cudowny ślepaczek Alex - szukamy DS !!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 02, 2011 11:20 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

czy on wymaga jakiegos leczenia specjalistycznego?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw cze 02, 2011 11:37 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Ślepaczek , jeśli znajdzie domek , będzie musiał mieć usunięte obie gałki oczne - nic się nie da zrobić.......na wolności będzie powoli umierał , nie można go wypuszczać !!!!

wetka powiedziała , że trzeba jeszcze zrobić wyniki w krwi w pon., na razie oprócz tych oczodołów, ma lekko podwyższoną keratyninę, zapalenie uszu, brak siekacza, jest bardzo wychudzony. najprawdopodobniej od dłuższego czasu był jednooki, drugie oko stracić musiał kilka tygodni temu, stąd ślady bicia przez inne koty, wychudzenie........na razie do popołudnia jest w klinice.......on potrzebuje cudu, domu, kasy na leczenie, ogólnie :cry: :cry: :cry: :cry:

Ślepaczek był bardzo dzielny u weta, nie wyrywał się , ogólnie zachowuje się jakby go nie było......

Co z nim zrobić ?!?!? Czy ma szansę ????
Ostatnio edytowano Czw cze 02, 2011 11:40 przez adzi, łącznie edytowano 1 raz

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Czw cze 02, 2011 11:40 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Jesli nie znajdzie sie nic blizej, moge go wziac na DT do Wroclawia - ale dochodzi transport, ktory chyba nie jest idealnym pomyslem w jego sytuacji.

Jest moze ktos blizej, kto moze pomoc 'na cito'?

Wikulec

Od: Śro sie 16, 2006 15:49

Post » Czw cze 02, 2011 11:43 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Warto go zgłosić do wątku ślepaczków:
viewtopic.php?f=1&t=127731&p=7471098#p7471098
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw cze 02, 2011 12:17 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Kciuki na maksa zaciśnięte!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw cze 02, 2011 12:19 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

kotek jest na watku ślepaczków-straszna bida, ale bywało gorzej, więc nie trać nadziei;
kotek będzie umieszczony na liście pomocowej na czerwiec, najwazniejsze jest , aby miał opiekę
adzi, zapraszam do nas po wsparcie duchowe i finansowe, zajrzyj z kotkiem -wystarczy kliknąc na mój bannerek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Czw cze 02, 2011 12:31 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Wikulec pisze:Jesli nie znajdzie sie nic blizej, moge go wziac na DT do Wroclawia - ale dochodzi transport, ktory chyba nie jest idealnym pomyslem w jego sytuacji.

Jest moze ktos blizej, kto moze pomoc 'na cito'?

najgorzej z transportem z pólnocy :(
kotek dostanie wsparcie finansowe od ślepaczków, tylko dt bardzo potrzebny, wizyta u okulisty (może uda sie uratować choć jedno oczko-to ważne! usunięcie obu to naprawdę w sytuacji beznadziejnej)we Wrocławiu jest dr Kiełbowicz(Wikulec tak piszę pod Ciebie, jakby co :wink: ), jesli byłby gdzieś chętny dt bliżej -Warszawa?-dr Garncarz, inne miasta-mamy listę okulistów na 1 str. ślepaczkowego wątku
tutaj czas jest najwazniejszą sprawą, jedno oczko nie wygląda tak źle, walczmy o nie, można skonsultowac stan mailowo z dr Garncarzem wysyłając dobre zdjecie oczu, jesli chodzi o oczka tutaj najwiekszym wrogiem jest czas

Warszawa- dr Garncarz i dr Buczek http://www.garncarz.pl/ tel. 22 858 80 62 w godz. 9-13 i 17-21, sob. 10-14; jacek@garncarz.com.pl

Trójmiasto http://www.cafeanimal.pl/weterynarze/ta ... a,32?&pg=1
SPECJALISTYCZNA PRAKTYKA WETERYNARYJNA DR MARCIN PIKIEL Adres:ul. Gałczyńskiego 18,80-524 Gdańsk Telefon:(0-58) 522-12-54
Email:Wyślij email Strona www:
http://www.pikiel.info

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw cze 02, 2011 12:55 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Dr Pikiel zbada go za półdarmo, moge do Niego zadzwonic i przedstwaic sytuacje, dr. zna tez bardzo dobrze forumowa maree. Mamy go zaanonsowac?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw cze 02, 2011 13:21 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

To może znależć płatny transport? Matko jemu konieczny jest DT .zabrałabym go ale ja nie mam tu dostępu do specjalistów....Czy on ma fb?

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw cze 02, 2011 13:27 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Nie chce tak ogólnie i oficjalnie na forum pisać, ale z Pikiela "lipny" okulista szczerze mówiąc :roll: wolałabym pójść do Zaleskiego bądź Popławskiego w Oliwie, i generalnie kocio musi mieć opiekę, i trzeba go obserwować, jak oczek nie da się uratować to trudno, bez nich też da sobie radę, Adzia poproś CatAngel albo Szalonego Kota o założenie fb na Warszawskich Domach Tymczasowych, mają duży oddzwięk, poproś o wsparcie finansowe na leczenie kocia i szukaj DT / DS

Ja rok temu też miałam takiego ślepaczka Laylę, też było dramatycznie, 2 m-ce w lecznicy w klatce, pozniej 2 domy i od roku mieszka koło Opola :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw cze 02, 2011 13:45 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Marea, pamiętam Laylę i cała sprawę, a teraz ma wspaniały dom :D
możesz podac namiary na okulistów, których polecasz? nie mam innych danych na wątku ślepaczków, a przydadzą sie bardzo, dzięki :wink:

alessandra

Post » Czw cze 02, 2011 13:54 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Nie znam okulistów sensu stricte, podałam wyżej wetów, których znam i ufam, z doświadczeniem, praktyką, leczyli moje zwierzaki, tymczasy badz polecaja go inne kociary :) o Dr wyżej wymienionym inny wet powiedział mi co nieco i z własnego doświadczenia stwierdzam że kiepski z niego okulista albo tylko tak się każe zwać :roll:
Dr Zaleskiego Adzi zna i zapewne właśnie w tej lecznicy jest kocurek teraz
Ostatnio edytowano Czw cze 02, 2011 14:00 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw cze 02, 2011 14:01 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Podnoszę!

:(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw cze 02, 2011 14:16 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

podnosze biedaka.
DT pilnie potrzebny :!: :!:
Chłopaka nie można wypuscić bo umrze.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw cze 02, 2011 14:27 Re: ślepaczek-bez szans, bez nadzieji!!! DT na cito!!!!gdańsk/pl

Marea, ale miałaś do czynienia z zabiegami okulistycznymi u tych wetów, jesli masa dobre "doświadczenia okulistyczne" z nimi, to podaj namiary; wydawało mi sie,ze lekarz, którego na ślepaczkach polecali, to okulista, zgłosiły ich osoby, którym leczył koty okulistycznie, stad może wkradł sie błąd

alessandra

[poprzednia][następna]