Brytek Teofil, czy ma szansę na miłość, ależ tak :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 05, 2011 20:00 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

Cudny jest :love:
Oby szybko znalazł wyrozumiały i kochający domek :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon gru 05, 2011 20:36 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

iwcia pisze:
ewar pisze:Wiele razy czytałam, że takiemu kotu należy ograniczyć przestrzeń.Tak sobie myślę, że zmiany, wprowadzenie innego żwirku, płaskiej tacki zamiast kuwety( nawet bez żwirku, ale z papierem toaletowym) , której nie kojarzyłby z kuwetą właśnie mogłyby zdać egzamin.

ewar ja przez ten czas jak u nas jest próbujemy wszelkich kombinacji.
Zamknięty w kenylówce, robił kupę na posłanko i kładł się tuż obok a czasami nawet w tym co zrobił, nie mogę mu bardziej ograniczyć przestrzeni, bo to byłoby już znęcanie się nad nim, teraz ma osiem różnych kuwet i w każdej jest co innego a i tak do nich nie robi, zdarzyło mu się zrobić do pustej kuwety fotograficznej ale to przypadki sporadyczne, namiętnie kopie na płytkach, wtedy przy kopaniu nie słychać żadnego dźwięku i Teo jest zadowolony :roll:
Behawiorystka ma jakiś swój pomysł, ale najlepiej byłoby Teosiowi w domu gdzie jest mniej kotów i gdzie nie zmieniają się tak często koty, u nas też można go uczyć jak najbardziej, ale jest to trudniejsze i dłużej to potrwa.

Jak łatwo jest coś zepsuć ( mam na myśli ten nieszczęsny domek) , a ile czasu trwa powrót do normalności i ile wysiłku to kosztuje :cry:
Pisząc o ograniczonej przestrzeni nie miałam na myśli klatki, w żadnym wypadku czegoś takiego bym nie wymyśliła.Miejmy nadzieję, że ta behawiorystka coś wymyśli.Pozostaje mi tylko :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon gru 05, 2011 22:59 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

Witam ,smutna historia ja faktycznie na podłogach mam panele tylko łazienka i przedpokój w płytkach. :cry: Mój Brysiu jak się dowiedziałam został oddany do adopcji ponieważ nie akceptował innych kotów.Trzymam kciuki za dobry szybki domek. :ok: :ok: :ok:

Futerko1711

Od: Pt gru 02, 2011 23:27

Post » Nie gru 11, 2011 10:49 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

Teoś wczoraj trafił do pojemnika postawionego w rogu w kuchni, co nas bardzo cieszy, bo to znaczy, że z Teosia będą jeszcze ludzie, znaczy te... koty ;)
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie gru 11, 2011 10:55 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

Jasne :lol: Czas i cierpliwość czynią cuda!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 11, 2011 11:27 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Od: Czw paź 15, 2009 18:11

Post » Pt gru 23, 2011 21:51 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

Teoś niedawno ruszył w drogę do swojego domu, święta spędzi już u siebie :D
Teoniu, bardzo cię proszę szybciutko przeproś się z kuwetą i nowego kolegę przywitaj jak dobrze wychowany kocurek.
Dziękuję domkowi za danie szansy Teosiowi i za zabranie do siebie na tymczas rudej koteczki porzuconej przez opiekunów dzień przed świętami.

Dziękuję też formowej ryśce, behawiorystce za pomoc, za dodanie otuchy i za to, że będzie dalej Teosia prowadzić, a wszystkich sympatyków Teosia proszę o trzymanie kciuków za niego, aby chłopak szybko przekonał się do kuwety.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pt gru 23, 2011 23:13 Re: Brytek Teofil, czy ma szansę na miłość, ależ tak :))

Kciuki za Teosia i jego nowy domek :)) Święta to magiczny czas, napewno Teoś już zostanie w nowym miejscu :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie gru 25, 2011 0:20 Re: Brytek Teofil, czy ma szansę na miłość, ależ tak :))

:ok: :ok: :ok: :ok:
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Post » Nie gru 25, 2011 2:02 Re: Brytek Teofil, czy ma szansę na miłość, ależ tak :))

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie gru 25, 2011 9:46 Re: Brytek Teofil, czy ma szansę na miłość, ależ tak :))

są jakieś wieści z nowego domku??
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Post » Nie gru 25, 2011 10:48 Re: Brytek Teofil, czy ma szansę na miłość, ależ tak :))

Są, Teoś postanowił zachowywać się jak należy i wczoraj pięknie robił wszystko do jednej z wielu kuwet jakie ma w domu :D .
Dzielny chłopak, mam nadzieje, że tak już zostanie mu na stałe.

A ja zapomniałam podziękować Toszy :oops: , która była w odwiedzinach u nowych opiekunów zanim Teoś ruszył w daleka drogę :1luvu:

Dodam jeszcze tylko, że wraz z Teosiem do tego domu pojechała ruda dziewczynka z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=137154 zamieszkała tam tymczasowo i szuka domu wyjątkowego i najlepszego

iwcia

Post » Nie gru 25, 2011 10:54 Re: Brytek Teofil, czy ma szansę na miłość, ależ tak :))

świetnie czytać tak dobre informacje!
Madzia & Gabryś & Leon
Obrazek

madziulam2

Post » Nie gru 25, 2011 12:25 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

iwcia pisze:Dziękuję też formowej ryśce, behawiorystce za pomoc, za dodanie otuchy i za to, że będzie dalej Teosia prowadzić, a wszystkich sympatyków Teosia proszę o trzymanie kciuków za niego, aby chłopak szybko przekonał się do kuwety.

Ja też bardzo dziękuję, za rady i za przygotowanie kropel Bacha.
Bardzo dziękujemy iwci za to, że Teoś jest z nami.

Teoś do kuwetki trafia bezbłędnie (wybrał sobie najmniejszą, zabawnie chłopak wygląda w trakcie :wink: ) i to, co najważniejsze - szybciutko dogadał się z naszym (P)rezydentem i obaj chłopcy wyglądają na zadowolonych. :D Co nas bardzo cieszy.

Teoś:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I bonus (obserwujący myjącego się Teosia): "Kot to czy nie kot, oto jest pytanie":
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 25, 2011 16:59 przez asher@amber, łącznie edytowano 1 raz

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

Post » Nie gru 25, 2011 15:08 Re: Brytek Teofil szuka domu, czy ma szansę na miłość?

asher@amber pisze:
Teoś:
Obrazek

Teosiu jak ty pięknie wyglądasz :D

iwcia

[poprzednia][następna]