TRIKOLORKA znalazła dom... ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 14:18 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

Takie mamy piękne oczęta :1luvu:

Obrazek
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Nie lip 10, 2011 15:14 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

nie jestem w stanie odpowiedzieć,ale raczej dośćdłuhi - wymiana ogrzewania i malowanie... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lip 10, 2011 17:38 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

Wściec się można, żeby było weselej kocicy otworzył się jakiś ropień na tyłku :?
Chciałam jej obciąć pazurki, wchodzę do pokoju, kocica się myje, wołam, kiciam, a ta nic, liże i liże. Patrzę, a tam ropa płynie tuż przed ogonem na plecach. :| Dobrze, że się otworzyło, bo nic nie widziałam, że coś tam ma. Szkoda, że nie zauważyłam w lecznicy, jak była na głupim jasiu :roll:
Ile sobie pozwoliła - zdezynfekowałam - śmierdzi ropą, założyłam kołnierz, żeby opanować to wylizywanie. Od razu dałam jej antybiotyk, który miałam w zapasie dla kocicy podwórkowej.

Oj, chyba się jutro przejadę do lecznicy po leki, przy okazji kocicę pokażę, bo w pojedynkę trudno się do niej dobrać.
Dobrze, że ją zabrałam z tej piwnicy :roll:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Pon lip 11, 2011 12:23 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

ładny wzorek ma :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Wto lip 12, 2011 13:41 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

Urody jej na pewno nie brakuje
Obrazek

Obrazek

Ranka ładnie wygląda, antybiotyk dziewczyna dostaje, przemywać sobie pozwala, nie liże szczególnie. Sprawuje się doskonale.
Wypuszczam ją trochę na pokój, początkowo była bardzo onieśmielona, ale już zaanektowała parapet i podziwia widoki...
ObrazekObrazek

coztego

Post » Śro lip 13, 2011 12:35 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

Żal mi było koteczki, że siedzi w klatce... :twisted: Zemściło się wypuszczanie na pokój :twisted: Wieczorem zrobiła dziką awanturę, że nie będzie spać w klatce :evil:

Chcąc się wyspać, musiałam gada wypuścić. Pod osłoną nocy zniknęła gdzieś jej nieśmiałość, buszowała po całym pokoju, budząc mnie przy każdym skoku.. Trochę siedziała na parapecie wyglądając przez okno. W końcu położyła się na oparciu kanapy i zasnęła. Rano zastałam ją śpiącą grzecznie na parapecie. Schowałam z powrotem do klatki i poszłam do pracy, ciekawe co zastanę po powrocie do domu 8)
ObrazekObrazek

coztego

Post » Czw lip 14, 2011 2:20 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

co zastałaś?... 8)
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw lip 14, 2011 12:27 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

Grzeczna była cały dzień. Dopiero późnym wieczorem domaga się wyjścia, na noc muszę gada wypuszczać, śpi grzecznie na parapecie.

Moja Malizna zaczyna zaglądać do kocicy, wczoraj nawarczała na nią groźnie, ale dzisiaj już tylko zmierzyły się wzrokiem i wyszła z pokoju ;)
ObrazekObrazek

coztego

Post » Czw lip 14, 2011 12:44 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

Muszę podjąć decyzję, czy wysyłam kociczkę do zapsionego domu, bo się domek dopytuje...

Wydaje mi się, że sobie poradzi i w domu i w ogrodzie (bo to domek wychodzący), skoro u nas na podwórku pod blokiem przeżyła ze trzy tygodnie :roll: A z drugiej strony tyle obaw :roll:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Sob lip 16, 2011 16:19 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

:ok: wysyłaj, Coztego
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob lip 16, 2011 21:21 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

Nie wiem czy dam radę... strasznie dużo obaw mam, głównie ze względu na bardzo duże zapsienie tego domu.
Kocica dzisiaj bardzo się wystraszyła mojej suki i zareagowała bardzo nerwowo, boję się, że stado terierów może być ponad jej siły :roll:

Na szczęście jakoś nam się poukładała sytuacja i kocica na razie ma spokojny DT u mnie ;)
ObrazekObrazek

coztego

Post » Śro lip 20, 2011 21:22 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

Jak nie urok to...
Kocica strasznie rzadko sika, wychodzi mi z wyliczenia, że raz, najwyżej dwa razy dziennie.
I kompletnie nie mam koncepcji jak złapać jej siki do badania :roll:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Śro lip 20, 2011 22:42 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

wstaw do klatki pustą kuwetę po prostu... albo zamknij na kilka godzin w kontenerku... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw lip 21, 2011 0:22 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

viewtopic.php?f=13&t=130602 podrzucaj proszę koty Aliny
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw lip 21, 2011 9:33 Re: TRIKOLORKA szuka DOMU, albo chociaż DT!!! Zabrze

halbina pisze:wstaw do klatki pustą kuwetę po prostu... albo zamknij na kilka godzin w kontenerku... :roll:

Chcesz żebym ją zadręczyła? Albo ona mnie? :wink:
ObrazekObrazek

coztego

[poprzednia][następna]