Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 14, 2011 8:41 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

Gadzinka, każdy z grubsza jest w podobnej sytuacji - ma X tymczasów / dzieci / psy / ciążę / kiepską sytuację finansową itp. Dlatego szanse na to, że akurat ktoś inny uratuje tego kota, są nikłe.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro wrz 14, 2011 13:46 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

seidhee pisze: Dlatego szanse na to, że akurat ktoś inny uratuje tego kota, są nikłe.

nie trace nadziei :wink: a moze go ktos zauwazy i pokocha? :)

gadzinka

Od: Śro sty 26, 2011 15:38

Post » Śro wrz 14, 2011 13:59 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

Kota z ulicy? Mało prawdopodobne.Jest jednak w chodliwym kolorze i wieku, znalazłby domek natychmiast.Sherina miała sześć kociaków.Była też mama rudasków.Ona od razu miała DS, dwa kociaki poszły błyskawicznie, o cztery pozostałe jest mnóstwo telefonów.Przebiera w domkach.Problem tylko, aby dać mu DT.Naprawdę nie znajdzie się kącik? Jemu zagrażają kocury, lisy i kuny, albo zwyrodnialcy, dla których mały, ufny kociak jest łatwym celem.Teraz jest już sezon na adopcje, ludzie wrócili z wakacji, szanse ma ogromne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro wrz 14, 2011 14:02 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

ewar pisze:Taki kotek jednak szybko znajdzie domek, ale nie z ulicy.Miałam kiedyś kotka na tymczasie trzy dni i już był domowy.To jakoś tak działa.Mieszkasz koło Warszawy, stamtąd łatwiej wyadoptować niż z Podkarpacia.Nie byłby u Ciebie długo i nie kosztował wiele.Jest wychudzony, delikatny, na wolności nie ma szans.

roznie to bywa z ta szybkoscia
ten maly sliczny szczeniak ktorego Patmol wypatrzyla w moich zdjeciach siedzial u mnie 2mc
moze nie tak duzo ale inne wcale nie tak ladne szybciej znajdowaly domy
ale nie o utrzymanie chodzi tylko o ewentualne leczenie
wszyscy tutaj dobrze wiedza ile potrafi kosztowac i czasu i pieniedzy leczenie zwierzaka
juz nie mowiac o tym jakie bym miala zamieszanie w domu
psa nie zamkne w klatce a bedzie szalal
dziecko tez ciezko upilnowac
w sobote przyjezdza do mnie tymczas owczarek podhalanski
bede go pewnie musiala uczyc zycia w domu zeby w ds umial sie zachowac
nie wyobrazm sobie dwoch szalejacych (w zwizku z kotem)w domu psow w tym jednego obcego
juz nie mowiac o tym ze jesli ktoregos nie upilnuje to roznie moze sie to skonczyc dla kota...
itd itp
naprawde nie jestem w stanie :(

gadzinka

Post » Śro wrz 14, 2011 14:11 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

Super, że zajmujesz się psami, im jest nawet gorzej niż kotom.Ale kota i to tak małego można umieścić w łazience.Wszyscy oszaleli na punkcie rudych, a jeszcze młodziutkich! Na razie jest zdrowy.
Wiesz ile było telefonów o mojego rudego Nektara? Ale najpierw musiał być w DT.

ewar

Post » Śro wrz 14, 2011 14:21 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

Podniosę.Cuda bywają.
Ale wszyscy co tu zaglądają mają kiepską sytuację kocią,rodzinną,finansową,lokalową...Chorujące zwierzęta, dokarmiane stada...dzieci,dom,praca...
Jak widzisz, kiepsko jest.
Więc nie czekaj na cud tylko zrób mu wydarzenie na FB, zrób mu ogłoszenia, daj namiary u wetów, wywieś papierowe ogłoszenia...Sam wątek nie wystarczy.
Bo my tu wszyscy mamy tanbuny kotów pod opieką, wetowskie długi i sami szukamy domów podopiecznym.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 14, 2011 14:23 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

ewar pisze:Wiesz ile było telefonów o mojego rudego Nektara? Ale najpierw musiał być w DT.

oby tak o wszystkie..
ale wlasnie pytalam kolezanki co ma tymczasy kocie czy nie zna jakis chetnych na rudzielca i mi napisala ze
"Znam, ale rudzielce szukające domu :P Jeden szuka od lutego :roll: "

gadzinka

Post » Śro wrz 14, 2011 14:26 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

ASK@ pisze:Podniosę.Cuda bywają.
Ale wszyscy co tu zaglądają mają kiepską sytuację kocią,rodzinną,finansową,lokalową...Chorujące zwierzęta, dokarmiane stada...dzieci,dom,praca...
Jak widzisz, kiepsko jest.
Więc nie czekaj na cud tylko zrób mu wydarzenie na FB, zrób mu ogłoszenia, daj namiary u wetów, wywieś papierowe ogłoszenia...Sam wątek nie wystarczy.
Bo my tu wszyscy mamy tanbuny kotów pod opieką, wetowskie długi i sami szukamy domów podopiecznym.

dzieki za podnoszenie :)
a ogloszeniach juz tez myslalam
porobie jak mu lepsze zdjecia pstrykne :)
fb nie zrobie bo ja sie na fb nie znam
jakos nigdy mi sie tam nie podobalo i nie wiem jak sie tam poruszac

gadzinka

Post » Śro wrz 14, 2011 14:29 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

gadzinka pisze:
ewar pisze:Wiesz ile było telefonów o mojego rudego Nektara? Ale najpierw musiał być w DT.

oby tak o wszystkie..
ale wlasnie pytalam kolezanki co ma tymczasy kocie czy nie zna jakis chetnych na rudzielca i mi napisala ze
"Znam, ale rudzielce szukające domu :P Jeden szuka od lutego :roll: "

To,że nie znalazł o niczym nie świadczy. Jeden siedzi długo a "mój" biało-rudy tymczas nawet 3 tygodni w necie nie chodził.Dorosły, gapiowaty i ciapa i mało kontaktowy. Wszystko zależy od czytających i nas wybierających domy.
Patrząc w ten sposób na swoją pomoc zwierzakom nigdy tymczasa bym nie wzięła. Takiego z ulicy,chudego i chorego. Mam małe mieszkanie i jak trzeba było to koty w brodziku były odseparowane. Ale nie przeszliśmy nad biedą.Więc wiem,że można dać sobie radę jak sie chce.Weci rozkładają nam należności na raty, liczą minimalne stawki jak widzą ,że nam zależy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro wrz 14, 2011 14:31 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

Mój rudy białaczkowiec znalazł dom na forum.Przeczytaj wątek sheriny, ona nawet może Ci dać namiary na domek, bo ma akurat rudaski i wielu chętnych. Nektar był dorosły, a na domek długo nie czekał.Byłoby szybciej, ale robiłam mu testy, szczepiłam, odrobaczałam i kastrowałam.To musiało trwać. Nie kłamię, było sporo telefonów.
viewtopic.php?f=13&t=131932&start=90

ewar

Post » Czw wrz 15, 2011 5:56 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

co sie kotom podaje na odrobaczenie? w sensie to samo co psom? i dawka tez jest 1tab na 10kg ?

porobialm zdjecia ale sa do d...
caly czas sie rusza
zupelnie juz sie ze mna oswoila/il

gadzinka

Post » Czw wrz 15, 2011 6:04 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

Nie, nie to samo, co psom.Najłatwiej podać milbemax, tabletki są małe, powlekane.
To małe już Cię lubi, a na dworze tak zimno w nocy :cry: Pomyśl naprawdę o DT dla kotka.U sheriny już tylko jeden rudasek czeka na dom, kolejny pojechał wczoraj do DS.

ewar

Post » Czw wrz 15, 2011 9:19 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

mam dt dla niunka!! :piwa: jutro zawioze i od razu pojedzie do weta wiec juz on jej cos da na robale

gadzinka

Post » Czw wrz 15, 2011 10:27 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

gratulacje Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw wrz 15, 2011 10:51 Re: Legionowo/Warszawa potrzebne dt dla rudego małego kotka

Uff!!!! Ulżyło mi :lol:

ewar

[poprzednia][następna]