Potrzbny D/S dla Xeny i Jej bezimiennej mamy.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 22, 2011 19:59 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Może mogłabyś chociaż zabezpieczyć jakoś przed zakażeniem, bo pewnie rana na ogonku została. Szkoda, że nie ma zdjęć, byłoby łatwiej.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob paź 22, 2011 20:21 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Ja pierdziu, też mam kota na podwórzu ale sąsiedzi jak na razie w miarę normalnie się zachowują, a u Ciebie to jacyś debile....
Szkoda bardzo kociaka, faktycznie na razie aby zdezynfekowac, ale nie wiem co najlepsze na otwartą ranę, zdania są podzielone.... i może zabandażowac, albo, albo...

Iść do weta, ale chyba beż szycia się nie obejdzie, raczej trzeba naciagnąć skórę na kość i zeszyć... a to kosztuje, cos sie mogę dołożyć ale niewiele....może mógłby kociak przenocowac w lecznicy? Odpocząć po zabiegu? Masz zaufaną lecznicę ? Może ktoś podpowie gdzie można w Wawie znależć lekarza, co mało skasuje i pomoże w temacie????
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Sob paź 22, 2011 20:26 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Amanli pisze:Ja pierdziu, też mam kota na podwórzu ale sąsiedzi jak na razie w miarę normalnie się zachowują, a u Ciebie to jacyś debile....
Szkoda bardzo kociaka, faktycznie na razie aby zdezynfekowac, ale nie wiem co najlepsze na otwartą ranę, zdania są podzielone.... i może zabandażowac, albo, albo...

Iść do weta, ale chyba beż szycia się nie obejdzie, raczej trzeba naciagnąć skórę na kość i zeszyć... a to kosztuje, cos sie mogę dołożyć ale niewiele....może mógłby kociak przenocowac w lecznicy? Odpocząć po zabiegu? Masz zaufaną lecznicę ? Może ktoś podpowie gdzie można w Wawie znależć lekarza, co mało skasuje i pomoże w temacie????

Rane zdezynfekowalam woda utleniona bo tylko to mialam.Ten ogonek trzeba odciąc nie da rady go tylko zszyc bo kosc jest przegryziona.Jutro cokolwiek sie stanie ide do lecznicy.Kolo mnie jest niby fundacja Kociateria ale w niedziele chyba nieczynna.Tam tez znaja sytuacje "moich" kociakow.

zabcia0507

Od: Pt paź 21, 2011 10:13

Post » Sob paź 22, 2011 20:33 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Możesz dowieźć kotkę z kociakiem jutro na Umińskiego?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob paź 22, 2011 20:37 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

alareipan pisze:Możesz dowieźć kotkę z kociakiem jutro na Umińskiego?

oczywiscie ze moge, a co tam sie znajduje prucz komisariatu??

zabcia0507

Post » Sob paź 22, 2011 20:40 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Dwie lecznice wet.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob paź 22, 2011 20:41 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Carmen201 pisze:Dwie lecznice wet.

moge naturalnie ze moge a czy moge czegos wiecej sie dowiedziec na ten temat??

zabcia0507

Post » Sob paź 22, 2011 20:47 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Lecznica talonowa Pragi Południe. Ja talony mam. Jutro zadzwonię do p. dr. Wprawdzie miejsc było wczoraj 5, ja przytargałam 3 koty i dziś do szpitalika wrócił Szaser, ale może tej ostatniej klatki nie zdążył nikt zająć.

Jeśli jest miejsce to kotkę na sterylkę p. dr przyjmie na pewno. Potem pozostaje ok. 2 tygodni na szukanie jej domu stałego, jak miła to p. dr jej na ulicę nie wywali ;)

Z kociakiem 100 % gwarancji nie daję. I nie to żeby nie było chęci, ale teraz w lecznicy p. dr ma w izolatce kotkę podejrzaną o bóg wie co, Szasera z fip, a może z czymś innym z Palucha oraz 6-tygodniowego kociaka z jednym okiem do wywalenia i z drugim chorym.

Zatem problem leży w kociaku - JEŚLI ZNALAZŁ BY SIĘ DT/DS DLA KOCIAKA, TO LECZENIE TEŻ OGARNĘ W TEJ LECZNICY.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Sob paź 22, 2011 20:49 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

To ja się tak tylko po cichutku będę cieszyć :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob paź 22, 2011 20:51 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

alareipan pisze:Lecznica talonowa Pragi Południe. Ja talony mam. Jutro zadzwonię do p. dr. Wprawdzie miejsc było wczoraj 5, ja przytargałam 3 koty i dziś do szpitalika wrócił Szaser, ale może tej ostatniej klatki nie zdążył nikt zająć.

Jeśli jest miejsce to kotkę na sterylkę p. dr przyjmie na pewno. Potem pozostaje ok. 2 tygodni na szukanie jej domu stałego, jak miła to p. dr jej na ulicę nie wywali ;)

Z kociakiem 100 % gwarancji nie daję. I nie to żeby nie było chęci, ale teraz w lecznicy p. dr ma w izolatce kotkę podejrzaną o bóg wie co, Szasera z fip, a może z czymś innym z Palucha oraz 6-tygodniowego kociaka z jednym okiem do wywalenia i z drugim chorym.

Zatem problem leży w kociaku - JEŚLI ZNALAZŁ BY SIĘ DT/DS DLA KOCIAKA, TO LECZENIE TEŻ OGARNĘ W TEJ LECZNICY.

Bardzo dziekuje za pomoc.Brak mi chwilowo słów wiec nic więcej nie moge powiedziec, ale jak mnie odetka to postaram sie podziekowania lepsze złożyc.:)

zabcia0507

Post » Sob paź 22, 2011 20:52 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Prosimy o dt dla maluszka :kotek: :ok: pomoc bedzie, więc o kąt się rozchodzi...
Obrazek

Amanli

Od: Wto sie 23, 2011 17:23

Post » Sob paź 22, 2011 21:07 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

w jakim wieku jest malutek ?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob paź 22, 2011 23:07 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Dom dla maluszka potrzebny :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie paź 23, 2011 7:06 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

dorcia44 pisze:w jakim wieku jest malutek ?

hmm.trudno mi powiedziec.
Koty zostaly podzucone miesiac temu i juz same jadły. Myslę ze ok trzech miesiecy moze miec.Jest jeszcze malutki to znaczy to chyba jest kotka.Niestety nie moge sobie poradzic z pokazaniem zdjec kotow

zabcia0507

Post » Nie paź 23, 2011 7:22 Re: Biała kotka z dzieckiem szuka domu, zanim zostanie zagryzion

Do góry koteczki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]