Mały Klusek/Yaguarr z wielką wolą życia - ma DT :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 20, 2012 16:03 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Gdyby któraś z nas miałą możliwość wzięcia Kluseczka do siebie, nie byłoby tematu. Jest to pierwsza rzecz jaką rozważamy, a dopiero później szukamy dalej. Niestety nie ma schroniska ani innego miejsca gdzie możnaby przetrzymać bezdomne koty do momentu znalezienia im domków, a nie ma możliwości, żeby dwie osoby obsługiwały pod tym względem pół miasta. Mam każdego tygodnia po kilka telefonów z prośbą o pomoc, ale przy obecnej liczbie podopiecznych, po prostu nie mam możliwości zrobić więcej. Najbardziej potrzebujące kotki zostają przyjęte do lecznicy (tak jak Kluseczek), ale tam też nie ma warunków, żeby zostały dłużej.

Jest jeszcze jedna kotka w lecznicy, której bardzo nie chcemy wyrzucać z powrotem na działki. DT dla Kluseczka, również jej stworzyłby szansę na domek...

Jadzia jedzie do domku po świętach.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw gru 20, 2012 19:17 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Klusek dziś większość dnia spędził w zamknięciu. Kiedy go wypuściłam, rozbrykał się tak, że trudno było ogarnąć gdzie w danym momencie jest :)
Dziewczyna ze sklepu powiedziała mi, że zaobserwowała kiedyś, że bawił się myszką przez bite 2 godziny - bez przerwy! :D

Doszłyśmy do wniosku, że będzie z niego wyjątkowo sympatyczny kot :)
Obrazek

Katalina

Post » Pt gru 21, 2012 7:37 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

w górę Kluseczku
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt gru 21, 2012 9:37 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Jak to możliwe że taki słodki chłopczyk nie ma jeszcze domku :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt gru 21, 2012 14:18 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Katalina pisze: nie ma możliwości, żeby dwie osoby obsługiwały pod tym względem pół miasta.

Bez wątpienia, ale dobrze, że są chociaż dwie :ok:
Za domek dla Kluska :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt gru 21, 2012 17:26 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Kluseczek to mały żywiołak. Nigdy nie widziałam, żeby kotek miał w sobie tyle energii :) Chyba w końcu zdrówko na dobre wróciło i maluch nadrabia stracony czas. Pomyśleć, że jeszcze niedawno po wypuszczeniu z klatki zachowywał się tak:

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Pt gru 21, 2012 18:17 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

No to za domek Kluseczku :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Pon gru 24, 2012 11:35 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

No to święta Kluseczek spędzi w klatce...i nikt nie usłyszy jak mówi ludzkim głosem :)

Kochany maluszek nadal czeka :(
Obrazek

Katalina

Post » Pon gru 24, 2012 15:13 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Czuję, że jakby zaczął do nas mówić, to by gadał bez końca. I to ciągle o tym, jakie to życie jest piękne, jak fajnie można sobie biegać, skakać, wspinać po klatce, podjadać wszystkim jedzonko, załatwiać się w czyjejś kuwetce itd. itp. :D
Spokojnych Świąt Kluseczku, a po świętach się wymiziamy za wszystkie czasy :)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Pon gru 24, 2012 21:13 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Wesolych Swiat Kochane i Tobie Kluseczku tez mimo ze samotne :(
Obrazek

Goyka

Post » Pt gru 28, 2012 15:11 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Klusek nadal czeka :( Nie ma zapytań o niego. Zrobiłam kilka ogłoszeń, ale chyba trzeba będzie zamówić pakiet.
Dziwię się, że taki pocieszny, pełen życia kociak nie może znaleźć domu :(
Obrazek

Katalina

Post » Sob gru 29, 2012 0:17 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Bidulinek :( malutki kociak zamkniety w klatce :( masakra on potrzebuje na gwalt chociaż DT
Obrazek

Goyka

Post » Sob gru 29, 2012 13:11 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Kluseczek od wczoraj dostaje antybiotyki. Stan jego oczek się pogorszył i wetka uznała, że za długo już to trwa i nie jest to już kwestia wirusa.
Nie zmienia to jednak faktu, że kociak jest pełen życia i przez większość czasu by się bawił :)

Jestem już tak zajęta tymi moimi wszystkimi podopiecznymi, że nie mam dla niego za dużo czasu, ale na szczęście raczej codziennie jest wypuszczany i może przynajmniej częściowo spożytkować nadmiar energii.
Obrazek

Katalina

Post » Wto sty 01, 2013 13:46 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Kluseczek będzie miał DT w Warszawie :) Potrzebny jest tyllko transport ze Stalowej, najwcześniej w nadchodzący weekend.

Z oczkami już znacznie lepiej, ale jeszcze przez kilka dni będzie dostawał antybiotyk.
Wetka powiedziała, że kotek sądząc po tym, że wymienił już zęby, ma ok. 5 miesięcy, a wygląda na 3. Prawdopodobnie już zostanie taki malutki, co przecież wcale nie odbiera mu uroku :)

Jutro zrobię mu nowe zdjęcia. Klusek naprawdę wypiękniał. Nie miałam dla niego za dużo czasu ostatnio, więc widzę różnicę. Sierść ma mięciutką...zrobiła się jakby gęstsza, a oczka już prawie całkiem czyste.
Obrazek

Katalina

Post » Wto sty 01, 2013 16:58 Re: Mały Klusek z wielką wolą życia-mieszka w klatce.Pilne D

Ale super wiesci!! Czy dobrze mysle ze ten DT to u sheriny? :D
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]