Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś ZNALAZŁ DOM!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 01, 2012 23:04 Re: Małe czarne miziaste, czyli piękny młody kocurek SZUKA DOMU

Fantastyczny kiciak :1luvu: :1luvu: :1luvu: A ząbki na medal :kotek:

Aniki

Od: Czw wrz 04, 2008 17:55

Post » Czw mar 01, 2012 23:38 Re: Małe czarne miziaste, czyli piękny młody kocurek SZUKA DOMU

Zdjęcia na tunelu są super :kotek:

A imię do niego bardzo pasuje, bo Kubusie to właśnie takie luzaki są jak on :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt mar 02, 2012 23:32 Re: Małe czarne miziaste, czyli piękny młody kocurek SZUKA DOMU

Kubuś miał dzisiaj pewne odwiedzinki i..........................................................trzymajcie kciuki :ok: :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob mar 03, 2012 14:46 Re: Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś SZUKA DOM

Trzymamy :ok: :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Sob mar 03, 2012 16:58 Re: Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś SZUKA DOM

Czarne koty są magiczne, bardzo chciałabym takiego mieć.A w domu rudo :wink:
Oczywiście kciuki :ok: :ok: :ok: , oby tylko był to dobry domek.
A nie da rady z Maniusią, jedną z najpiękniejszych kotek na forum?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 04, 2012 23:08 Re: Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś SZUKA DOM

Uff, dopiero jestem....no więc tak.... :1luvu:

Kubuś już jest w swoim WŁASNYM DOMKU :piwa:
Domek jest super fajny, młode małżeństwo, oboje pochodzą z kociolubnych domów, właśnie przeprowadzili się do swojego mieszkania i nie wyobrażają sobie życia w nim bez kota. Domek od pierwszego wejrzenia zakochany w Kubusiu, kupili mu super wyprawkę, brykę (czyt.transporterek) taką, że 3 Kubusie by się zmieściły, do tego kocyk pod kolor, mnóstwo zabawek.
Kubuś też zakochany w domku, zaraz były wieści, że kotek przeleżał cały wieczór u nich na kolanach, raz u Dużej raz u Dużego na zmianę i mruczał i ugniatał łapciami. Zwiedził też całe mieszkanie, zajrzał w każdy kącik i najbardziej zdziwił go taki sam kolega w lustrze (Kubuś pewnie pomyślał sobie, że ten drugi wszędzie za nim chodzi, bo u mnie w sypialni też jest szafa z lustrem i też był zdziwiony tym drugim kotem co go zawsze przedrzeźniał :ryk: )

No i małe czarne teraz ma na imię :1luvu: Maniuś :1luvu:

Ten kociak miał ogromne szczęście, był u mnie na tymczasie niecały tydzień, zdążyłam zrobić mu ogłoszenia zaledwie na kilku portalach, no i pierwszy telefon był TEN właściwy :1luvu:
Bądź szczęśliwy i rośnij zdrowo maleńki czarnuszku z zamieci śnieżnej :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon mar 05, 2012 6:48 Re: Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś ZNALAZŁ D

Cieszę się :lol: , ale dobrze byłoby, aby taki mały kotek miał towarzystwo.Spróbuj przekonać, że to lepsze rozwiązanie.

ewar

Post » Pon mar 05, 2012 8:35 Re: Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś ZNALAZŁ D

ewar pisze:Cieszę się :lol: , ale dobrze byłoby, aby taki mały kotek miał towarzystwo.Spróbuj przekonać, że to lepsze rozwiązanie.
Koniecznie :D , a najlepiej namów ich na Manię :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon mar 05, 2012 9:31 Re: Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś ZNALAZŁ D

Ależ to szybko poszło 8O
Gratulacje :ok: :piwa: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon mar 05, 2012 20:42 Re: Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś ZNALAZŁ D

Amika6 pisze:
ewar pisze:Cieszę się :lol: , ale dobrze byłoby, aby taki mały kotek miał towarzystwo.Spróbuj przekonać, że to lepsze rozwiązanie.
Koniecznie :D , a najlepiej namów ich na Manię :ok:

Spoko. Kubuś ma bardzo dobry domek, Duzi pracują na zmianę, wymieniają się tak, że kotek nie będzie sam siedział godzinami w domu.
Ja nie jestem zwolenniczką namawiania na siłę do wzięcia kota, oczywiście mówię o zaletach posiadania dwóch kotów, ale to dom sam musi być przekonany, że jest gotowy wziąć drugiego kota, tego czy innego. Nad domkiem Kubusia będę delikatnie pracować, ale to oni sami muszą być gotowi na przyjęcie drugiego kotka.

Kubuś z Manią ledwo się poznali, bo Kubuś był izolowany ze względu na świerzba. Kotki nie były jakoś z sobą zżyte, nie były też rodzeństwem, dla którego powinno się szukać domu razem. Nie chciałam blokować Kubusiowi dobrego domu bez żadnej gwarancji, że kiedykolwiek w ogóle znajdą dom wspólny.

A z tymi domami bywa różnie. Był moment i wydawało się, że Mania bedzie miała super domek. Dom niewychodzący, okna zabezpieczone, pani szukała towarzyszki dla swojego młodego kocurka, który był właśnie po kastracji. Pani była zauroczona Manią, dzwoniła dwa razy i prosiła o poczekanie, bo chciała, żeby kocurek doszedł do siebie po kastracji. I co? I wiecej się nie odezwała. Ja w takich sytuacjach nie dzwonię, bo to komuś ma zależeć na kocie, a nie ja chcę się kota pozbyć. Mania jeszcze znajdzie swój wymarzony dom, widocznie tamten nie był dla niej.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon mar 05, 2012 20:48 Re: Małe czarne miziaste, czyli młody piękny Kubuś ZNALAZŁ D

Oczywiście! Też nie mam zwyczaju dzwonić.Nie chcą, ich strata, kotka znajdzie lepszy domek na pewno.Jest cudowna.

ewar

[poprzednia]