ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 10:21 Re: dzisiejsze ogłoszenie / gumtree / jednodniowe kocięta Wawa

Ania Sarna pisze:Też dostałam odpowiedź, fałszywy alarm - nie trzeba szukać karmicielki. Zmieniam temat wątku.

A kotka będzie wykastrowana? To najważniejsze w tym wszystkim.

Swoją drogą uważam, że źle się stało, że namówiłyście ją do zostawienia tych kociąt, choć z drugiej strony jakby chciała uśpić, to pewnie zrobiłaby to od razu.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lip 01, 2011 11:15 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

Czyli maluchy nie zostaną uśpione ?

To chyba zaczyna mijać się z celem tego forum - zmniejszeniem populacji bezdomnych kotów. Bo chyba do tego dąży każdy z nas ? Jaki jest sens zostawienia tych maluchów, skoro jeszcze MOŻNA je uśpić ? A co z tymi, które żyją na ulicy, w schroniskach, umierają z głodu i chorób ? Właśnie takie kociaki, które narodził się tylko i wyłącznie przez nieodpowiedzialność właściciela , zabierają szansę dziczkom, nad którymi ciężko jest mieć kontrolę ( wiadomo, nie zawsze kocica da się od razu złapać do sterylizacji ).
A co ze sterylizacją matki ? A jak kobieta jej nie wysterylizuje, no bo przecież poprzedni miot udało jej się wydać ( tylko czy aby na pewno w dobre ręce ? ), to po co sterylizować kotkę i odbierać jej możliwość posiadania cudnych maluszków ?
I jak tak będzie przez kolejne kilka lat ?
Wszystko możliwe, że z takiego powodu odmówi pomocy w sterylizacji... bo nie wiemy, jakie jest jej myślenie <?>.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lip 01, 2011 11:16 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

Ja jej napisałam dodatkowo o konieczności kastracji, zaproponowałam pomoc, czekam, czy i co odpowie.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt lip 01, 2011 11:44 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

Jestem przeciwna usypianiu ślepych miotów, co nie znaczy,że nie rozumiem dlaczego niektórzy tak robią.Sterylka aborcyjna też nie jest czymś, co mi się podoba, ale zrobiłam to, chociaż tylko raz.Kotka , która urodzi cierpi, jeśli zabierze się jej dzieci.Reasumując, należy sterylizować kotki, nawet ciężarne, nie dopuszczać do rozrodu.To moje zdanie, nie zmienię go.Ciacham każdą kotkę, która stanie na mojej drodze, ale kociąt nie uśpię.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 01, 2011 11:50 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

ewar pisze:Jestem przeciwna usypianiu ślepych miotów, co nie znaczy,że nie rozumiem dlaczego niektórzy tak robią.Sterylka aborcyjna też nie jest czymś, co mi się podoba, ale zrobiłam to, chociaż tylko raz.Kotka , która urodzi cierpi, jeśli zabierze się jej dzieci.Reasumując, należy sterylizować kotki, nawet ciężarne, nie dopuszczać do rozrodu.To moje zdanie, nie zmienię go.Ciacham każdą kotkę, która stanie na mojej drodze, ale kociąt nie uśpię.

Rozumiem i szanuję Twoje zdanie, choć sama jestem za tym, aby usypiać ślepe mioty, których nie jest się w stanie u siebie zostawić.

Nie podoba mi się natomiast chronienie kociąt przed uśpieniem i lekceważenie przy tym kastracji kotki.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 01, 2011 11:57 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

Wiem, że kotów jest za dużo, wiem,że kocięta oddane do schroniska umierają w męczarniach i że lepiej je uśpić, aniżeli skazywać na powolną śmierć.Można temu zapobiec.Sterylka to teraz prosty zabieg, jeden wydatek na całe życie.Bezdomne kotki sterylizować można w Koterii ( jak dobrze,że coś takiego jest!).Nie trzeba usypiać kociąt, można temu zapobiec, co robię.Nigdy nie stanęłam przed dylematem- uśpić kocięta, czy je zatrzymać.Mam więc komfort psychiczny i nie odebrałam innym kotom potencjalnych domków.Tak jest najlepiej.

ewar

Post » Pt lip 01, 2011 12:03 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

ewar pisze:Wiem, że kotów jest za dużo, wiem,że kocięta oddane do schroniska umierają w męczarniach i że lepiej je uśpić, aniżeli skazywać na powolną śmierć.Można temu zapobiec.Sterylka to teraz prosty zabieg, jeden wydatek na całe życie.Bezdomne kotki sterylizować można w Koterii ( jak dobrze,że coś takiego jest!).Nie trzeba usypiać kociąt, można temu zapobiec, co robię.Nigdy nie stanęłam przed dylematem- uśpić kocięta, czy je zatrzymać.Mam więc komfort psychiczny i nie odebrałam innym kotom potencjalnych domków.Tak jest najlepiej.

Ale to drugie nie tyczyło się Ciebie! :) Ciekawa tylko jestem, kto poza mną i Kingą, i Tobą, jeśli zdecydowałaś się napisać, choć napomknął o kastracji matki kociąt...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 01, 2011 13:12 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

Nie musiał nikt pisać, bo to oczywiste dla wszystkich forumowiczów.

ewar

Post » Pt lip 01, 2011 13:29 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

ewar pisze:Nie musiał nikt pisać, bo to oczywiste dla wszystkich forumowiczów.

Ale właścicielka kotki i kociąt forumowiczką nie jest, nie za bardzo też ufam nowym forumowiczom w tej kwestii, obawiam się, że uzasadnienie.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lip 01, 2011 13:54 Re: ogłoszenie / gumtree / kotki zostaja 8 tyg u własc.

Co do właścicielki też mam wątpliwości, co do forumowiczów nie.

ewar

[poprzednia]