Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
puma01 pisze:Ok przepraszam nie sądziłam że mieszańce wywołają taką burzę. Odnośnie hodowli bengali nie będę się kłucic ale są hodowle które mają kotki urodzone nawet w 2006 roku, to chyba już najwyższy czas na emeryturę prawda?
puma01 pisze:Zupełnie nie rozumiem ataków na mnie. Rasa jest mi znana owszem tylko z opisów internetowych oraz z polecenia znajomej weterynarz. Ataki typu lans na kota czy szkoda ci kasy teraz a co jak bedzie operacja są dziecinne darujcie sobie. Sama opłaciłam psa mojej mamy który tani nie był bo wymarzyła sobie rodowodowego Yorka, finansowałam operacje zupełnie obcego kota który po potrąceniu przez auto wykrwawiał sie na moim podwórku, wcale niby nie musiałam nie był mój?! Musiałam bo tak czułam. To nie jest miejsce na licytacje kto ma ile pieniędzy to żałosne. Wymyśliłam sobie taką formę "adopcji" czy opieki i żaden komentarz tego nie zmieni. To jest internet tu można wszystko napisac ale oceniac ludzi po tym że marzy o kocie danej rasy?! No tak o takiej marze i kropka. Żenada krist takie komentarze funduj u siebie na wsi. A kotów pohodowlanych które tam spełniły swoją rolę i teraz mogą przejść na spokojną emeryturę na której już tylko będą głaskane rozpieszczane i kochane jest w brew pozorom całe mnóstwo. Dzwoniąc po hodowlach w całej Polsce mile się zaskoczyłam że 4-5 letnie kotki są oddawane lub odsprzedawana w sumie za jedynie koszt sterylizacji po to by spokojnie doczekać starości. Żałosne że niektórzy nie mają ze sobą co zrobić i piszą komentarze tylko po to żeby zrobic innemu przykrość. W realnym świecie są to zapewne strasznie nieszczęśliwi i zakompleksieni ludzie. Poza bengalem biorę oczywiście pod uwagę zwykłego dachowca. Pozdrawiam pomocnych.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości