potrzebne wsparcie oraz DT i DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 15, 2012 13:18 Re: potrzebne wsparcie oraz DT i DS!

Talony miejskie już dawno są, więc można sterylizować.
Czy coś w kwestii stada się zmieniło, czy sprawa nadal w zawieszeniu?!
Mogę pomóc przy łapaniu i w transporcie.

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Czw maja 31, 2012 19:24 Re: potrzebne wsparcie oraz DT i DS!

zapisuje sobie wątek

juli88

Od: Śro lip 01, 2009 5:45

Post » Wto mar 26, 2013 16:50 Re: potrzebne wsparcie oraz DT i DS!

Odkopuję temat po niemal roku, ponieważ nie chcę dublować.
Tak się składa, że znam tę okolicę. Są tam oczywiście "domki socjalne", ale blok, który tam stoi, należy do Spółdzielni Młodych (Rataje). Mieszkańcy tego bloku w sporej większości byli od lat zaangażowani w opiekę (w miarę swoich możliwości) nad kotami wolnożyjącymi. Zresztą sama je widywałam i z pewnością nie można o nich powiedzieć, że były zagłodzone. I od jakiegoś czasu są bardzo zaniepokojeni, ponieważ koty zniknęły. Zaniepokojeni, bo jednak starali się o nie troszczyć, a także dlatego, że zdawali sobie doskonale sprawę z ich znaczenia - w bloku zaczynają się panoszyć gryzonie.

Nie wiem, czy zniknięcie kotów to sprawa jakiejś choroby (w innym wątku przeczytałam o kocie powypadkowym, który ostatecznie odszedł na panleukopenię - jeśli panowała na Darzyborskiej, być może to jest przyczyna), czy zostały wyłapane, a po sterylce nie wypuszczono ich z powrotem.
Bez względu na przyczynę, wydaje mi się, że mieszkańcom tego bloku należy się jakieś wytłumaczenie. Przecież chyba łatwiej byłoby dbać o te koty we współpracy z ludźmi, którzy tam mieszkają?

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

[poprzednia]