTERESUJĄ !!!

AnusiaKatowice

Post » Nie lut 17, 2013 21:53 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

AnusiaKatowice pisze:Jakoś mam dziwne wrażenie że niektórzy Forumowicze albo nie czytają tego co napisałam albo nie umią czytać ze zrozumieniem :wink:

Więc napiszę jeszcze raz , TYLKO MAŁY - MAKS DWUMIESIĘCZNY CZARNY KOCUR . INNE PROPOZYCJE MNIE NIE INTERESUJĄ !!!

Umiem czytać ze zrozumieniem, jestem polonistką... (a poprawna forma brzmi: NIE UMIEJĄ)... Wkleiłam zdjęcie kotki, bo takie wątki odwiedzają ludzie, którzy szukają podobnych kotków jak te w tytule... pozdrawiam!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie lut 17, 2013 22:00 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Umią umieją czytają bądź nie :mrgreen: efekt taki sam , napisałam kogo szukam a propozycje całkiem inne :twisted:

AnusiaKatowice

Post » Nie lut 17, 2013 22:07 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Czytają i próbują pomóc. Jedni uświadamiają, inni doradzają, jeszcze inni proponują, co mają... Widać, nie ma na forum w tej chwili desperata, który szukałby domu dla dwumiesięcznego czarnego kocurka. Każdy post (nawet taki off) podnoszą wątek na samą górę, a to chyba dobrze, bo nie ginie w otchłani... Mała1 ma Twoje namiary i na pewno pamięta, że może uratować jakiegoś czarnuszka. Czekaj więc cierpliwie, bo prędzej niż byśmy my chcieli, taki malec trafi do schronu i wtedy Ty może uratujesz mu życie.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie lut 17, 2013 23:00 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Wiem , wiem , tylko że kazdy nowy post z czytam z nadzieją że to już , że jest Kocik a tu znowu nic , moze dlatego troszkę się zirytowałam :wink: No coż , cierpliwie zaczekam i tyle .
I zyczę wszystkim kotkom znalezienia dobrych domów pełnych miłości z pełnymi miseczkami :mrgreen:
Może kiedyś w totka trafię to adoptuję wszyyyystkie biedaki , i te duże i te małe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

AnusiaKatowice

Post » Pon lut 18, 2013 9:47 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Witam i od razu wrzucę kamyczek do ogródka. Jak tam u Ciebie z rotacją kotków?

" jestem z Katowic , i moze będę mogła Ci pomóc , jutro zapytam mojego małżonka czy nie miałby nic przeciwko aby kotek pobył u nas te parę dni . Mam w domu dwuletnią kotke i małego - ok 3 miesięcznego kocurka-znajdę więc towarzystwo kocio-ludzkie miałby zapewnione pytanie tylko co na to moja druga połówka i czy kotek będzie umiał problem z "trafianiem" do kuwety no i pozostaje kwestia transportu ..."

Taki tekścik znalazłam, teraz piszesz, iż masz dwa "kocurry"?
I nie irytuj sie od razu.....
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pon lut 18, 2013 12:55 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Nie mam o co się irytować :))
Ten wtedy trzymiesięczny kocurek to Białas a była jeszcze Kocica Cizia której znalazłam domek bo nie zgadzała się ani z Białasem ani potem z Rudzielcem , była wystraszona , przemykała po domu szybciutko , a na sam koniec zaczęła wszędzie sikać , po konsultacji "Ciocią" Ewelinką uznaliśmy że Cizia musi być w domu jedynaczką i taki domek też jej znalazłam .
Decyzja trudna ale i tak bywa ,ona była zestresowana , kocury znerwicowane a my załamani jak ich pogodzić , Cizia jest u mojej przyjaciółki cały czas "do wglądu" gdyby były wątpliwości :)

A jeszcze wcześniej była u nas Kocica wychodząca którą przygarneliśmy z podwórka - sąsiedzi się wyprowadzili w środku zimy tylko jakoś dziwnie "zapomnieli" kota wziąć ze sobą :( Niestety pewnego dnia wyszła i nie wróciła ... I zanim powiecie trzeba było nie wypuszczać to odpowiadam że na nią nie było sposobu , albo wyczekała moment i uciekła albo miauczała głośno i żałośnie do momentu kiedy ją wypuściliśmy . Gdyby były jeszcze jakieś wątpliwości to żadne pytanie na temat naszych wcześniejszych zwierzaków nie jest kłopotliwe :D

A teraz Kamakolo weź łaskawie swój kamyczek z mojego ogródka i następnym razem zapytaj bez rotacyjnego podtekstu :twisted

AnusiaKatowice

Post » Czw kwi 04, 2013 23:12 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

Kotek znaleziony , można zamknąć temat .

Podsumowując moją obecność na forum ; kto szuka tutaj kotka ma małe szanse na znalezienie , tutaj człowieka większość traktuje jak przyszłego prześladowcę kotów . Można też zostać "podejrzanym" ale już słowo przepraszam nie wchodzi w grę , no i wiele jest też "ciotek dobra rada" - chociaż ktoś wcale porad nie szuka ... Mi pozostał duży niesmak :(

Oczywiście serdeczne pozdrowienia dla osób które naprawdę pomagają kotkom i mimo to nie straciły wiary w ludzi i nie traktują każdego jak podejrzanego o niecne zamiary :1luvu:

AnusiaKatowice

Post » Pt kwi 05, 2013 7:57 Re: Szukam małego czarnego kocurka / Katowice

AnusiaKatowice pisze:Podsumowując moją obecność na forum ; kto szuka tutaj kotka ma małe szanse na znalezienie , tutaj człowieka większość traktuje jak przyszłego prześladowcę kotów .

Chyba jednak przesadziłaś, ale masz prawo mieć własne zdanie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]