Gorzka Czekolada oficjalnie ma dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 20, 2011 21:35 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Wreszcie se znalazlam, to na razie zaznacze:)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Nie sie 21, 2011 14:59 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Neigh pisze:Wreszcie se znalazlam, to na razie zaznacze:)

:)

Złapka ma się dobrze, trochę tylko niepokoi mnie szew po sterylce: wygląda ładnie, ale kiedy dotykam to jest lekko kleisty i wilgotny, coś jak osocze? na pewno jest to przezroczyste, nic ropnego.

mój Luby kończył dziś w pracowni terrarium dla jeżyny i trochę hałasował, kocina zaniepokojona, ale bez przesady. wychodzenie z pokoju nadal bardzo badawcze. oczywiście wpakowała się do największej dziury i wlazła pod paletę (taką do transportu), zebrała wszystkie pajęczyny po drodze i na szczęście grzecznie wyszła-kichając :roll:
nie wygląda, żeby miała wielką wolę przygód i ucieczek w sobie.
i robi noski :1luvu:

przypomniało mi się jeszcze: może nie przepadać za psami, jak czekałyśmy na zdjęcie szwów to warczała kiedy słyszała szczekanie albo zobaczyła szczeniaka.
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Nie sie 21, 2011 22:49 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Kot, ktory zyl na ulicy psow lubic nie moze - inaczej dlugo by nie pozyl......

Kleisty hmm? Dziwne.......
Biala Nedza ma szew suchutenki.....Zreszta szwu juz nie ma. W piatek wyjety zostal ostatni supelek.........

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon sie 22, 2011 18:26 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Złapka miała szwy ściągane w zeszły wtorek, blizna wygląda ok, jest różowa i dziś bardziej sucha. ona często liże to miejsce i czasem tak pogryza jak koty robią przy czyszczeniu futra.

poroznosiłam trochę papierowych ogłoszeń i zastanawiam się nad wykupieniem pakietu u CatAngel

Obrazek Obrazek
dziś mała czarna chodziła już po całej pracowni :) zwiedzała sama i łaziła za mną. trochę siedziała sobie przy wejściu i gapiła się na świat. nie wyglądało, żeby chciała uciekać (ale jak wychodzę nawet na chwilę to wraca do swojego pokoiku i jest pod kontrolą).
bawiła się sznurkiem i maskotką, skakała i w ogóle wyglądała prześmiesznie, a robiła to z taką powagą na pyszczku.
brzuszek powoli wraca do stanu sprzed ciąży, jeszcze z góry widać różnicę. sierść zaczyna się ładnie błyszczeć, jak wymieni całą to będzie robiła wrażenie. im dłużej się na nią patrzę tym bardziej mi się podoba :) jest naprawdę urocza.
często robi noski :1luvu:

ezzme

Post » Śro sie 24, 2011 11:54 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

mała czuje się już coraz swobodniej w pracowni, nie wiem czy to dobrze? oczywiście zwiedza wszystkie zakurzone kąty :roll:
często przysiada na progu, tak jak na zdjęciach, dziś załapała się nawet na trochę słońca.

edit. przeszłam się jeszcze raz do pracowni, mała czarna miała od początku malutki strupek za uchem, przy ściąganiu szwów wet wycisnął ropę i było fajnie. tylko, że ta mała paskuda to rozdrapuje :evil: ranka jest już dwa razy większa. jutro idę do mojego ulubionego weta, który pożyczy nam kołnierz - nie mam innego pomysłu :|
trudno kot będzie niezadowolony, ale powinno jej się to ładnie zagoić.

ezzme

Post » Czw sie 25, 2011 15:35 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

mała ma się coraz lepiej, zwiedza kąty, bawi się z wielkim zapałem (chyba przypomina sobie kocięctwo), czasem przyjdzie na kolana, ale jest tyle innych zajęć ;)

ezzme

Post » Czw sie 25, 2011 20:04 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Podrzucimy czarnulke!
:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sie 25, 2011 22:08 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Hmmm - a to za uchem to nie jest na pewno grzyb?
Ja sie boje wszelkich ran za uszami.........zalapalam obsesje od Kotkinsa:-)

Obrazek

Neigh

Post » Pt sie 26, 2011 6:01 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Neigh pisze:Hmmm - a to za uchem to nie jest na pewno grzyb?

weź nie strasz :strach:
ma też wielki strup na boku, w sumie nie wiadomo co jej się tam przytrafiało.
a grzyb może być z ropą? bo na początku miała tam trochę ropy.

ezzme

Post » Pt sie 26, 2011 7:47 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

ezzme pisze:

Zapytaj Kotkinsa.......z ropa to chyba nie. Ale moze byc tak, ze byla jakas rana i sie zainfekowala grzybem. Bo w miejsca po ranach szybciej wchodzi. Np. jak jakis kot jest podrapany przez innego - moze latwiej zalapac grzyba.

Obejrzyj dokladnie jak te przelysienia wygladaja - przy grzybie skora najczesciej wyglada taka jakby pokryta luska, strupkami, nierownosciami. Mowie najczesciej - bo grzybow dostatek.
Noo i wielu wetow niestety grzyba nie rozpoznaje od razu.

Obrazek

Neigh

Post » Pt sie 26, 2011 9:58 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Przyszłam z rewizytą :wink:

Jeżeli mowa o grzybie to nie daj się zwieść na badanie na oko i przepisanie specyfików, żądaj zbadania zeskrobiny.
Mówię to z własnego doświadczenia. Moja nieżyjąca już kotka była leczona (parę miesięcy) na grzyba, którego nie miała.
Lekarz na oko stwierdził, że ma i zniszczyliśmy kotce wątrobę. Tak więc jeszcze raz uczulam, tylko po zbadaniu zeskrobin można być pewnym czy jest to świństwo czy nie. Jak zaczniesz czymś teraz smarować to nie będzie można pobrać zeskrobin bo wynik nie będzie miarodajny.

Powodzenia.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pt sie 26, 2011 12:51 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Neigh pisze:
ezzme pisze:

Zapytaj Kotkinsa.......z ropa to chyba nie. Ale moze byc tak, ze byla jakas rana i sie zainfekowala grzybem. Bo w miejsca po ranach szybciej wchodzi. Np. jak jakis kot jest podrapany przez innego - moze latwiej zalapac grzyba.

Obejrzyj dokladnie jak te przelysienia wygladaja - przy grzybie skora najczesciej wyglada taka jakby pokryta luska, strupkami, nierownosciami. Mowie najczesciej - bo grzybow dostatek.
Noo i wielu wetow niestety grzyba nie rozpoznaje od razu.

wygląda to jak zwykła rana, średnica kilku milimetrów, ale ciągle to rozdrapuje to się nie goi :| na tułowiu ma jeszcze kilka malutkich strupków, tak jakby razem z włosami. przełysień, łusek itd. nie ma
zunia pisze:Przyszłam z rewizytą :wink:

Jeżeli mowa o grzybie to nie daj się zwieść na badanie na oko i przepisanie specyfików, żądaj zbadania zeskrobiny.
Mówię to z własnego doświadczenia. Moja nieżyjąca już kotka była leczona (parę miesięcy) na grzyba, którego nie miała.
Lekarz na oko stwierdził, że ma i zniszczyliśmy kotce wątrobę. Tak więc jeszcze raz uczulam, tylko po zbadaniu zeskrobin można być pewnym czy jest to świństwo czy nie. Jak zaczniesz czymś teraz smarować to nie będzie można pobrać zeskrobin bo wynik nie będzie miarodajny.

Powodzenia.

witamy :D

do weta zabiorę ją w poniedziałek, chyba, że jutro się uda, niech ogląda i myśli. w razie wątpliwości od razu zeskrobina, posiew itd.

w każdym razie udało się założyć kołnierz.
niezadowolony koteczek:
Obrazek
szczęśliwa to ona nie jest, ale zjadła, bawi się i mruczy, znów się przytulasty kotek zrobił :roll:

ech trza się było nie zaprzyjaźniać, tylko wypuścić ją po sterylce. nerwicy się przez nią nabawię.

ezzme

Post » Sob sie 27, 2011 11:31 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

Zlapcia wyglada slodki, nie da sie ukryc. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob sie 27, 2011 12:11 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

kalair pisze:Zlapcia wyglada slodki, nie da sie ukryc. :D

i na szczęście nawet spokojnie znosi kołnierz, tzn. zadowolona nie jest, ale w depresję nie wpadła :D
je, mruczy, bawi się. najfajniejsza zabawka to stara sznurówka: bierze w zęby, niesie kawałek, kładzie na podłodze, pogapi się trochę i niesie z powrotem :) i robi to z takim skupieniem na pyszczku.

ezzme

Post » Sob sie 27, 2011 12:45 Re: Gorzka Czekolada ma DT w pracowni; szuka DS (nowe fot.)

No cos takiego. Widac lubi takie ozdoby. :lol: Wybuziaj kotusie!
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]