Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 10:57 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Banerek dla kici:

kalair pisze:
OlaLola pisze:Poproszę o banerek, bezdomna kotka, bez oka nie ma gdzie się podziać.... :(
viewtopic.php?f=13&t=139164

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hjbsh][img]http://tiny.pl/hjb8z[/img][/url]

:?:

ślicznie dziękujemy :)

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt lut 17, 2012 21:53 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Byliśmy u weta, kicia oko ma, jest ono jednak przesłonięte całe trzecią powieką, która jest krwiście czerwona. coś jak na zdjęciu u tego psa, tyle, że na całym oku i jeszcze czerwieńsze i leci z niego ropa. Ogólnie oko już nam trochę wpadło do środka...
http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=7977&page=3

Niestety kicia nie pozwala sobie obejrzeć jak oko wygląda pod trzecią powieką na żywca.

Berta ( bo tak kotka ma na imię) dostała lek przeciwzapalny, mam wykupić kropelki i kropić minimum 3 razy dziennie i ma dostawać Unidox. W poniedziałek pojedziemy na sterylizację i pod narkozą zobaczymy jak to oczko wygląda i czy da się je uratować. Na razie postaramy się złagodzić stan zapalny... Kotka jednak nie chce zjeść tabletki, na siłę nie da rady, nie zjadła w mięsku, ani w kiełbasie, ani w karmie dla kotów... :roll: Od razu mówię, że kotka jest u mnie TYLKO na TDT i jeśli do końca rekonwalescencji nie znajdzie DT/DS wypuszczę ją na wolność. Mam za dużo kotów, nie może u mnie zostać. Na razie jest grzeczna, chce się miziać.

OlaLola

Post » Pt lut 17, 2012 21:59 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Ola, spróbuj tą tabletkę rozkruszyć na miazgę i zmieszać np. z masłem, a potem ją wysmarować gdzieś na łapie albo na boku. Powinna do zlizać. Przetestowałam na swoim Guliwerze, w ktorego przy podawaniu czegoś dopyszcznie wstępuje szatan ;)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt lut 17, 2012 22:12 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Ja Merlinowi daję w maśle, ale najpierw rozkruszam tabletkę, mieszam z masłem i wkładam do lodówki, jak zastygnie- kulkę wciskam mu do gardła i zamykam pychol, żeby połknął.

A wydarzenie na FB?

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pt lut 17, 2012 22:59 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Witam. Jestem z Warszawy. Zalogowałam sie specjalnie na tym forum, ponieważ poruszył mnie los tej biednej koteczki z chorym oczkiem. :( Jesli istnieje taka możliwośc byłabym bardzo zainteresowana przygarnięciem jej bo nie chce by znów trafiła na ulice :cry: mam juz jedna 5 miesięczną kotkę rozrabiakę ale myśle ze by sie dogadały. jakby co jestem w stanie jej zapewnić opieke weterynarza i dalsze leczenie oczka. Podaje swój nr gg 39409231 Oczywiście jestem gotowa przyjechać po kotke. Pozdrawiam Basia

basiula

Od: Pt lut 17, 2012 22:43

Post » Pt lut 17, 2012 23:20 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

nie mam gg :roll: bardzo proszę o kontakt na emaila: kotkibaziowe@gmail.com lub na PW :)

OlaLola

Post » Sob lut 18, 2012 8:13 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Berta zjadła tabletkę, wczoraj już późno było, więc nie kombinowałam z żadnym masłem doszłam do wniosku, zgłodnieje, zje no i rzeczywiście zjadła :) Dziś rano spałaszowała całe śniadanko... Niestety jest na Whiskasie Juniorze to jedyne mokre, które mam w "zapasie". sztuk 3 saszetki :mrgreen: Kicia powinna jeść coś coś lepszego teraz, ale niestety nie bardzo mam jej co i za co dać... Berta podobno nie je suchego, Pani, która ja dokarmiała mówiła. Pani prosiła też o szukanie domu dla jednej córci Berty ok 5-6 miesięcznej białej kici.

OlaLola

Post » Sob lut 18, 2012 10:05 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Witaj OlaLola. Napisalam Ci wiadomość na meila. Mam nadzieje ze sie uda i kocia będzie ze mną bo jest po prostu prześliczna, z oczkiem czy bez i tak juz sie zakochałam :1luvu: oczywiście ze względu na nią mam nadzieje ze uda sie uratowac oczko :(

basiula

Post » Sob lut 18, 2012 11:39 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Mam nadzieję, że stosunek Berty do kotów ulegnie zmianie, na razie syczy i buczy jak jakiś kot przechodzi obok jej klatki... na razie to normalne, nie zna nas i kotów, a co chwilę jakiś nowy kot się kręci obok Berty :roll: Trzecia powieka z rana wyglądała lepiej, jakby ciut mniej czerwone, ale może mi sie tylko wydaje, lub po prostu chcę żeby tak było. Na emaila odpisałam :)

OlaLola

Post » Sob lut 18, 2012 11:49 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Jakby Bercie przeszło to "burzenie" sie na inne koty bardzo chętnie bym ją wziela. Moja siostra tez ma kotke, na początku wogóle sie z moją małą "niedobrzyzną" nie dogadywały jak hm..wpadały do siebie w gości 8) a teraz latają po całym domu jak szalone :ryk:

basiula

Post » Sob lut 18, 2012 12:10 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

basiula pisze:Jakby Bercie przeszło to "burzenie" sie na inne koty bardzo chętnie bym ją wziela. Moja siostra tez ma kotke, na początku wogóle sie z moją małą "niedobrzyzną" nie dogadywały jak hm..wpadały do siebie w gości 8) a teraz latają po całym domu jak szalone :ryk:

Dokładnie. Przeważnie to kwestia czasu.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Sob lut 18, 2012 12:14 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

a jak się czuje koteczka? :) i czyli ma szanse na dom :ok:

ps. a czy dzieciaki koteczki mają swoje wątki?
Ostatnio edytowano Sob lut 18, 2012 12:46 przez Cassi_, łącznie edytowano 1 raz

Cassi_

Od: Nie sie 28, 2011 17:58

Post » Sob lut 18, 2012 12:20 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Berta grzecznie sobie leży, dałam jej suchego, ale rzeczywiście nie chce. Może nie lubi? Z kuwety skorzystała, zrobiła siusiu :)

EDIT

Dzieci Berty nie mają wątku, whiskasowa dziewczynka zostanie u Pani, która koty dokarmia, szukamy domu dla białej kici, mieszka ona na razie na stryszku. Trzeba ją będzie wysterylizować i znaleźć domek. Zajmę się zdjęciami w przyszłym tygodniu.

OlaLola

Post » Sob lut 18, 2012 20:31 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka walczymy o oko szuka DT.

Berta zjadła grzecznie tabletkę i bez problemu pozwoliła sobie zakropić oczko :) :ok: :ok: Jest mega grzeczna, na razie :ryk:

OlaLola

[poprzednia][następna]