Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2011 0:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina, dobrze rozumiem że chcesz do siebie wziąć ze 2 koty z fermy ? Mam nadzieję że masz u siebie wszystkie szczepione, ta ferma to bomba biologiczna. Jeśli weźmiesz to uważnie obserwuj, tu jest pełno dzikich lisów plus te koty jedzą resztki tych hodowlanych więc...

Co do zakładania subkonta, zauważ że ten link do listów i zdjęć co wcześniej wrzuciłem na forum jest jedyną możliwością obejrzenia tego (no jest jeszcze szukajka). Tzn. ja tego materiału "oficjalnie" na stronę PKDT nie wrzuciłem, nie ma tego w żadnym menu.

Chcesz żeby robić z tego "akcję" ? Miło by było, do łapanek będą przynajmniej dwie osoby z osiedla (jedna z TOZ-u, ma własną łapkę). Karmicieli poznałem dwu, jutro wręczam im tabletki antykoncepcyjne.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Wto mar 08, 2011 0:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

update: zgłosiła się kolejna osoba (z osiedla) do pomocy.

ssb

Post » Wto mar 08, 2011 7:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Fajnie by bylo naglosnic ta sprawe, byla lisia ferma, koty zostaly, dac zdjecia, zbierac fundusze, Szymon ogarnia na miejscu, kombinuje ludzi do lapanek, wetow do sterylek w okolicy i spoldzielnie ktora chce finansowac wsio.
Ta mala kicie ze zdjec mozna dac do Kasprzykow na kwarantanne by ocenic jej stan zdrowia, bo napewno do hoteliku od razu nie mozna jej wrzucic, to pewne.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto mar 08, 2011 8:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:Dziewczyny, Pani z podforum hodowlanego szuka dobrego weta w Gdansku, wiem, ze tutaj nikt kotow nie rozmnaza, ale napisalam, zeby sie zwrocila do kogos z GDA z tego watku, Wy wiecie ktorzy weci sa godni zaufania.

Ja polecam Dr Poplawskiego na Bitwy Oliwskiej, przyjmuje zamiennie z innym wetem, tamtego nie polecam, trzeba dzwonic i pytac kiedy Dr Poplawski przyjmuje 58 552 1681
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 08, 2011 8:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ssb pisze:update: zgłosiła się kolejna osoba (z osiedla) do pomocy.

:ok: Szymon dzialasz jak blyskawica ;)
Jak juz dograsz ze spoldzielnia co do miejsca gdzie kotom zapewnic nowe lokum, bo zapewne predzej czy pozniej teren fermy zostanie zrownany z ziemia :roll: to tu masz nr do Urzedu Miasta P Marcin Tryksza 58 323 6885
Mysle ze warto mu przyblizyc sprawe, bo pewnie temat lisiej fermy znany jest szerzej w magistratach...i pisac do nich podanie o przydzial domkow dla kotow, potrzebna pisemna zgoda spoldzielni, ze wyrazaja zgode na postawienie domkow itp itd. Jak juz mowilam wczesniej sa w stanie rozpatrzyc podanie o przydzial domkow poza standardowymi terminami kiedy to domki daja ;)
Obrazek

Marea

Post » Wto mar 08, 2011 9:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

viewtopic.php?f=20&t=125107

bazarek na szybko

Marlena,
tak jak rozmawiałyśmy dalej będą kolejne bazarki z fantami ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto mar 08, 2011 15:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

viewtopic.php?f=13&t=94083&hilit=LUCY&start=90

Marlenko, wyzej jest link ze zdjęciami tej kotki ,ktora została wyadoptowana do Rumii.
Pozdrawianm,
S.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Wto mar 08, 2011 16:04 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

gisha pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=94083&hilit=LUCY&start=90

Marlenko, wyzej jest link ze zdjęciami tej kotki ,ktora została wyadoptowana do Rumii.
Pozdrawianm,
S.

nie do Rumi tylko na Meksyk w Gdyni :wink:

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Wto mar 08, 2011 16:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jestem w łodzi, nie mam wszystkich danych w komputerze i nie pamiętam adresu tej Oli , do ktorej poszła Lucy , moze Ty Solaris pamietasz, warto byłoby się tam wybrac i sprawdzic czy kotka jest, bo Aga Marczak przed chwilą do mnie dzwoniła ze jakas kotke dziewczyny w tej okolicy namierzyly na drzewie :(

gisha

Post » Wto mar 08, 2011 16:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

gisha pisze:Jestem w łodzi, nie mam wszystkich danych w komputerze i nie pamiętam adresu tej Oli , do ktorej poszła Lucy , moze Ty Solaris pamietasz, warto byłoby się tam wybrac i sprawdzic czy kotka jest, bo Aga Marczak przed chwilą do mnie dzwoniła ze jakas kotke dziewczyny w tej okolicy namierzyly na drzewie :(

A już myślałam , że jesteś w Gdansku :D (wybierasz się może?) co do kotki to nie sądzę żeby było możliwe sprawdzic czy to ta kotka ( ja nie znam dokładnie adresu , a jej opiekunka z tego co mówiłyście raczej nie była przychylna dziewczynom , które u niej były)

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Wto mar 08, 2011 16:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dzięki za link! Wyszło zamieszanie, dziewczyny wysłały mi zdjęcie rudo-białego kota a ja w słońcu myślałam, że to trikolor. Weronika weź zobacz na link Gishy czy ta kica nie biega po meksyku.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto mar 08, 2011 17:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

dzięki Marlenko , pamietam tylko ze byl to chyba trzeci dom(parterowy) zadbany , po lewej stronie ulicy , ktora tak w zakręcała .Aga Marczak ma umowę adopcyjną i tam na pewno jest adres ale nie wiem czy sie dokopie do niej, bo to 2009 rok

gisha

Post » Wto mar 08, 2011 17:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

to trikolorka z meksyku
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Wto mar 08, 2011 19:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

witam sie z wami serdecznie!
wczoraj stracilismy naszego kotka, jedyne pocieszenie to to ze juz nie cierpi..
Nie było go 3 dni.. wrócił a raczej jakims cudem doczołgał sie do domu, kot nie do poznania bez władzy w tylnich łapkach, wczoraj jezdziliśmy z nim po weterynarzach, okazało sie ze kot ma złamaną miednicę, nie zdążyliśmy jej uratować była strasznie wycieńczona, odwodniona.. nie zdążyliśmy ze zdjęcia rentgenowskiego wrócić na kroplówkę, staneło mu serduszko..

znalazłam kotka na forum bardzo podobnego, czy jest on jeszcze do adopcji?
czekam na odpowiedz

"Mala rudzinka (nie pamiętam imienia :oops: ) jest prze prze sliczna, i bedzie miziaczkiem w odpowiednich ludzkich rekach, nieśmiała, i jeszcze bojaca, ale jak sie do niej czule zagada to wygina sie w kazda strone by ja miziac ;)

Bardzo bym kciała ale siem bojem"
http://img402.imageshack.us/i/dsc7342medium.jpg/

ewaaa42

Od: Wto mar 08, 2011 18:48

Post » Wto mar 08, 2011 19:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Byłem dziś jeszcze raz zobaczyć koty z fermy, duży zły pies który tam został okazał się małym sympatycznym pieskiem ;)

To coś dużego czarnego co widziałem wcześniej to nie był ten pies (tzn. nie ten pozostawiony).

ssb

[poprzednia][następna]