Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 28, 2012 16:37 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

nanillia pisze:No i teraz padło na mnie...
Zmarła moja najukochańsza kotka... i w związku z tym za jakiś czas (muszę się trochę otrząsnąć po tym) chciałabym wziąć kociego małolata do towarzystwa dla 9 miesięcznego wykastrowanego kocurka, który teraz został sam :-( i baardzo tęskni za towarzystwem. Najlepiej jakby kotek był aktywny i skory do zabawy.
Płeć obojętna. Ważne by kotek nie miał problemów ze zdrowiem bo kolejnej straty nie przeżyję, za bardzo się przywiązuję (moja kicia zmarła po 1,5 roku zmagań z chorobą, to nie było nic zaraźliwego. Kocurek jest 100% zdrowy).

Mieszkam w domku gdzie są zrobione 2 kawalerki - dom 2 z kolei od ulicy zresztą bardzo spokojnej. Moje kotki wychodziły na dwór - moja kotka tylko do ogródka, kocurek zwykle urzęduje na jabłonce sąsiadki. W domu od ulicy mieszka moja sąsiadka weterynarz, więc kotek będzie miał super opiekę zapewnioną.

Ja mam właśnie do adopcji pięknego, dymnego długowłośca, bardzo aktywnego, kochającego inne koty...ale ma wrodzoną wadę nerki, która właściwie mu już prawie nie funkcjonuje. Kotek nie ma żadnych objawów chorobowych, ale trzeba się liczyc z tym, że na starość mogą szybciej się rozwinąć problemy z nerkami...
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pt gru 28, 2012 16:40 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

nanillia pisze:Moi znajomi zdecydowali, że przełożą adopcję do stycznia bo to nie jest dobry okres dla kota na zmianę miejsca zamieszkania i aklimatyzację (wyjazdy na święta, goście sylwestrowi etc.) Co do wyboru - to przekazałam namiary do opiekunów i tę kwestię zostawiam całkowicie im. Jak tylko będzie mi wiadomo, że na kogoś się zdecydowali to oczywiście napiszę :-)

Styczeń niedługo - koteczka brytyjska (rodowodowa) do adopcji jest: http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z442829842 :wink:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Sob gru 29, 2012 11:39 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

polecam wątek puchatków viewtopic.php?f=1&t=139203
i kotów niebieskich viewtopic.php?f=1&t=115814&start=75
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Wto sty 08, 2013 18:51 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

Ja znam kicię, która wygląda prawie jak niebieski brytyjczyk i ma cudowne usposobienie, chodzi za człowiekiem jak pies:
viewtopic.php?f=13&t=149747&p=9523931#p9523931
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Wto sty 22, 2013 10:11 Re: Poszukuję koteczki - wyglądającej jak kot brytyjski

A co z Wiewióreczką ? Czy nadal jest do adopcji?

anna.dudzik

Od: Pt sty 04, 2013 11:00

[poprzednia]