4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2012 19:51 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

olafen pisze:Jeśli już to w Pajęcznie ktoś to zrobi

I jestem za tym. Po co dokładać kolejne koty poszukujące domów? Sama wiesz, jak trudno o rozsądne adopcje.

Ja też mogę przyjechać, chyba bliżej mam.

Swoją drogą szkoda, że ciąża nie została w porę przerwana, szczególnie, jak podejrzewałaś ropomacicze.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 17, 2012 5:48 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Lekarz nie miał czasu. Chciałam koniecznie operację przed świętami, chciałam w środę po świętach, a on wybrał termin poniedziałek i bez dyskusji.

Kotka miała rujki w miedzy czasie i to nas zmyliło. Dlatego ja byłam przekonana, ze to ropomacicze a lekarz jeszcze, ze jeśli nie plami, to możemy chwilkę poczekać. Sytuacja patowa z każdej strony. Mamy jeszcze 4 koty starsze do wyadoptowania. I pierwsze ogłoszenia robiłam kotom, gdy miały 3 miesiące i nie było po nie kolejki.

Nie poszłam do pajęczańskiego weta ze sterylka, bo Agata, Ty sama mnie zrypałaś, że były powikłania z Sarą i Orusiem.

Problem jest i najbardziej szkoda mi Elzy, bo ona teraz jest tak radosna, jak nigdy dotąd. Ona w podskokach przychodzi do kuchni po jedzenie i w podskokach leci do swoich maleństw. Elza bardzo to przeżyje, i o nią boję się najbardziej.

Effi straciła 6 maleństw naturalnie, a dochodziła kilka miesięcy do siebie. A Elza ile będzie potrzebowała czasu po takim czymś .......................
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto kwi 17, 2012 7:07 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Owszem zrypałam.

Poleciłam tego weta, bo jest najlepszy. I wczoraj do twojej mamy mówił co innego.
Twoją mamę opierniczył i ja opierniczyłam.

Ale mimo, że Częstochowa to dziura, to jest u nas więcej wetów. Wystarczyło zadzwonić.

Nikę ciachał kto inny, wiedziałam, że będzie fatalnie zszyta, ale mając wybór między okoceniem się 6-8 miesięcznej kotki, a sterylką i szwami do zdjęcia (ostatecznie miała rozpuszczalne), wybrałam sterylizację.

Nie przypisuj kotu ludzkich cech, najważniejsze, to by dostała po uśpieniu kociąt coś na zatrzymanie laktacji.

Jeśli twoja mama zdecyduje zostawić sobie kocięta, to niech zostawia je sobie. Niech należycie o nie zadba, odrobaczy, zaszczepi. Jeśli kota odrzuci jakieś, to niech odkarmia.. Jeśli kotka odrzuci kociaka, a osoba odpowiedzialna za kotkę i siłą rzeczy tego kociaka nie będzie kociaka ratować i pozwoli umrzeć mu śmiercią głodową, to podchodzi pod znęcanie się... A jak kociaki dorosną, to niech wysterylizuje.

Ola dobrze wiesz, że szukanie winnego nic nie da, bo jakbyś chciała zrobić tę kotkę, to byłaby zrobiona. Nie jestem jasnowidzem, wystarczyło powiedzieć, to bym przyjechała. I winna jest twoja mama tak naprawdę, bo kotka była u niej 2 miesiące, rosła wszerz, było dużo czasu by ją wysterylizować. I rosła wszerz, a to nie jest pierwszy kot u twojej mamy, by się nie domyślić co się dzieje...
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto kwi 17, 2012 7:21 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

:roll:
Ostatnio edytowano Czw kwi 19, 2012 21:29 przez jasia0245, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto kwi 17, 2012 7:23 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Kotka to nie człowiek!!! Chodzi mi głównie o nadużywane słowo macierzyństwa.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto kwi 17, 2012 7:29 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

najszczesliwsza pisze:Kotka to nie człowiek!!! Chodzi mi głównie o nadużywane słowo macierzyństwa.

Oczywiście, że nie człowiek ale też czuje i widzi. Jak zadecydują tak będzie. Najlepiej aby społeczeństwo było uświadomione a w szczególności te wiejskie aby kotki sterylizować a kocurki kastrować. Oni to zazwyczaj do miasta wyrzucają niepotrzebne im koty. Zresztą w mieście niektórzy robią podobnie. :roll:
Ostatnio edytowano Czw kwi 19, 2012 21:30 przez jasia0245, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jasia0245

Post » Wto kwi 17, 2012 18:08 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

koty przeżywają utratę maluchów pomimo iż nie są ludźmi

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Wto kwi 17, 2012 19:42 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

beateczka pisze:koty przeżywają utratę maluchów pomimo iż nie są ludźmi

alternatywą jest coś takiego- ostrzegam, drastyczne:

http://www.koty.pl/sos/art175,male-kotk ... dkie-.html

albo zostawienie WSZYSTKICH małych u siebie na całe życie, żeby nie odbierać szans innym. W tym przypadku chyba nie ma na to szans...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro kwi 18, 2012 7:21 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Pozdrowienia dla panci i kotków . :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Coś tu bardzo cichutko. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro kwi 18, 2012 16:15 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

To jest Elza,
Obrazek
Obrazek

A to jej kocięta.
Ponieważ sprawa kociąt jest drażliwa, postanowiłam zamknąć tą sprawę nie informując ogółu, jaką moja mama podjęła decyzję. Proszę, aby to uszanować i nie zmuszać mnie i mojej mamy do wyjawienia tej decyzji. Na tym wątku nie pojawi się więcej kwestia kociąt Elzy.

Obecnie mamy 3 kociaki do wyadoptowania. Oruś, Sara i Lusi.
Elza na razie potrzebuje dojść do siebie, ale w przyszłości będziemy nadal szukać jej domku.
Ostatnio edytowano Nie kwi 29, 2012 8:36 przez olafen, łącznie edytowano 2 razy

olafen

Post » Śro kwi 18, 2012 16:19 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Oruś i Sara zostali dziś zaszczepieni. Sara zachowywała się cudownie. Z małej dzikuski zrobił się strasznie przytulaśny kotek. Ona jest rozbrajająca. Nawet Oruś, który zawsze był grzeczniutki, dziś Sara go prześcignęła w tej grzeczności.

Jestem z tych koteczków bardzo dumna :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

olafen

Post » Śro kwi 18, 2012 17:46 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

śliczniutka ta Elza :1luvu:
a teraz za domek dla dwupaku :ok: :ok: :ok:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Śro kwi 18, 2012 17:54 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

ELza jest bardzo ładna, kociaczki natomiast jeszcze malutki i nie wykształciły swojego piękna. :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw kwi 19, 2012 18:32 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Elza jest faktycznie śliczna. Ma takie oryginalne umaszczenie. Ale Sara i Oruś też są piękni. To są takie słodziaki. Sara robi postępy w przebywaniu na rękach. Już coraz dłużej mogę ją na rekach trzymać.
Czasami wręcz doprasza się, aby ją na chwilkę wziąć na rączki i pogłaskać.
Kociaki są super :)

olafen

Post » Czw kwi 19, 2012 19:02 Re: 4 kochane kociaki z Pajęczna szukaja domków

Te maluszki też będą śliczne, mnie np podobają się te bure z ciemnymi pręgami. Będzie z niego śliczny kociaczek, a te białe jak śnieg i te z łatkami też urosną na śliczne kocięta. Tylko, że kotków jest na wiosnę coraz więcej i trudniej jest im znależść dobry domek a tutaj nie jeden bo może cztery. :roll:
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]