WROCŁAW Maurycy już u swojej dotychczasowej właścicielki!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 15, 2011 18:48 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

wyniki badania krwi już są :) są zaskakująco dobre uff. Morfologia prawie idealna, podobno trochę podwyższony cholesterol. Wszystkie gorsze parametry mogą wynikac z długiego głodu a tylko ewentualnie z rozpoczynających się dopiero problemów z nerkami. Fizycznie jeszcze nie mam tego wydruku, może jutro odbiorę. Wet zaleca rtg -z tym tak od razu pewnie mi się nie uda ze względu na kasę. Czekamy na kupę -boję się czy zrobi pod siebie czy skontroluje. Wiek weterynarz ocenia na "naście".

MagdaCh

Od: Pon lis 14, 2011 11:25

Post » Wto lis 15, 2011 18:55 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

MagdaCh pisze:wyniki badania krwi już są :) są zaskakująco dobre uff. Morfologia prawie idealna, podobno trochę podwyższony cholesterol. Wszystkie gorsze parametry mogą wynikac z długiego głodu a tylko ewentualnie z rozpoczynających się dopiero problemów z nerkami. Fizycznie jeszcze nie mam tego wydruku, może jutro odbiorę. Wet zaleca rtg -z tym tak od razu pewnie mi się nie uda ze względu na kasę. Czekamy na kupę -boję się czy zrobi pod siebie czy skontroluje. Wiek weterynarz ocenia na "naście".

Obiecalam pomoc,takze finansowo.Mozesz wstawic zdjecie kota i skan wydruku wynikow?
ObrazekTesknie kochanie(*)Obrazek Miszka i Majka

kicia582

Od: Pon lut 22, 2010 0:33

Post » Wto lis 15, 2011 19:17 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

A więc trzeba dać mu szansę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 15, 2011 19:24 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

po wyniki przejdę się jutro po południu, nie wiem czemu nie mógł mi wet wysłac mailem, powiedział że osobiscie. Obrazek

MagdaCh

Post » Wto lis 15, 2011 19:25 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

hmm oczywiscie problem ze wstawieniem zdjecia, zaraz sprobuję jeszcze pokombinowac: Obrazek

MagdaCh

Post » Wto lis 15, 2011 19:36 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

Obrazek

MagdaCh

Post » Wto lis 15, 2011 19:42 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

Jak dobrze, że biedne kocisko trafiło na Ciebie. :1luvu: Czekamy na dalsze wieści.

ewar

Post » Wto lis 15, 2011 19:49 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

Obrazek

MagdaCh

Post » Wto lis 15, 2011 20:28 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

MagdaCh pisze:Obrazek

Sliczny kocio.Jaki jest w obsludze i u weta?
Czekam na przyblizone koszty diagnostyki.

kicia582

Post » Wto lis 15, 2011 20:31 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

Mam do Was takie pytania: co mogę dawac kotu jeśc oprócz puszek które teraz dostaje (może ryż, makaron, wątróbki drobiowe)? czy jest szansa nauczyc starego kota korzystania z kuwety (oczywiscie pod warunkiem ze w ogóle się kontroluje czego jeszcze nie jestem pewna)? czy możliwe żeby stary kot polubił królika? czy ten kot Waszym zdaniem ma jakieś szanse na adopcję?

MagdaCh

Post » Wto lis 15, 2011 20:58 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

odradzam ryż i makaron.
koty w przeciwieństwie do psów powinny jeść głównie mięso.
najlepsza jest wołowina, indyk (surowe, przemrożone 4 dni),
gotowany kurczak, nie wolno podawać wieprzowiny.
próbowałaś mu dawać suchą karmę? (polecam np. acanę, orjiena, purine proplan)
jeśli coś się dzieje z nerkami, to może wet. jakąś zaproponuje?

na bank ma szansę na adopcję! na miau gorsze zdechlaki znajdowały domki :ok: :)

jeżeli chodzi o królika, to podczytuję wątek Agn, gdzie króliki świetnie się dogadują z kotami :ok:
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Wto lis 15, 2011 20:59 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

kicia582 pisze:

U weta był bardzo grzeczny - słabiutki jest więc wszystko można z nim robić. ogólnie kochany jest.
Jutro spróbuję się dowiedzieć na Akademii Rolniczej ile kosztuje rtg - tam polecają je robić.

MagdaCh

Post » Wto lis 15, 2011 21:12 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

Zobacz Bazylego z mojego podpisu.Nikt nie dawał mu szansy na domek, a dostał oferty aż trzech. :P
Magda, ta budka jest trochę za duża, nie ogrzeje jej własnym ciałem.Włóż mu do środka pudło tekturowe wyłożone kocykiem.Włóż go do tego kontenerka.Ten domek był na zewnątrz, stąd folia
Obrazek
A takie starsze koty, po przejściach są wyjątkowo mądre, okazują wdzięczność.Jasne, że korzystają z kuwety, wiem coś o tym, miewałam same wsiowe, działkowe..itd.Robią poza kuwetę, kiedy jest problem zdrowotny.

ewar

Post » Wto lis 15, 2011 21:40 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

MagdaCh pisze:
kicia582 pisze:

U weta był bardzo grzeczny - słabiutki jest więc wszystko można z nim robić. ogólnie kochany jest.
Jutro spróbuję się dowiedzieć na Akademii Rolniczej ile kosztuje rtg - tam polecają je robić.

To czekam.Jezeli chodzi o adopcje,to ja juz kocham tego koteczka. :1luvu:

kicia582

Post » Wto lis 15, 2011 21:45 Re: WROCŁAW skrajnie wychudzony kot w garażu PILNIEszukamy DT/DS

kicia582 pisze:To czekam.Jezeli chodzi o adopcje,to ja juz kocham tego koteczka. :1luvu:

Tzn chciałabyś go zaadoptować? To byłoby piękne... Ale wiesz że możliwe że on nie kontroluje swoich odchodów - piszę żeby wszystko było jasne. Jak tylko zrobi kupę to napiszę w jakich okolicznościach się to odbyło :)

MagdaCh

[poprzednia][następna]