» Śro lip 18, 2012 9:42
Re: Lot z 7 piętra, czyli koci-express z wanny...
Korzystając chwilowego spokoju przesyłam trochę expressowych wieści: noc spokojna, ale zmuszona byłam wypuścić drące japki "na wolność".... czyli na pokój. I tak: Mania syczała i trzymała się z daleka; Patyczek zaciekawiony, oglądał maluchy z miną badacza; Severino starał się za wszelką cenę lizać, a Lucjan olewał wszystkich, byleby pozwolono mu uprawiać to co dorosłe koty lubią najbardziej czyli spanie....Ja spałam z jasną tri na piersiach(hm...) i czarną pod pachą...Ciemna tri znalazła sobie zaciszny kącik w jednych z kilku naszykowanych posłanek.
Rano zaliczyły śniadanko:tacka Winstona+kurczaczek...oraz oczywiście porcję zabawy. Mania trochę się uspokoiła i nie syczy, tylko przygląda się ze zdziwieniem.
Saintpaulia dziewczynki mają ok.7-8.tygodni. Ciemna tri jest rzeczywiście śliczna, w dodatku bardzo fotogeniczna, ale uwierz mi jasna jest równie piękna. Tylko jasne i czarne koty trudno się fotografuje mając marny sprzęt i kiepskie umiejętności. Nie wiem czy widać to na zdjęciu, ale czarnulka na łapkach ma sierść jak srebrny lis na końcówkach białą i ciemniejsze prążki.