Zaadoptuję kotka-NEM, RAG, SIB, MCO - wznowienie wątku :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 22, 2012 21:30 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Gourmet powedzenia :ok: Miejmy nadzieję, że się uda! Trzymam kciuki 8)
"Czas spędzony z kotem nigdy nie jest stracony." - Colette
Gołąbek [*] Mambo [*]
Obrazek
ZAPRASZAMY! --> viewtopic.php?f=1&t=137109

Meloch

Od: Wto sie 02, 2011 22:06

Post » Nie kwi 22, 2012 21:35 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Ehh czemu tak sie to odwrotnie proporckonalnie rozklada, ze im wiecej buraskow i czarnuszkow tym mniej dla nich tak fajnie zapowiadajacych sie domow..?

Domkowi zycze powodzenia w poszukiwaniach :)

kotena

Od: Pt lut 24, 2012 10:57

Post » Pon kwi 23, 2012 14:25 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

kotena pisze:Ehh czemu tak sie to odwrotnie proporckonalnie rozklada, ze im wiecej buraskow i czarnuszkow tym mniej dla nich tak fajnie zapowiadajacych sie domow..?

Na to pytanie musiałaby ci odpowiedzieć Gourmet.
Gourmet pisze:Przepraszam za te wymagania, ale byłby to mój pierwszy kot, nie mam doświadczenia z kocimi chorobami, problemami itp. Nie umiem nauczyć kota robić do kuwety i używać drapaka(chciaż chętnie się doedukuję :) ), a wiem, że byłby to przyjaciel na wiele lat, więc nie chciałabym później oddawać kota z powrotem, bo nie umiem sobie z nim poradzić... Dlatego właśnie mam takie a nie inne wymagania

Gourmet, co musiałoby się stać, żeby oddać swojego przyjaciela? Warto to sobie uświadomić zanim się weźmie żywego kota. Branie kota z założeniem: "jak będzie >niegrzeczny< to go oddam" jest niepoważne.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Pon kwi 23, 2012 14:47 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO i co jeszcze?

A ja w ogóle nie rozumiem co to za pomysły aby brac rasowego kota...

Usunęłam resztę wypowiedzi.
Watek dotyczy innego tematu niż wymiana opinii na temat hodowli zwierząt rasowych.
Proszę o wypowiedzi merytoryczne i wyważone w tonie.
Olat
Obrazek

Brudzia

Od: Sob kwi 14, 2012 21:46

Post » Pon kwi 23, 2012 14:53 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO i co jeszcze?

Brudzia pisze:A ja w ogóle nie rozumiem co to za pomysły aby brac rasowego kota. Tyle jest cudownych kociakow potrzebujacych domu. Nie stac Cie na hodowle? I bardzo dobrze! Bo hodowle sa wstretna dzialalnoscia. Handel zywym towarem. Kotow jest coraz wiecej a tu jezcze celowo sie je mnozy. Uwazam, ze ludzie ktorzy upieraja sie przy rasowych zwierzetach, nie powinni w ogole miec z nimi do czynienia.
Uswiadom sobie , ze to jest zywa istota a nie tylko ozdoba i przytulanka. Sproboj moze raz dostrzec piekno i madrosc dachowca, do poki Ci sie to nie uda Twoje podejscie bedzie niepowazne.

Sory za napastliwy ton mojej wypowiedzi, z pewnoscia jest wielu zwolennikow hodowli i genetycznych modyfikacji, ale mentalnosc takich ludzi nie znajdzie u mnie zrozumienia, bo tu chodzi o swiadomosc...

8O Przestań może obrażać uczestników miau, którzy są hodowcami? :? Dodam, że również właściciel i admin tego forum jest hodowcą - członkiem władz FPL
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon kwi 23, 2012 14:56 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

mirmilka pisze:
kotena pisze:Ehh czemu tak sie to odwrotnie proporckonalnie rozklada, ze im wiecej buraskow i czarnuszkow tym mniej dla nich tak fajnie zapowiadajacych sie domow..?

Na to pytanie musiałaby ci odpowiedzieć Gourmet.

Nie rozumiem. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko buraskom, czarnuszkom i wgl.
mirmilka pisze:
Gourmet pisze:Przepraszam za te wymagania, ale byłby to mój pierwszy kot, nie mam doświadczenia z kocimi chorobami, problemami itp. Nie umiem nauczyć kota robić do kuwety i używać drapaka(chciaż chętnie się doedukuję :) ), a wiem, że byłby to przyjaciel na wiele lat, więc nie chciałabym później oddawać kota z powrotem, bo nie umiem sobie z nim poradzić... Dlatego właśnie mam takie a nie inne wymagania

Gourmet, co musiałoby się stać, żeby oddać swojego przyjaciela? Warto to sobie uświadomić zanim się weźmie żywego kota. Branie kota z założeniem: "jak będzie >niegrzeczny< to go oddam" jest niepoważne.

To, że będzie to mój pierwszy kot, nie znaczy, że mój pierwszy zwierzak. Mam dwa króliki i owczarka niemieckiego. Wiem co to znaczy opieka nad pupilem. Po prostu nie mam doświadczenia z kotami i nie chcę mieć z nim od razu problemów, a wiem, że sama bym sobie z tym nie poradziła i że wiele osób tak już robiło. Brało kotka tylko dlatego, że był ładny, a potem mają z nim problemy i go oddają. Ja tak nie chce. :)
Obrazek
'When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me: "After all this time?" And I will say: "Always."' - Alan Rickman

Gourmet

Od: Pt maja 06, 2011 17:52

Post » Pon kwi 23, 2012 15:01 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Wypowiedź usunięta z powodów jw.
Olat
Obrazek

Brudzia

Post » Pon kwi 23, 2012 15:02 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO i co jeszcze?

Brudzia pisze:A ja w ogóle nie rozumiem co to za pomysły aby brac rasowego kota. Tyle jest cudownych kociakow potrzebujacych domu. Nie stac Cie na hodowle? I bardzo dobrze! Bo hodowle sa wstretna dzialalnoscia. Handel zywym towarem. Kotow jest coraz wiecej a tu jezcze celowo sie je mnozy. Uwazam, ze ludzie ktorzy upieraja sie przy rasowych zwierzetach, nie powinni w ogole miec z nimi do czynienia.
Uswiadom sobie , ze to jest zywa istota a nie tylko ozdoba i przytulanka. Sproboj moze raz dostrzec piekno i madrosc dachowca, do poki Ci sie to nie uda Twoje podejscie bedzie niepowazne.

Sory za napastliwy ton mojej wypowiedzi, z pewnoscia jest wielu zwolennikow hodowli i genetycznych modyfikacji, ale mentalnosc takich ludzi nie znajdzie u mnie zrozumienia, bo tu chodzi o swiadomosc...

Mam swoje poglądy na ten temat, ale nie będę się kłócić. W pierwszym poście proszę o propozycje kotków do adopcji, więc jeśli nie masz kotka do adopcji, proszę załóż kolejny wątek na ten temat.
Obrazek
'When I'm 80 years old and sitting in my rocking chair, I'll be reading Harry Potter. And my family will say to me: "After all this time?" And I will say: "Always."' - Alan Rickman

Gourmet

Od: Pt maja 06, 2011 17:52

Post » Pon kwi 23, 2012 15:07 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO i co jeszcze?

jeden lubi żonę a drugi teściową i to tyle w kwestii upodobań
takie komentarze jak Twój nie są mądre i są nie na miejscu, więc może warto abyś najpierw poczytała i zapoznała się z forum - widzę że jesteś osobą nową na miau
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon kwi 23, 2012 15:09 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Brudzia zaraz Cię Zofia&Sasza zgłosi do moderacji i tyle będzie z Twoich wypowiedzi :mrgreen:

Też jestem przeciwna hodowlom, choć nie obwiniałabym ich za całe zło tego świata.

Przepraszam za zaśmiecanie wątku. OT.

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon kwi 23, 2012 15:28 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Tak, to jest logiczne, gdy nie ma się zadnych argumntów na uzasadnienie swojej próżności , najlepiej jest sobie 'wymoderować' ludzi świadomych. Pozdrawiam serdecznie Sasze i Ciebie piccolo i życzę powodzenia w siedzeniu na forum. Ja jestem tu wyłącznie w celu ratowania życia kotow. Co do hodowli to jedną zajmujaca sie handlem kotow rosyjskich, usypianych i przeworzonych do Holandii w pudłach jak sardynki w puszce już zamknęłam. Wy siedźcie sobie dalej na forum i 'moderujcie' a ja dalej będę robić swoje.
Pozdrawiam i życzę owocnie spędzonego czasu :D
Obrazek

Brudzia

Post » Pon kwi 23, 2012 15:34 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Brudzia pisze:Tak, to jest logiczne, gdy nie ma się rzadnych argumntów na uzasadnienie swojej próżności , najlepiej jest sobie 'wymoderować' ludzi świadomych. Pozdrawiam serdecznie Sasze i Ciebie piccolo i życzę powodzenia w siedzeniu na forum. Ja jestem tu wyłącznie w celu ratowania życia kotow. Co do hodowli to jedną zajmujaca sie handlem kotow rosyjskich, usypianych i przeworzonych do Holandii w pudłach jak sardynki w puszce już zamknęłam. Wy siedźcie sobie dalej na forum i 'moderujcie' a ja dalej będę robić swoje.
Pozdrawiam i życzę owocnie spędzonego czasu :D

Zgłosiłam Twoje posty do moderacji.
W celu uświadomienia proponuję poczytać Kocie ABC.
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Pon kwi 23, 2012 16:06 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Brudzia, niezależnie od Twoich indywidualnych poglądów, bezwzględnie proszę o zaniechanie obrażania innych forumowiczów. Tudzież o wypowiedzi zgodne z tematem wątku.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon kwi 23, 2012 17:07 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Brudzia m iala na mysli chyba pseudoduchow :roll: co nijak ma sie do hodowli normalnej, zarejestrowanej gdzie koty normalnie sie wychowuje i nie na sztuki...
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon kwi 23, 2012 17:36 Re: Zaadoptuję kotka - NEM, RAG, SIB, MCO ;)

Są już takie wątki na forum. Dyskusję można w nich kontynuować, w sposób kulturalny i z poszanowaniem zdania współforumowiczów.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

[poprzednia][następna]