Kocie dziecię... Luna szuka domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 18, 2012 11:05 Re: Bezimienne kocie dziecię szuka domu...

Podrzucę pięknotę :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 19, 2012 6:19 Re: Bezimienne kocie dziecię szuka domu...

Dzięki AniaU! Taka metryczka w ogłoszeniu to bardzo dobry pomysł. Zastanowię się czy w którymś miejscu ogłoszenia tego nie dołożyć. Wprawdzie wszystkie te informacje są zawarte w treści, ale może tak będzie bardziej przejrzyście. Jedyny kłopot w tym, że koteczka nie jest jeszcze szczepiona i jest jeszcze za młoda na sterylkę. Wolałabym więc uniknąć eksponowania tych info, bo nie wiem kiedy uda mi się ją zaszczepić (na razie nie mam na to kasy). No a eksponowanie informacji o tym, że nie jest jeszcze wysterylizowana spowoduje pewnie lawinę niepożądanych telefonów :/ W przypadku dorosłego kota warto w takiej metryczce dołożyć jeszcze info o stosunku do innych kotów, psów, no i dzieci, ale w przypadku takiego malucha to raczej nie ma to sensu.

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Pt paź 19, 2012 6:36 Re: Bezimienne kocie dziecię szuka domu...

Info z DT:

hej
podoba mi się imię dla kici-Luna. Mała też nie protestowała , gdy do niej tak mówiłam :)))
Moim zdaniem może zostać. Tekst też jest OK.
Brakuje mi czasu aby nagrać filmik w ciągu dnia- pracuję od rana do nocy. Filmy nagrane wieczorami są kiepskie jakościowo, słaba widoczność i ostrość :( Postaram się w sobotę coś nowego Ci podesłać
Luna jest bardzo grzeczna i subtelna, delikatnie przysiada do towarzystwa chłopaków i ...tak sobie siedzą...drzemią..cisza spokój
Czasami cała trójka, "dzikim pędem" przemierza całe 45m2-to rodzaj berka, wtedy strach się ruszać, bo kolizja murowana :))
Luna trochę rozruszała chłopaków...
a mnie skutecznie wycisza swoim głośnym pomrukiwaniem i słodkim przytulaniem....to balsam na moje skołatane nerwy
dobrej nocy! Pa :)

Czyli smarkata dosłała imię Luna :)

Kociabanda2

Post » Pt paź 19, 2012 7:29 Re: Bezimienne kocie dziecię szuka domu...

PLAKAT do drukowania: http://www.sendspace.pl/file/d30157ce40ee3e697c02817

Jeśli ktoś ma możliwość bardzo proszę o rozwieszenie kilku sztuk od czasu do czasu :) z zastrzeżeniem jednak, by raczej nie wieszać w szkołach i przedszkolach. Z zasady unikam wydawania zwierząt do małych dzieci.

Kociabanda2

Post » Pt paź 19, 2012 7:42 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

a przy okazji... Ciotki i Wujkowie jakbyście wiedzieli coś o bazarkach na miau z rzeczami dla niemowląt albo ciuchami ciążowymi to ja bardzo chętnie zajrzę :) I tak mnie te wydatki nie ominął, a wolę wydać na bazarku niż w sklepie :) Także bardzo proszę o zaproszenia na pw ;)

Kociabanda2

Post » Pt paź 19, 2012 9:37 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

No to aby Luna jak najszybiej znalazła kochający domek :ok:

Co do ogłoszeń - wiadomo, że trzeba je podrasować pod konkretnego zwierza :)
Będę zaglądać do malutkiej :1luvu:
A, i jeszcze - może Ci się przyda, ja zwykle korzystam z pomocy forumowej CatAngel (wiele forumek też) -ona za 15 złoty na ponad 100 portalach ogłoszeniowych wrzuca ogłoszenia. Ona wie gdzie i robi to szybko, ja bym w życiu nie wiedziała, że tyle miejsc jest ;)
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Wto paź 23, 2012 9:55 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

AniaU pisze:No to aby Luna jak najszybiej znalazła kochający domek :ok:

Co do ogłoszeń - wiadomo, że trzeba je podrasować pod konkretnego zwierza :)
Będę zaglądać do malutkiej :1luvu:
A, i jeszcze - może Ci się przyda, ja zwykle korzystam z pomocy forumowej CatAngel (wiele forumek też) -ona za 15 złoty na ponad 100 portalach ogłoszeniowych wrzuca ogłoszenia. Ona wie gdzie i robi to szybko, ja bym w życiu nie wiedziała, że tyle miejsc jest ;)

Dzięki :) Niestety ze względów finansowych sama będę ogłoszenia klepać w wolnych chwilach i zaraz ruszam (o ile w pracy mi czegoś nie wrzucą), bo mam już filmiki od Renatki :)

http://www.youtube.com/watch?v=bQvs_rqcRqk

http://www.youtube.com/watch?v=EylLhPKXFsk

http://www.youtube.com/watch?v=1Q3EFchKSlI

http://www.youtube.com/watch?v=9vwLCGzLPV4

http://www.youtube.com/watch?v=ATWLZMfcUaA

Kociabanda2

Post » Wto paź 23, 2012 12:49 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

Lista ogłoszeń, które udało mi się zrobić jest już widoczna na pierwszej stronie. Będę uzupełniać na bieżąco.

Kociabanda2

Post » Wto paź 23, 2012 22:33 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

mocne kciuki za szybkie znalezienie domku dla ślicznotki :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Śro paź 24, 2012 12:36 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

Fajne filmiki :ok:
Piękna jest! Hop do góry po domek!
Obrazek

AniaU

Post » Czw paź 25, 2012 6:48 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

Oby się trafił domek idealny. Zawsze mam stresa jak mam zwierzaka wyadoptować, bo ryzyko zawsze jednak jakieś jest, że zwierzak źle trafi. Wizyty przed i poadopcyjne ryzyko zmniejszają, ale nikt jednak na czole wypisane nie ma kim tak naprawdę jest, a mówić można różne rzeczy zwłaszcza jak się wie co "wizytator" chciałby usłszeć. Z psami jednak jakoś mi łatwiej. Bardziej pewna jestem swoich decyzji po wizytach przedadopcyjnych. Z kotami zdecydowanie stres jest większy :/

Kociabanda2

Post » Czw paź 25, 2012 10:10 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

kurde... klepię te ogłoszenia od 7 czy 8 rano (mam dziś luz w robocie) i zrobiłam ich na razie ledwie 12 :( Koszmarna robota :( Zaraz zasnę przed tym kompem :/

Kociabanda2

Post » Czw paź 25, 2012 10:20 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

Kociabanda2 pisze:kurde... klepię te ogłoszenia od 7 czy 8 rano (mam dziś luz w robocie) i zrobiłam ich na razie ledwie 12 :( Koszmarna robota :( Zaraz zasnę przed tym kompem :/

właśnie dlatego ja wolę to oddać w ręce fachowców za 15 zł :ok:
Obrazek

AniaU

Post » Czw paź 25, 2012 10:39 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

AniaU pisze:
Kociabanda2 pisze:kurde... klepię te ogłoszenia od 7 czy 8 rano (mam dziś luz w robocie) i zrobiłam ich na razie ledwie 12 :( Koszmarna robota :( Zaraz zasnę przed tym kompem :/

właśnie dlatego ja wolę to oddać w ręce fachowców za 15 zł :ok:

wcale Ci się nie dziwię :) Strasznie ogłupiające. Niestety mam za dużo wydatków :( Na naszego "tymczasowicza" (w cudzysłowiu, bo on już u nas zostanie - jest całkowicie nieadopcyjny i za długo zresztą się już zasiedział [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/205972-Dziki-Ciapek-złapany-ale-jeszcze-nie-uratowany-(-Temu-psu-zawalił-się-świat[/url] ) Ciapka poszło w ostatnim miesiącu ponad 600zł :/ i to nie koniec wydatków :( że nie wspomnę o nieplanowanych wydatkach na to młode co mi się w brzuchu zalęgło :/

Kociabanda2

Post » Czw paź 25, 2012 13:39 Re: Kocie dziecię... Luna szuka domu!

Mam dość :/ Zrobiłam kici w sumie 26 ogłoszeń i już więcej nie dam rady :( Z najważniejszych portali chyba nic nie pominęłam (lista ogłoszeń w 4tym poście na pierwszej)????

Kociabanda2

[poprzednia][następna]