WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon gru 05, 2011 14:49 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Shiki pisze:Prosze was pomozcie!!! Czas się konczy...jednak do dziś wieczor!!!!!!!!!! Pomozcie przynajmniej z jakims hotelem...jakies deklaracje....ja się na tym nie znam i nie wiem jak to u Was funkcjonuje......ale ten kot sobie nie poradzi na dworze....a już tym bardziej w schronie...on jest zbyt za czlowiekiem....

Proszę: http://hotel-pupil.pl/glowna/
Doslownie na granicy Wroclawia.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon gru 05, 2011 14:52 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Tu większość osób ma koty i/lub psy,plus inne zwierzęta-ciężko znaeźć DT które nie ma kotów.W tej chwili sporo kotów czeka na DT, i to są koty które nie mają właścicieli.
Właścicielka powinna opłacić hotel,albo jak ją znasz to umów się że ty za nią założysz a ona zwróci ci pieniądze po powrocie.

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Pon gru 05, 2011 14:55 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

:| I jeszcze jedno nie znam Cię, a tym bardziej tej właścicielki-jaką mam pewność ,że kota odbierze? A jak 14 stycznia się nie pojawi to co?Spodziewasz się ,że obcy założą za hotel - a kto im te pieniądze zwróci?Obowiązek utrzymania wobec kota ma właściciel, a nie forum.Forum pomaga w pierwszej kolejności kotom wolnożyjacym//bezpańskim.

KOTEK1988

Post » Pon gru 05, 2011 14:58 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Patmol pisze:pomogą-pewnie :mrgreen:
ale nie zrobią tego za Ciebie
jakiej pomocy oczekujesz? że ktoś weźmie kota i już? bo lubi koty?
że zapłaci za jego pobyt w hotelu, wierząc że jego właścicielka 14 stycznia go odbierze?

jakiś dogomianiak oferował kotu dom? czemu nie chciałaś?
ja tez mam koty i psa
szukasz domu całkiem bez zwierząt?
na tym forum raczej mało to prawdopodobne

kot piękny
na dwa, trzy dni -możesz go zostawić z jedzeniem i wodą

informację o kocie możesz dostać od weterynarza u którego koleżanka kota leczyła
pewnie duplikat książeczki też

szukałeś w googlach hotelika?
patrzyłeś na ceny?

Jakiej pomocy oczekuje? Tak, że ktoś weźmie kota i się nim zaopiekuje, bo chyba po to są domy tymczasowe, by pomagać, równie dobrze ten kot może się zaliczać do bezdomnych bo przecież jeśli mu nic nie znajde to do schronu będe musiała go zawieźć, bo na dwór go nie wywale, to zbyt duzy mieszczuch. Ale w schronie na pewno strasznie się zdołuje...chodź nie przepadam za kotami to chce jakoś pomóc.
Mówiłam juz że chce pomoc finansową a nie całkowite opłacenie hotelu, sama tez będe jakąś cześć dawać, ale nie pracuje ...
Tak, oferowały chyba 3 lub cztery osoby ale ten kot absolutnie nie toleruje innych kotów...dostawał atak agresji na ich widok.....a jedna osoba miał psa który nie toleruje kotów więc to źle by się skończyło....

Szukam domu gdzie nie ma kotów, a jesli jest pies to najlepiej spokojny. A jesli kot to raczej tylko kociak bo chyba takie tolerować będzie...po raz trzeci mówie nie znam się na kotach.

Nie jade na dwa trzy dni....jade na świeta...do końca grudnia...

Shiki

Od: Pt gru 02, 2011 19:38

Post » Pon gru 05, 2011 15:00 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Dobra..widze że na Waszą pomoc liczyć nie mogę. Dziękuje, tacy z Was właśnie miłośnicy kotów.

Shiki

Od: Pt gru 02, 2011 19:38

Post » Pon gru 05, 2011 15:03 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

DT-są prowadzone przez osoby prywatne które nie mają żadnego obowiązku brania kota(tym bardziej kota który nie toleruje innych).
Jeśli uważasz ,że pisząc że oddasz go do schronu wymusisz na forum przejęcie obowiązków które spadają na właścicielkę to się mylisz.
Powtarzam po raz kolejny jeśli rzeczywiście jest tak jak piszesz i zależy jej na kocie-to niech opłaci mu hotel.

KOTEK1988

Post » Pon gru 05, 2011 15:04 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Shiki pisze:Dobra..widze że na Waszą pomoc liczyć nie mogę. Dziękuje, tacy z Was właśnie miłośnicy kotów.

Nie odpowiedziałaś na moje posty.
Zresztą jak to możliwe ,że właściciel który tak przejmuje się swoim kotem zapomniał o najważniejszej rzczy jaką jest książeczka?

JEST jeszcze jedno bardzo proste rozwiązanie-weź kota ze sobą.

KOTEK1988

Post » Pon gru 05, 2011 15:15 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Shiki pisze:Szukam domu gdzie nie ma kotów

No to chyba nie jest najlepsze forum do znalezienia takiego domu...
Dom bez kotów prędzej znajdziesz pytając po znajomych albo rodzinie.

Edit:
Albo sąsiadach.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pon gru 05, 2011 15:37 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Wyłóż na niego za hotelik, nie wiem pożycz od rodziny i przyjaciół a właścicielka niech Ci odda, jak wróci i zarobi... albo weź kota ze sobą...

nie wiem na co liczyłaś, że forumowicze będą się bić o to kto weźmie tego kotka... a odnośnie kasy, każdy ma jej mało, pomagamy jak możemy, nie stać nas na utrzymanie czyjegoś kota w hoteliku...

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon gru 05, 2011 18:00 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Forum kocie to chyba miejsce gdzie najtrudniej znalezc dom bez kota..
Obrazek
Tanie ogłoszenia na bdt Budryska -> viewtopic.php?f=27&t=137731
Moja mała tymczaczasowiczka -> viewtopic.php?f=13&t=138350

Obrazek

akna

Od: Wto lis 23, 2010 1:01

Post » Pon gru 05, 2011 18:47 Re: WROCLAW-PILNIE POTRZEBNE DT NA MIESIĄĆ! od 5.12!!!!!!!!!!!!

Shiki, dziewczyno - ja owszem, wzięłam kota na "hotelik" (hotelik w cudzysłowie bo prawie bezpłatnie, duża Pu potem chciała dopłacić ale ja już tych pieniędzy nie chciałam) od Państwa, które znalazło się w podbramkowej sytuacji - musieli wyjechać za granicę. Ale jakbym miała informację, że ich kot nie toleruje kotów to na pewno bym tego nie zrobiła - bo mam kotkę. Też się okazało, że za sobą nie przepadały ale jakoś to było. Też nie miałam pewności przecież, że kotkę odbiorą! Ale wyszłam z założenia, że jak ktoś jedzie ponad 100 kilometrów, żeby mi kota dać (a mógł wywalić na ulicę) to mu na zwierzaku zależy. To tak w skrócie, nie to jest najistotniejsze. Chodzi o to, że to forum k o c i e! I tutaj każdy ma koty, więcej, mniej - ale raczej nikt nie przygarnie koteczki (obcej, bez książeczki) która nie toleruje! innych kotów!
Edit: chociaż po przemyśleniu... To w zasadzie, no, sama nie wiem, jak to napisać. Napiszę to tylko z jednego punktu widzenia: lepiej jest uprzedzić ludzi, że kot nie toleruje innych kotów... Gorzej dla kota... :-(
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia]