Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 22:13 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Katalina pisze:Karmel ma rzeczywiście cudnie niebieskie oczka, a Silver za to najpiękniejsze łapki jakie widziałam - białe z czarnymi poduszeczkami :)
Jest z nimi jeszcze braciszek - burasek, który zamieszka u mnie z moją Zuzią.

A co do ludzi u których się urodziły - powiem Wam, że po tym jak jeździliśmy do nich, woziliśmy jedzonko, odrobaczenie, wysyłałam lekarstwa pocztą - jakby zmienili podejście. Pod koniec aż martwili się o nie;) Mam nadzieję, że to trwała zmiana. Dopilnujemy, żeby wysterylizowali Mamusię.

I o to chodzi! :piwa: Edukacja, dobry przykład i wiele można zdziałać!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 06, 2011 22:17 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Cudne!
W miocie były 4 koty? Tyle widać na zdjęciach. Co z pozostałymi dwoma?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw lip 07, 2011 6:43 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Jeden został na wsi, a jeden ( tygrysek) zostaje u Kasi jako towarzystwo dla jej małej Zuzi.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lip 07, 2011 6:53 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Ufff, dzięki :wink:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw lip 07, 2011 7:45 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Katalina pisze:Obrazek

Ale ona podobna do tej: 8O
viewtopic.php?f=13&t=93569&hilit=wilczyca
Obrazek
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw lip 07, 2011 17:41 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Witam,
czy ogłoszenie jest nadal aktualne. Mam na imię Gabi i jestem ze Stalowej Woli. Razem z bratem marzymy o kocie. Kotkom byłoby z nami dobrze, codzienne spacerki i pełna miska, i olbrzymia ilość miłości. :D Mam osiemnaście lat, mój brat ma szesnaście. Od roku jesteśmy szczęśliwymi właścicielami rozbrykanej goldenki, którą wspólnie się zajmujemy. Nie boimy sie obowiąsków. :ok:

Pozdrawiam i ze zniecierpliwieniem czekam na odpowiedź.

Linhe

Od: Czw lip 07, 2011 17:30

Post » Czw lip 07, 2011 20:20 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Cześć Gabi. Widzę, że naprawdę lubicie zwierzęta :) Mieszkacie zapewne z rodzicami...a co oni na dwa kotki? No i z tego co wiem, zwykle sporo się w życiu zmienia w Twoim wieku: studia, praca... Sama pamiętam, kiedy poszłam na studia moim psem musiała zająć się mama, a kiedy i brat wyjechał - została z nim sama i nie była tym zachwycona - pies tym bardziej.
Jestem przekonana, że troskliwie zajęlibyście się kociakami, ale chciałabym się upewnić, że macie jakiś plan - co jeśli np. za kilka lat wyjedziecie z domu?
Pozdrawiam
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw lip 07, 2011 20:24 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

a i przy okazji: zdjęcie ze wspólnego kociego posiłku.
Jak się okazało kociaki nie lubią saszetek RC. Zawzięcie je zagrzebywały i wszystko wszamał ich bury braciszek. Musiałam im otworzyć Animondę którą nie pogardziły:)
Za to świeże mięsko uwielbiają ponad życie! Jak na załączonym obrazku:
Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Czw lip 07, 2011 21:06 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Witam ponownie,
w tym roku idę dopiero do klasy maturalnej, więc najlepsze dopiero przede mną. :lol: Co do studiów to psiaka na pewno biorę ze sobą. Głównym powodem jego pojawienia się było aby mnie wspierał duchowo gdy już będę daleko od domu. Kotki zostałyby przez dwa kolejne lata z moim bratem i rodzicami. Miałyby dobrą opiekę i na pewno by się nie nudziły ( mam dwóch małych kuzynów, którzy kochają zwierzęta). Mój brat zapewne pójdzie w moje ślady i będziemy studiować w tym samym miejscu, :mrgreen: więc kotki dołączą do nas.

Linhe

Post » Czw lip 07, 2011 21:19 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

ja się tak jednak wtrącę tutaj:
mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że pies to bardzo duża odpowiedzialność, kiedy jest się na studiach? ma się dużo nowych znajomych, zajęcia czasami po 10h z rzędu, a tu trzeba przyjechać psa wyprowadzić, bo sam siedzi. imprezy, nauka itd itp
dużo osób jednak przez pracę/studia decyduje się na kota lub innego zwierzaka, bo po prostu czasem jest ciężko znaleźć czas, żeby przylecieć tylko psa wyprowadzić..
ja wiedziałam, że nie dam rady z psem na studiach i został z moją mamą, jak się przeprowadziłam. to tak w ramach OT

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw lip 07, 2011 21:25 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Wiem, że to odpowiedzialność brać go na studia. Od roku to tylko my z bratem ją wyprowadzamy, więc nie mam z tym problemu. Chodzi pospacerować 3 razy dziennie, a co dwa dni jedziemy na działkę pobiegać. Kąpanie i czesanie to też moja specjalność. No ale sunia będzie musiała przywyknąć do jedzenia z puszki bo teraz je tylko gotowane w domu przez moją mamę. A ja raczej na to czasu nie znajdę.

Linhe

Post » Czw lip 07, 2011 21:36 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Uwierz, że na wiele rzeczy czasu nie znajdziesz, a pies przyzwyczajony do gotowane, gotowane powinien jeść dalej. teraz dzielisz wychodzenie z bratem, ale jak się przeprowadzisz, to brat ci z tym nie pomoże.
ja już w liceum miałam problemy z wracaniem do domu, bo trzeba psa wyprowadzić. studia to "inne" życie. CIĄGLE coś się dzieje i oby tylko któregoś dnia nie zaczęło cię po prostu drażnić to, że musisz wrócić do domu, bo jak nie to pies będzie się męczył. kota w domu na weekend możesz zostawić samego, psa już ci nie wolno, a zapewniam cię, nie weźmiesz go w każde miejsce, gdzie będziesz chciała ze znajomymi wyskoczyć na weekend.
nie wiem gdzie się na studia wyprowadzasz, ale wypady na działkę co 3 dni też na pewno psu/tobie odpadną. przemyśl sprawę porządnie. masz jeszcze rok na to. nauka do matury na pewno cię pochłonie, a na studiach co semestr się zakuwa hardkorowo+imprezuje sporo.
edit:
kąpanie i czesanie to najmniejszy pikuś przy całej reszcie obowiązków moim zdaniem ;)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw lip 07, 2011 21:50 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Pewnie masz racje i będzie więcej kłopotów niż kiedykolwiek ale warto spróbować. Nie wyobrażam sobie życia bez mojego sierściucha. Co do kotków to są wspaniałe. Niestety wyjeżdżam na wakacje, mam tylko nadzieję, że po powrocie jeszcze będą do przygarnięcia.

Linhe

Post » Czw lip 07, 2011 22:09 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

A ja powtórzę to co, zawsze mówię przy takich kotach: zadbajcie o kastracje. U mnie takie siedzą aż do kastracji i dopiero wtedy idą. Z takimi kotami nie ma obawy, że jak będą starsze to nikt ich nie weźmie. Półroczne też spokojnie znajdują domy.
Bałabym się wydać je nie ciachnięte.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw lip 07, 2011 22:28 Re: Dwa przepiękne kociaki do oddania!!!!!!!! Stalowa Wola

Zadbam o to, żeby poszły do odpowiedzialnego domu, gdzie nowi właściciele będą sobie zdawali sprawę z tego jak ważna jest kastracja. Niedawno właśnie pisałyśmy ogłoszenie jednemu panu który nie chciał wykastrować, a teraz szuka kocurka po osiedlu.
W tej chwili są u mojej mamy i wszystko jest dobrze dopóki nie będą w wieku mojej Zuzi (4 m-ce) kiedy już wyskoko potrafią wskoczyć. Mama prawie dostała zawału kiedy Zuzia spoglądała na jej dizajnerski żyrandol z wyraźnym zamiarem uwieszenia się na nim;)

A co do Ciebie Gabi, to rozumiem Cię doskonale - ja bardzo tęskniłam na moim psiakiem, ale studia to jest czas tylu możliwości, masy imprez, wyjazdów...czasami półrocznych za granicę. Wierzę, że jakoś to sobie zorganizujesz, ale lepiej poczekać z decyzją o adopcji kociaków.
Obrazek

Katalina

[poprzednia][następna]