Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzebny!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 04, 2012 15:13 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Tylko takie zdjęcia są możliwe
Obrazek Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 05, 2012 10:45 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Nikt mi nie uwierzy po tym, co ostatnio pisałam, ale miałam Bohuna na rękach, mruczał jak traktor :dance: :dance2: :dance:
To cudowne kocie dziecko.Tak, jest młodziutki, nie ma więcej niż 8 miesięcy.Aż boję się pomyśleć, co będzie, kiedy go ogłoszę.
Umyłam Bohuna gąbką, wytarłam ręcznikiem i wyczesałam.Po tym poczuł się zdecydowanie lepiej i zaczął mruczeć.Pomyślałam, że go przytulę, przecież mnie nie podrapie.I tak też się stało.Wtulił się we mnie, włączył traktorek, a ja byłam w siódmym niebie.Potem już zajęłam się innymi kotami, ale Bohun już leżał jak sfinks i oczy miał szerzej otwarte.Nie kulił się, ale był zaciekawiony tym, co dzieje się w lecznicy.Nie jest więc źle, a nawet lepiej, niż się spodziewałam.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 11:18 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Muszę się umówić z Kasią, zrobimy wtedy ładne zdjęcia.Ja już kocham tego kota i on o tym wie, tak myślę.Na razie tylko takie, nie oddaje urody kota.
Obrazek

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 12:25 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Cudowna wiadomość!!! Ja dziś go głaskałam, ale nie poświęcam mu tak dużo czasu i ma do mnie jeszcze dystans. Zauważyłam jednak, że szerzej otworzył oczka...zaczyna się interesować tym co się wokół niego dzieje :) Jest naprawdę pięknym kotem. Już niedługo będzie chodził dumnie po lecznicy :)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob maja 05, 2012 15:01 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Najgorsze, że znowu przymusowa przerwa :cry: W poniedziałek pójdę dwa razy, tak przynajmniej planuję i się nim zajmę.Fajnie byłoby, aby obaj chłopcy( Kubuś i Bohun) się zaprzyjaźnili, są negatywni, mogliby nawet być w jednej dużej klatce, albo całkiem na zewnątrz.Bohun ma takie groźne imię, ale to jeszcze kocie dziecko, nie ma nawet roku, tyle przeszedł, a na pewno był domowym kotkiem, nie jest agresywny, tylko przestraszony.

ewar

Post » Nie maja 06, 2012 17:28 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

ewar pisze:Dziękujemy za odwiedziny na wątku :1luvu:
Draugia, sprawdziłam, ale chyba bardziej syberyjczyk, ma małe uszka.To jakiś koci kundelek, ale prześliczny.Wszyscy się cieszą, że są wolne dni, a ja nie za bardzo.Nie mogę odwiedzić kotów w lecznicy.

Ja mam orienta długowłosego - pyszczek podobny ;) mało orientów długowłosych ma duże uszy, jak teoretycznie typ wymaga :roll:
Ale to wszystko kwestia odpowiedniego zdjęcia :D
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pon maja 07, 2012 11:06 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Nie wiem, ale będą lepsze zdjęcia to faktycznie będzie można ocenić.
Bohun to straszny miziak :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dzisiaj ugniatał posłanko, dostał nowy, mięciutki polarowy kocyk.Po raz pierwszy też zjadł przy mnie miseczkę surowego kurczaka. W czasie jedzenia głaskałam go, co mu się bardzo podobało.Bohun mruczy jak traktor, wywala brzuszek do głaskania, lubi być czesany. Siedział dzisiaj u mnie na kolanach, przyglądał się Mice w trakcie zabawy, był ze mną w sklepie, cały czas mnie obejmując, nosiłam go bowiem na rękach.Ten kot pozbawiony jest agresji, słowo daję. On nie gryzie, nie drapie, nie syczy nawet wtedy, kiedy jest przerażony.To kocie dziecko, potrzebuje czułości, poczucia bezpieczeństwa.Zaufał już mi całkowicie, mogę z nim zrobić wszystko.To nieduży kot, puchate futro sprawia, że wydaje się ogromny. Jest za to przepiękny. Jeszcze tylko drugie odrobaczenie, szczepienie i ogłaszamy.

ewar

Post » Pon maja 07, 2012 11:22 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Łza się w oku kręci ze wzruszenia;) Cudownie po prostu. Dziś wieczorkiem też do nich pójdę i wymiziam Bohunka;)
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon maja 07, 2012 11:32 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Bohun to najmilszy, najbardziej miziasty kocurek z dotychczas przebywających w lecznicy. On po prostu się bał i tyle. Teraz go noszę na rękach jak dziecko, przytulam, a on mruczy.Jest bardzo spokojny.Znowu napiszę coś, co pisałam na wątku Sary i Rity.Dobrze, że ktoś go wyrzucił, bo dał w ten sposób kotu szansę na dobry dom. Już nie pozwolę go skrzywdzić, domek musi mieć najlepszy z najlepszych, nie ważne ile czasu będzie czekał.To kot ze snów, zapewniam.

ewar

Post » Pon maja 07, 2012 11:41 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Robiłam zdjęcia, ale ciężko z kotem na kolanach, w dodatku tam jest dość ciemno.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon maja 07, 2012 13:31 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Przystojniak z Bohuna :piwa: teraz tylko dobry domek :ryk:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Pon maja 07, 2012 13:35 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Jasne! To jest koci dzieciak jeszcze, przytula się, potrzebuje dużo ciepła i miłości. Sierść jeszcze niezbyt piękna, troszkę zrudziała, ale i tak to już nie to, co było.

ewar

Post » Pon maja 07, 2012 14:01 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

To i ja hopsnę..piękny....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon maja 07, 2012 14:13 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Dziękujemy za komplementy :1luvu: Już jest piękny, a będzie zjawisko, nie kot.Obiecuję !

ewar

Post » Pon maja 07, 2012 18:13 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak,syberyjczyk? Ma 8 m

Niestety, mijałyśmy się dzisiaj z Kasią i zdjęć nie będzie.Bohun był dzisiaj przestraszony, bo w lecznicy hałas, dużo ludzi, a on nadal ufa chyba tylko mnie.Powolutku, przełamie w końcu strach.Na kolanach u mnie mruczy jak traktor, uwielbia być czesany, ale sam chyba się nie myje :cry: Kołtunów nie ma żadnych, czeszę go namiętnie, nie ma prawa nic się pojawić.Nie boi się innych kotów, w końcu żył w stadzie, zdążył się przyzwyczaić.
Tak sobie myślę, że jeżeli ktoś podrzucił pod hutę takiego kota, wtedy około półrocznego to smażyć się będzie w piekle całe wieki.Skazał go bowiem na śmierć w męczarniach.

ewar

[poprzednia][następna]