» Sob cze 02, 2012 23:46
Re: Przeworsk Maltretowany kot Prosze o pomoc
Ciesze sie ,że pomagasz kotom czy innym zwierzętom w swojej okolicy i uwazam ,że kazdy czlowiek powinien postępowac tak samo.niestety ludzie traktuja zwierzeta czesto jak przedmioty a nie jak zywe istoty i czesto przechodza obojetnie obok krzywdy.
ja tam nie mieszkam tylko bywam od czasu do czasu.o pewnych sytuacjach miedzy innymi o tym ze kot zalatwil swoja potrzebe w domu i zostak pobity czy innych rzeczach dowiedzialam sie niedawno.jak bylam mala to bylam swiadkiem maltretowan zwierząt i mimo moich wrzaskow czy placzu jak bylam mala to to nic nie dawal - bylam tylko dzieckiem.potem upominalam,prosilam nie tylko ja zreszta i nawet przez jakis czas wydawalo sie ,ze jest okej ale do nich nie dociera nic i nie uwazaja to za cos zlego. po za tym grozono mi zebym nigdzie tego nie zglaszala.nie bede sie wdawac w szczegoly o ktorych z pewnych wzgledow nie chce pisac ale chce pomoc kotu.kotu potrzeba opieka weterynaryjna i dom w ktorym bedzie mogkl dozyc starosci.Ja mu tego nie moge zapewnic ale moge za to odebrac im kota tak ze nawet sie nie zorietnuja .Musi to dojsc do najwiekszej ilosci osob ktore mieszkaja w poblizu czy w samym Przeworsku.