Mrucząca Basia już w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 23:36 Re: Najgłośniej mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy

Joluka porobiła dziś trochę ogłoszeń moim tymczaskom, w week-end jak nie będzie odłączona od netu, to porobi więcej. Ciężko mi będzie je wydawać, ale na ich miejsce czeka już gromada kolejnych kotów. I to niekoniecznie do adopcji. Po prostu jesteśmy zablokowani ze sterylizacjami wolnożyjących, bo nie ma gdzie ich trzymać po zabiegu. A chcemy w końcu wziąć się za stado liczące około 30 kotów. Mniejsze stadka już w większości obrobione.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Sob gru 10, 2011 15:14 Re: Najgłośniej mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy

No to kciuki za domki dla dziewczynek i chłopaczka :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 11, 2011 11:57 Re: Najgłośniej mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy

Co do Basi, to było wesoło. Mój ojciec, który już nie nadąża co, kiedy i z którym kotem robimy, po wnikliwej obserwacji stwierdził: Baśka jest w ciąży. A ona już 12 dni po sterylce :mrgreen: Baśka jest wielka

marta-po

Post » Wto gru 13, 2011 16:25 Re: Najgłośniej mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy

Baśka została dziś zaszczepiona, wet usunął resztki szwów. Dwa tygodnie temu ważyła 3,7, dziś 3,8. Jest coraz większa. Dużo futra do kochania. A jej nie da się nie kochać. To taki mruczący, pogodny, bez stresowy, wyluzowany kot.

marta-po

Post » Wto gru 13, 2011 19:08 Re: Najgłośniej mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy

Kocham burasie :1luvu: Chociaż coraz częściej myślę, że np.czarne koty to też burasie tylko w czarnym futerku :mrgreen:

ewar

Post » Sob gru 17, 2011 20:05 Re: Najgłośniej mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy

Basia jest bezproblemowym, wyluzowanym kotem. Tylko mruczy i mruczy. Jest kochana.

Obrazek

marta-po

Post » Sob gru 17, 2011 21:27 Re: Mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy(FILMY - 1 post)

W pierwszym poście wrzuciłam filmiki z Basią w roli głównej. Zapraszamy wszystkich miłośników burasek do podziwiania.

marta-po

Post » Sob gru 17, 2011 22:43 Re: Mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy(FILMY - 1 post)

Popodziwiałam.Jest przerozkoszna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Wto gru 27, 2011 18:48 Re: Mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy(FILMY - 1 post)

Baśka

Obrazek Obrazek Obrazek

Baśka jest faktycznie przerozkoszna, taka rozbajdana, mrucząca, miła kotka.

marta-po

Post » Czw gru 29, 2011 13:01 Re: Mrucząca burasia szuka DS - okolice Warszawy(FILMY - 1 post)

A Baśka pojechała do swojego nowego DS. :piwa: :piwa: Sytuacja rozwinęła się dynamicznie. Joluka została poproszona o sprawdzenie domku w Warszawie dla kota z Rzeszowa. W międzyczasie ten kotek znalazł dom gdzieś bliżej, tak więc joluka podesłała zdjęcia i opis Baśki. Przypadła do gustu swoim nowym opiekunom. A ja miałam ogromny komfort psychiczny, gdyż wiem, że joluka jest trudna do oddawania kotów, tak więc mogłam być pewna że domek spełnia wszelkie kryteria. Będzie również w najbliższym czasie osiatkowanie na balkonie i w oknach.
Niestety od kilku dni Baśka pokasłuje i do nowego domku pojechała podziębiona i z antybiotykiem do podawania przez jeszcze trzy dni. Dziś dostała pierwszą pastylkę, co bardzo jej się nie spodobało i trochę poddenerwowana pojechała do Warszawy. Przetrzymałabym Basię do końca kuracji, ale jej nowym opiekunom zależało na zabraniu jej dziś, gdyż mają teraz kilka dni wolnego, a więc sporo czasu który mogą kotce poświęcić.
Nowy domek ma już doświadczenie z kotami, jest w pełni świadomy i odpowiedzialny.

Baśka zdrowiej szybciutko :kotek:

marta-po

Post » Czw gru 29, 2011 14:27 Re: Mrucząca Basia już w DS

No to super wieści :lol:

ewar

[poprzednia]