MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 07, 2011 20:31 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

Pisałam do Gotyckiej ale nie mam odpowiedzi.

z pierwszego bazarku wyszło 280 zł, na drugim jest póki co ok 100 :mrgreen: jak na drugi tydzien zbiórki to nieźle :D

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Pon mar 07, 2011 22:59 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

Witajcie, doczytuję solidnie, ale nie mam głowy do pisania, to tylko potrzymam :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 07, 2011 23:12 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

Podrzucę
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Pt mar 11, 2011 9:04 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

Byłaś w Mielcu. Pewnie następna tragedia :(

jasdor

Post » Pt mar 11, 2011 9:33 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

tych kotów nie można szczepić, bo padną. One wszystkie praktycznie są zasmarkane... nie ma w ogóle izolatek, koty siedzą osowiałe, śpią tylko. Są tam takie perełki... w ogóle żeby tam zrobić remont, to trzeba wszystko do zera zburzyć... najlepiej by było wybudować zupełnie niezależnie prywatne schronisko dla nich. tylko gdzie i za co. Jestem dobita psychicznie.
serce ściska kiedy się patrzy. I na koty i na psy, które błagają, żeby ktoś je zabrał.

Jeśli jakaś kociara ma pomieszczenie, które mogłaby przystosować na kociarnie (np garaż, albo chociaż miejsce gdzie można by było coś takiego wybudować) i chciałaby to zrobić niech się zgłosi. Może można by było kase skombinować. Te koty trzeba wyciągać, leczyć i dawać do adopcji. Jestem zalamana :cry:

kasiatatry

Post » Pt mar 11, 2011 9:43 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

Wierzę :( Łatwo sobie wyobrazić na podstawie tego co piszesz, jak tam jest :( Może miasto by mogło dać jakieś pomieszczenie, albo jakaś Spółdzielnia mieszkaniowa ? Chociaż po pare kotków wyciągać z tego schronu, leczyć, domku poszukać. Biedne :(
To te nasze piwniczaki to mają raj na ziemi w porównaniu z nimi :(

jasdor

Post » Pt mar 11, 2011 9:47 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

Napisze tak i wezmę pełną odpowiedzialność za te słowa. Lepiej jest zostawić im okno otwarte, tam w tej piwnicy, leczyć je na miejscu i pozwolić im żyć. Lepiej je uśpić niż zawieźć do schroniska. Wszystko jest lepsze. Chwilowo nie mam pomysłu co z tym zrobić. Tam w tym momencie szczepienie nie wchodzi w grę.

kasiatatry

Post » Pt mar 11, 2011 9:54 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

A ja, jak zobaczyłam ogrom nieszczęścia w tej naszej piwnicy - to mi schron przeleciał przez głowę :strach: ale byłam taka zmęczona, że już nie wiedziałam, co piszę .

jasdor

Post » Pt mar 11, 2011 20:43 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

kasiatatry pisze:tych kotów nie można szczepić, bo padną. One wszystkie praktycznie są zasmarkane... nie ma w ogóle izolatek, koty siedzą osowiałe, śpią tylko. Są tam takie perełki... w ogóle żeby tam zrobić remont, to trzeba wszystko do zera zburzyć... najlepiej by było wybudować zupełnie niezależnie prywatne schronisko dla nich. tylko gdzie i za co. Jestem dobita psychicznie.
serce ściska kiedy się patrzy. I na koty i na psy, które błagają, żeby ktoś je zabrał.

Jeśli jakaś kociara ma pomieszczenie, które mogłaby przystosować na kociarnie (np garaż, albo chociaż miejsce gdzie można by było coś takiego wybudować) i chciałaby to zrobić niech się zgłosi. Może można by było kase skombinować. Te koty trzeba wyciągać, leczyć i dawać do adopcji. Jestem zalamana :cry:

a moze naglosnic by ta sytuacje w mediach? wtedy ludzie mobilizuja sie do pomocy
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Pt mar 11, 2011 21:11 Re: Schronisko dla bezdomnych w Mielcu- zapraszam wolontariuszy!

kasiatatry pisze:Ja nic nie kumam :ryk: w każdym razie w zeszłym roku było 86 padnięć, adopcji tylko 46 :( pytałam czy szczepienia coś dały, dziewczyny mówiły, że te padnięcia to głównie przed szczepieniem.

Ja jestem w Warszawie, mogę tylko zbierać kasę na to wszystko. I tak zbierałam w zeszłym roku sama i się udało zaszczepić, ale wiem, że to nie wystarczy... należałoby zebrać tyle, żeby można było je objąć opieką.
Marzy mi się położenie kafelków w tych pomieszczeniach, żeby było bardziej higienicznie i żeby można było łatwiej sprzątać i w ogóle wielkie mam marzenia :roll: niechże ten mój chłop zmieni robotę :mrgreen:

Generalnie mój cel w tym roku to 4-5 tyś, jak to zrobię- nie wiem jeszcze :smokin: ale się dowiem :mrgreen:

Kasiu a ile tam jest kotkow w tej chwili? jak moge pomoc? niestety nie jestem z Mielca
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Pt mar 11, 2011 21:32 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

kasiatatry pisze:Napisze tak i wezmę pełną odpowiedzialność za te słowa. Lepiej jest zostawić im okno otwarte, tam w tej piwnicy, leczyć je na miejscu i pozwolić im żyć. Lepiej je uśpić niż zawieźć do schroniska. Wszystko jest lepsze. Chwilowo nie mam pomysłu co z tym zrobić. Tam w tym momencie szczepienie nie wchodzi w grę.

Nigdy nie byłam w żadnym schronisku, ale podpisuję się pod tym, co napisałaś.Kot na wolności ma szansę, w schronie już nie. :cry: Przykro mi,że Gotycka się nie odezwała, pewno zniknęła z forum :cry:
Może zrobić zdjęcia, wtedy jakiś większy jest odzew, ludzie są wzrokowcami.Sama już nie wiem.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 11, 2011 21:57 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

ewar pisze:
kasiatatry pisze:Napisze tak i wezmę pełną odpowiedzialność za te słowa. Lepiej jest zostawić im okno otwarte, tam w tej piwnicy, leczyć je na miejscu i pozwolić im żyć. Lepiej je uśpić niż zawieźć do schroniska. Wszystko jest lepsze. Chwilowo nie mam pomysłu co z tym zrobić. Tam w tym momencie szczepienie nie wchodzi w grę.

Nigdy nie byłam w żadnym schronisku, ale podpisuję się pod tym, co napisałaś.Kot na wolności ma szansę, w schronie już nie. :cry: Przykro mi,że Gotycka się nie odezwała, pewno zniknęła z forum :cry:
Może zrobić zdjęcia, wtedy jakiś większy jest odzew, ludzie są wzrokowcami.Sama już nie wiem.

Ostatni post gotyckiej jest z jej bazarku na Pchlim Targu z - Śro Lip 14, 2010 16:27:02
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Pt mar 11, 2011 22:33 Re: Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu-potrzebna pomoc!

mam zdjęcia, ale muszę je dopiero zgrać a nie mam tutaj kabla, bo w domu do niedzieli jestem. Tutaj nawet nie chodzi o kase, bo ja sama mam mnóstwo rzeczy na bazarki, tylko ja nie mam jak ich zabierać. Myślę, że dopóki w schronisku "pracują" te osoby, które są teraz, dopóty nie będzie sensownych zmian. I mam przemyślenia, że nawet na sterylki powinno się te koty zabierać gdzie indziej... Ale nie chce tego pisać na wątku, bo chce mieć możliwość wejścia do tych kotów i wybierania ich.

Pomyślałam, że gdyby było miejsce, które można by było zaadaptować na hotelik dla takich kotów, można by było je wyciągać, leczyć i szukać im domu. Te koty naprawdę nie mają wiele miejsca a to co jest to katastrofa. oczywiście można mówić, że i tak mają nieźle w porównaniu z psami, ale co z tego, kiedy one zdechną wszystkie na KK.

nawet myslalam o adaptacji swojego garażu, tylko jest problem, że ja jestem czesciej w Warszawie niż w Poroninie.

kasiatatry

Post » Pt mar 11, 2011 22:52 Re: Schronisko dla bezdomnych w Mielcu- zapraszam wolontariuszy!

myszka2302 pisze:Kasiu a ile tam jest kotkow w tej chwili? jak moge pomoc? niestety nie jestem z Mielca

jest ok 70 kotów, ale Pani nie była w stanie powiedziec ile dokładnie. Większość z kk. Ja myślę, że takie stado jest do opanowania. Tylko przeraża mnie samo miejsce i ten budynek i te warunki. to ze nie ma izolatek i fakt w jaki sposób się o tym mówi... w tym momencie im trzeba podawać antybiotyk. Ja po prostu nie wierzę, że jak wpłace 2000 to będą go dostawać codziennie. Ja nie wierzę w nic.

JA TEŻ NIE JESTEM Z MIELCA. jestem spod Zakopanego, mieszkam w Warszawie obecnie. generalnie nie powinno mnie to obchodzic, ale jakoś tak wyszlo, już sama nie wiem jak.
Ostatnio edytowano Pt mar 11, 2011 23:04 przez kasiatatry, łącznie edytowano 1 raz

kasiatatry

[poprzednia][następna]