Mika - kotka bez oczka. FeLV+ [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 28, 2012 10:21 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Proszę podziwiać
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tak lubi być głaskana, tę Panią widziała pierwszy raz w życiu
Obrazek Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob kwi 28, 2012 13:08 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mika zajęła miejsce Rity, na szafce przy oknie ;) Cieszę się bardzo, że zaczyna mieć swoje miejsca w lecznicy i pobyt tam nie jest dla niej aż tak nieprzyjemny. Z Sarą się obwąchują i już chyba nie ma tak dużo wrogości.
Ona jest przesłodka, patrzy na człowieka z takim uwielbieniem tym swoim jednym oczkiem.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob kwi 28, 2012 13:16 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

One bawią się już razem, widziałam.Dałam im dzisiaj nową zabawkę, bo tamte im się chyba znudziły.Mice się podobała.

ewar

Post » Pon kwi 30, 2012 11:00 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mika robi się coraz fajniejsza :lol: Biega po sklepie, bawi się ślicznie, jest wesoła, ale bardzo grzeczna.Każdemu daje się głaskać, ludzie przychodzący do lecznicy, czy do sklepu już ją znają.W ogóle lecznicowe koty cieszą się ogólną sympatią, a to ,że mają stale kontakt z ludźmi i zwierzętami powoduje, że są bardzo otwarte, śmiałe.Nie ma mowy o tym, aby gdzieś się chowały, uciekały.Nigdy nie ma syków ani warkotów.

ewar

Post » Pon kwi 30, 2012 12:20 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Myślę, że przyzwyczaja się do nowych warunków i zaczyna pokazywać swoje prawdziwe oblicze. Na działkach nigdy nie była przestraszonym kotem, a w lecznicy początkowo bała się wychodzić z tego ich pomieszczenia. Teraz za każdym razem kiedy wchodzę do sklepu, Mika siedzi przy kasie fiskalnej i pilnuje, żeby paragony się drukowały...albo siedzi na rękach u pani ze sklepu :) Miziak z niej;)

Niestety z oczka się sączy i prawdopodobnie będzie musiała mieć to poprawiane :(
Obrazek

Katalina

Post » Pon kwi 30, 2012 19:18 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Do lecznicy przychodzi ostatnio młody człowiek, bardzo jest zainteresowany Miką.Dzisiaj był z żoną, chcą Mikę adoptować.Oczywiście powiedziałam o białaczce, o tym, że musi być nie wychodząca i że balkon musi być zabezpieczony.Kasia kończyła rozmowę, bo był straszny młyn w lecznicy, Sara jechała do swojego domku, było sporo pacjentów, no ruch ogromny.Podobno powiedzieli, że to nie problem z tym zabezpieczeniem.Zobaczymy.Mika jest tak cudną kotką i tak miłą, że nic dziwnego, ze się nią zachwycili.

ewar

Post » Pon kwi 30, 2012 19:35 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mika u Oli, córeczki wetki na kolanach.Dwupak nie wchodzi w grę :mrgreen:
Obrazek

ewar

Post » Pon kwi 30, 2012 20:56 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Śliczny duecik ;)
To prawda, że Mika swoim cudownym charakterem wzbudza zainteresowanie. Już kilka osób mówiło, że chętnie by ją wzięli.
W jej przypadku to bardzo ważne, żeby trafiła do troskliwego domku. Musi mieć zabezpieczony balkon, dobrej jakości jedzenie i dużo dużo miłości. Wydaje mi się, że ona jednak całą swoją miłość kumuluje na ludziach. Po prostu uwielbia ludzi i ufa im bezgranicznie. Gorzej z psami i kotami. Sarę zaakceptowała, ale nowych przybyszy się boi.
Obrazek

Katalina

Post » Wto maja 01, 2012 6:49 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Ona mieszkała na działkach, kocury ją pewno dręczyły, z powodu choroby pewno była odganiana od misek, bo tak jest w świecie kotów wolno żyjących.Nic dziwnego, że tak reaguje.Sara zrobiła dobrą robotę, nie przejmowała się wrogością Miki i wciągała ją do zabawy.Pani ze sklepu mówiła, że często miała na jednym kolanie Mikę, na drugim Sarę.To nie Dunia, która była przypadkiem beznadziejnym jeżeli chodzi o kontakt z innymi kotami.Tam była agresja, u Miki jest tylko strach, a ten da się pokonać.Domek z innym spokojnym FeLV-kiem też wchodzi w grę, ale Mika będzie szczęśliwa również jako jedynaczka.Domek musimy wybrać starannie, bo to kotka wyjątkowa.

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 12:37 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Mika jest cudowną kotką, delikatną, miziastą, kochaną. Tak bym chciała, aby znalazła forumowy domek, taki, który nie przestraszy się FeLV+. Mika jest bezobjawowa, warto test powtórzyć, ale na razie jeszcze za wcześnie.

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 14:17 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Jak ona domaga się przytulania i głaskania! Łazi za mną po lecznicy jak pies;) Uwielbia też czesanie. Dziś wyczesałam z niej trzy kulki sierści :)
Mika nie ma za grosz agresji, nie używa pazurków, ani ząbków, a jedynie języczka;) Nie raz myła mi dokładnie rękę przy okazji własnej toalety. Sama słodycz :)

Dziś będzie miała poprawiane oczko. Mam nadzieję, że dobrze zniesie drugi zabieg i oczko w końcu przestanie się sączyć.
Obrazek

Katalina

Post » Pt maja 04, 2012 15:06 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Miki dzisiaj nie widziałam, spała po narkozie, miała bowiem poprawiane oczko.Jeden szew gdzieś nie trzymał, biedna malutka :cry: Teraz powinno już być wszystko w porządku.

ewar

Post » Pt maja 04, 2012 22:15 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

Po kolejnym zabiegu oczko wygląda lepiej, a Mika mimo dzisiejszej narkozy jest pełna energii i miziasta. Jest troszkę zazdrosna kiedy poświęca się uwagę innym kotom. Uwielbia, kiedy to ona jest obiektem głaskanym i przytulanym, a kiedy siedziałam w lecznicy, pchała na kolana i tam właśnie chciała spać.
Obrazek

Katalina

Post » Sob maja 05, 2012 10:49 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

To prawda, że Mika domaga się uwagi.Dzisiaj zajmowałam się Bohunem, a ona miauczała, ocierała się o nogi, wskakiwała na taboret, żeby być bliżej mnie.Bardzo spodobała jej się odpustowa żaba, jest już jej i z nią pojedzie do swojego domku.Zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć, poproszę CatAngel o ogłoszenia dla niej.Kotka jest piękna, ma cudowny charakter i myślę, że warto będzie powtórzyć testy, bo nie ma absolutnie żadnych objawów.

ewar

Post » Sob maja 05, 2012 11:42 Re: Mika - kotka bez oczka. FeLV+ Musi znaleźć dom! Stalowa

A teraz będzie mnóstwo zdjęć pt."Mika i żaba"
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Oczywiście była przerwa na mizianki i toaletę, Mika należy do wyjątkowo czyściutkich kotów, wciąż pucuje swoje futerko.

ewar

[poprzednia][następna]