Czarnuszek i Zelda już w nowym domku !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 07, 2011 20:24 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

nie wypuszczaj z rąk tego lekarza :lol:
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Pt paź 07, 2011 20:32 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

alessandra pisze:marta20 maluchy zgłosiła Bożena na watek ślepaczkowy, spróbujemy wspomóc finansowo leczenie oczek, napisz z jakiego jesteś miasta dokładnie, bo widzę ,ze blisko mnie, zależy jaka odległość , może udałoby się do mojej i AgiPap wet., to byłoby ulgowo, na razie wciągam na listę październikową kociaki do wsparcia finansowego, ale najważniejszy jest dt, popytam moją wet, może ktoś się trafi, chociaż ostatnio poupychane wszystkie możliwe domki (kociaki z budowy :( )
zaglądaj do naszego wątku, kliknij w mój banerek w podpisie i już :wink:

czy wet dał chociaż gentamycynę do zakrapiania oczek lub coś innego neomycynę , tobrex, etc-jakie sa rokowania, diagnoza ? myślę,że te oczka można uratować jeszcze, ale szybko należy zacząć je leczyć

Dziękuje bardzo za zgłoszenie kociaków na wątek! Jestem bardzo wdzięczna! Na szcżęście kociaki będę leczone za darmo u pana weterynarza, a koszty sterylizacje kotki pokryje Pani z Forum . Ta pani napisała do mnie pierwsza, nie wiem czy jest z wątu ślepaczkowego, ale pokryje koszty :) Modle się o dt! Kociaki znajdują się w Strzegomiu , a wet dał mi krople na Atecortin,
ObrazekObrazekObrazek

marta20

Od: Nie paź 10, 2010 20:32

Post » Pt paź 07, 2011 21:22 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

wspaniały lekarz - ja dziś w Krakowie byłam na leczeniu 5-ciu zwierzów, poprzednio dałam lekarzowi 15 zł (tyle miałam), wziął 10 zł - za 5 sztuk zwierząt chorych, + dał mi antybiotyki łącznie na 3 dni - dziś byłam po leki sterydowe dla nich - nie wziął nic
Dr Szpeyer - na Bobrowskiego - niesamowicie przejmuje się losem bezdomniaków, naprawdę dobry człowiek...

iwoniad

Od: Pon mar 21, 2011 16:15

Post » Pt paź 07, 2011 22:16 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

marta 20,przyjmuj pomoc jaka Ci ofiaruja osoby,to dopiero poczatek drogi maluszków.Jak napisałam na pw, trzeba mamie testy zrobic FeLV/FIV, zeby miec jasnosc,co i jak.Poza tym czarnusio ma sklejone oczka , byc moze bedzie trzeba do okulisty podjechac.A to sa spore koszty(wizyta, leki)...Mam nadzieje,że będa widziały.Poza tym teraz musza dobrze jesc i byc wzmacniane...wiec wskazane podac im jakies "stymulanty'typu Scanumune.Wiadomo Zylexis lepszy,ale i drogi...Dobrze, juz nie smece.Trzymajcie sie kochani ciepło :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 08, 2011 11:14 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

Do okulisty "marsz',strasznie sie martwie o tego czarnuszka, co oczka ma nadal zamkniete...Juz poinformowałam klub o pilnej pomocy w celu pojechania do okulisty...
Wszystkich którzy moga wesprzec Marte finansowo i karmowo prosze o pomoc...Czy bazarkiem...Zamówiłam banerek:
viewtopic.php?f=8&t=133475
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 08, 2011 11:25 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

BOZENAZWISNIEWA pisze:Do okulisty "marsz',strasznie sie martwie o tego czarnuszka, co oczka ma nadal zamkniete...Juz poinformowałam klub o pilnej pomocy w celu pojechania do okulisty...
Wszystkich którzy moga wesprzec Marte finansowo i karmowo prosze o pomoc...Czy bazarkiem...Zamówiłam banerek:
viewtopic.php?f=8&t=133475

Dziękuje Bożena! :1luvu: Ja również zrobie bazarek tylko jeszcze nie skombinowałam aparatu, niestety jak na razie leczenie nie przynosi efektów, kotki jak mają zaropiałe oczy to nadal tak mają.
ObrazekObrazekObrazek

marta20

Post » Sob paź 08, 2011 11:50 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

Mam taką próśbę , czy ktoś ze Strzegomia/Świebodzić/Wrocławia/Wałbrzycha mógłby mi pożyczyć klatkę dla dla psów/kotów? Chodzi o to ,że nie ma mnie po parę godzin w domu, kotki wyłażą z pudełka . Chodzą po całym domu i do tego robią kupki po całym domu i jak przychodzę są całe rostrzęsione, w mieszkaniu jest zimno, a w pudle ciepło tam jest termofor ale jest małe i one nie chcą do niego wracać , I jeszcze raz moja mam otworzyła balkon kociaczki wylazły z pudełka i jednego znalazłam pod balkonem . Teraz balkon cały czas jest zamknięty. Jak jestem w domu to je pilnuje je leżą mi na kolanach bo cały czas szczególnie czarnuszek się trzęsą jak chodzą po domu , dlatego mógłby ktoś użyczyć klatkę ?
ObrazekObrazekObrazek

marta20

Post » Sob paź 08, 2011 16:38 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

Mam klatkę setkę dla świnek morskich lub królików (50x100cm) Można tam nasypać żwirku w kącie i kartonik włożyć z kocykiem.
Ale nie wiem czy dla 5 wystarczy. Spotkamy się w środę to zobaczysz :D

inuś76

Od: Czw paź 22, 2009 8:57

Post » Sob paź 08, 2011 16:42 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

inuś76 pisze:Mam klatkę setkę dla świnek morskich lub królików (50x100cm) Można tam nasypać żwirku w kącie i kartonik włożyć z kocykiem.
Ale nie wiem czy dla 5 wystarczy. Spotkamy się w środę to zobaczysz :D

Klatka taka za mała...koty musza miec taka,zeby w miare sie w niej rudszac mogły.Poza tym byłam swiadkiem jak nózka kotu wpadła w szczeliny.Jest poprostu niebezpieczna dla maluchów,tak myslę
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 08, 2011 16:47 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h1w86][img]http://i.imgur.com/2WyOk.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Sob paź 08, 2011 16:53 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

Ja swoją pierwszą kotkę podrzutka trzymałam w tej klatce przez parę dni gdy nikogo nie było w domu,ale może masz racje u mnie nic się nie stało.
Obrazek

Pomyślałam,że jak mają marznąć i biegać po całym mieszkaniu, lepsze to niż nic.
Ostatnio edytowano Sob paź 08, 2011 16:56 przez inuś76, łącznie edytowano 1 raz

inuś76

Post » Sob paź 08, 2011 16:56 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

inuś76 pisze:Ja swoją pierwszą kotkę podrzutka trzymałam w tej klatce przez parę dni gdy nikogo nie było w domu,ale może masz racje u mnie nic się nie stało.
Obrazek

Dobra i taka,ale ciekawe jak to bedzie tam wygladało :)
Słodki buziolek :1luvu:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 08, 2011 16:56 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

amyszka pisze:Banerek dla kotków :

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h1w86][img]http://i.imgur.com/2WyOk.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy Kochana :1luvu:
Wklejajcie banerek do podpisu :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 08, 2011 17:04 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

Dzięki buziol ma dwa lata i jest teraz na diecie hehe.
Można z tą klatką spróbować jak się nie nada to trudno.

inuś76

Post » Sob paź 08, 2011 17:48 Re: kocięta w stanie agonalnym-biegunka, zaawansowany katar

Dziękujemy inuś za chęć pożyczenia klatki! A czy mogłabym po tą klatkę przyjechać już w poniedziałek. Ja od poniedziałku do piątku studiuje w Wałbrzychu, ale z nie mam bezpośredniego transportu do Wałbrzycha, musze wysiąść w Świebodzicach i tam się do Wałbrzycha dodstaje nyską, także jestem w Świebodzicach od poniedziałku do piątku, tyle że w środę mam najmniej zajęc . Jutro jadę z rana do Wrocławia, kocięta będą same, mam nadzieje ,że nic im nie będzie, mój 2 letni kocur próbuje się bawić z kotką niestety zbyt boleśnie ją gryzie. Pozatym w domu jeszcze ogrzewania nie ma , a jak mnie nie ma w domu kotki łażą i jest im zimno, dlatego tak pilnie mi klatka potrzebna.

Dziękujemy za banerki :1luvu: czy może mi ktoś powiedzieć, jak się wstawia banerki?
Ostatnio edytowano Sob paź 08, 2011 17:59 przez marta20, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

marta20

[poprzednia][następna]