Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 14, 2013 23:53 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

jo.anna pisze:bosh, przeraża mnie bezmiar ludzkiej głupoty, daj koniecznie znać jak się coś dowiesz, przecież nie można uśpić kota z powodu padaczki :(

tak jak pisałam wcześniej , to bardziej wygląda , przynajmniej z tych przytoczonych objawów na zapalenie ucha wewnętrznego niż na padaczkę. Nie zmienia to jednak faktu, że ktoś popełni przestępstwo usypiając kotkę i że można tę chęć popełnienia przestępstwa zgłosić odpowiednim władzom a przynajmniej postraszyć właścicielkę (i ewentualnie lekarza) zmuszając ją do utrzymania "hoteliku".
Niektórzy ludzie to potwory, niestety. Nie chciałabym być dzieckiem tej kobiety a na pewno jej matką wchodzącą w wiek niepotrzebny.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Pon sty 14, 2013 23:58 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

:cry:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Wto sty 15, 2013 0:04 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

asia2 niestety jak się wet nie zgadza na uspienie zwierzaka większosc z nich kończy w lesie,albo "niewiadomogdzie" :roll: i nie wiem już co "lepsze"
mam nadzieje,że koteczka wydobrzeje
zastanawiam sie ,czy jakby zaczęła sikac ,bo zap.pecherza to tez by ja chcieli uśpić-na to wygląda :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sty 15, 2013 0:11 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

BOZENAZWISNIEWA pisze:asia2 niestety jak się wet nie zgadza na uspienie zwierzaka większosc z nich kończy w lesie,albo "niewiadomogdzie" :roll: i nie wiem już co "lepsze"
zastanawiam sie ,czy jakby zaczęła sikac ,bo zap.pecherza to tez by ja chcieli uśpić-na to wygląda :(

Marzenia11 miala taki "numer" z kotka , ktorą wydala do adopcji. Pewnego dnia nowa pani wlaścicielka zakomunikowała, że kotka siusia gdzie popadnie i musi pewnie mieć chore nerki a ponieważ jest nieobsługiwalna , to liczy się z tym , że będzie musiala poddać ją eutanazji. Marzena oczywiście koteczkę odebrała.

asia2

Post » Wto sty 15, 2013 0:11 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

BOZENAZWISNIEWA pisze:asia2 niestety jak się wet nie zgadza na uspienie zwierzaka większosc z nich kończy w lesie,albo "niewiadomogdzie" :roll: i nie wiem już co "lepsze"

Bożenko ( podczytuję Twój wątek) ludzie to świnie ! przeważnie zwierzęta traktują jako obecny dodatek do swojego życia, jest dziś jutro może nie być :evil:
jo.anna

Post » Wto sty 15, 2013 0:44 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

:(

podrzucam

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Wto sty 15, 2013 1:08 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

asia2 pisze:

Marzenia11 miala taki "numer" z kotka , ktorą wydala do adopcji. Pewnego dnia nowa pani wlaścicielka zakomunikowała, że kotka siusia gdzie popadnie i musi pewnie mieć chore nerki a ponieważ jest nieobsługiwalna , to liczy się z tym , że będzie musiala poddać ją eutanazji. Marzena oczywiście koteczkę odebrała.

heh, zastanawiające jakie te " Panie" mądre są, chyba po studiach normalnie :evil:
jo.anna

Post » Wto sty 15, 2013 14:36 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Słuchajcie a ta padaczka to jest chociaż pewna?

Niedawno był u mnie kotek u którego objawem urazu było własnie krecenie się i kołysanie oczek. Jak ileś tam razy byłam u weta to mowił że niektorę bakretie też mogą powodować takie objawy. Zaawansowany świerzb uszny też. Może to faktycznie z uchem coś...
W ogóle to zanim kociaka złapałam zaocznie wet postawił diagnozę i podawaliśmy mu antybiotyk. Po tym zdecydowanie się kotu poprawiło. Krecone kółeczka byływiększe, kot jakby bardziej ożywiony i energiczny. Dopiero po paru dniach tego antybiotyku go złapałam na kastrację i teraz leczymy go pourazowo innymi lekami.
A może te bachory coś kotu zrobiły i to nie padaczka tylko efekt urazu?
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Wto sty 15, 2013 15:20 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

pchełeczka pisze:Słuchajcie a ta padaczka to jest chociaż pewna?

Niedawno był u mnie kotek u którego objawem urazu było własnie krecenie się i kołysanie oczek. Jak ileś tam razy byłam u weta to mowił że niektorę bakretie też mogą powodować takie objawy. Zaawansowany świerzb uszny też. Może to faktycznie z uchem coś...
W ogóle to zanim kociaka złapałam zaocznie wet postawił diagnozę i podawaliśmy mu antybiotyk. Po tym zdecydowanie się kotu poprawiło. Krecone kółeczka byływiększe, kot jakby bardziej ożywiony i energiczny. Dopiero po paru dniach tego antybiotyku go złapałam na kastrację i teraz leczymy go pourazowo innymi lekami.

tu nie ma diagnozy, jest tylko chęć pozbycia się kota.

asia2

Post » Wto sty 15, 2013 20:35 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

asia2 pisze:
pchełeczka pisze:Słuchajcie a ta padaczka to jest chociaż pewna?

tu nie ma diagnozy, jest tylko chęć pozbycia się kota.

Generalnie uważam że takich ludzi też powinno się eliminować ze społeczeństwa tyle że eutanazja na niby-ludziach jest zabroniona....

:evil:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Wto sty 15, 2013 21:13 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

wiadomo cos więcej o kotce?

asia2

Post » Czw sty 17, 2013 20:21 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

podbijam, co z koteczką ?
jo.anna

Post » Pt sty 18, 2013 9:40 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

jo.anna pisze:podbijam, co z koteczką ?

:?:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt sty 18, 2013 10:15 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

Miałam kotka, który miał takie objawy - kręcił sie w kółko ( w sensie za ogonkiem) i dostał kilka napadów kiedy sie trzepał jak świderek wokół własnej osi w sposób padaczkowo - niekontrolowany. Do uśpienia.Ale - był to kot po wypadku samochodowymn, miał uszkodzony móżdzek. Dwa miesiace leków - głównie sterydy. Obecnie kotek jest prawie normalny - porusza sie jak zwykły kot, jedynie nie potrafi wskoczyc wysoko na szafe np. i robi kółeczka, kiedy się czymś zdenerwuje. Dodam, iż ma własny kochany domek.
MOże tu tez mamy do czynienia z obrzekiem móżdżku? To można wyleczyc lub zaleczyć....
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob sty 19, 2013 12:42 Re: Koteczka z padaczką do uspienia!!!PILNIE DT!

wlascicielka, po rozmowach zdecydowala sie dac koteczce jeszcze szanse :)

prosze! trzymajcie kciuki!!!
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

[poprzednia][następna]