Śnieżynka biała kotka,niespełna roczna,steryliz. MA DOM

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 14:15 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

Ewar - rudzielec jest cudny :D
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Wto lut 15, 2011 18:10 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

W temacie mojego auta...

Dzwoni mechanik z warsztatu:
- Chcieliśmy podłączyć pani samochód pod komputer, ale on się nie dał...

:ryk:

Naprawdę nie wiem, czy śmiać się, czy płakać. Brak auta bez wątpienia dobry jest dla mojej kondycji i zdrowia, chociaż nie wiem, czy tak zdrowo jest chodzić w lutym kilka km w szczerym polu, gdy wiatr pizga i jeszcze taszczyć gar z żarciem dla psów, ale dużym minusem braku vita jest np. niemożność dowiezienia do gospodarstwa siana. Które nota bene dziś się skończyło. Mechanik obstawiał zapowietrzenie, albo świece. Ze wstępnych ustaleń wynika, że to ani jedno, ani drugie i musieli zostawić samochód na warsztacie do jutra. Żeby tylko jutro mi go oddali, bo jak nie... to ja nie wiem, co dalej...
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Śro lut 16, 2011 19:11 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

U Śnieżaka niestety rozwija się dość szybko infekcja, dzisiaj już kichała.

proequo

Post » Czw lut 17, 2011 10:31 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

Potrzebuje domu na cito - mrozy mają ponoć jeszcze trochę potrwać :?
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw lut 17, 2011 18:17 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

Ma jakieś ogłoszenia? Na pewno znajdzie domek, białe nie zdarzają się często, a kotka jest cudna.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 17, 2011 19:27 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

Dzwonią ludzie w jej sprawie. Ale jedni nie mają ochotę na "jakieś głupie przesłuchania", inni obiecują wysłać maila, żebym mogła przedstawić umowę adopcyjną i jakoś te maile nie docierają, a jeszcze inni są zszokowani, że "to tak daleko, kot miał być przecież w Szczecinie!". No daleko, daleko. W innej galaktyce. Całe 89 km od układu słonecznego.

proequo

Post » Czw lut 17, 2011 19:49 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

Mogę mieć domek w Warszawie dla białej piękności :1luvu: wysyłam pw :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Czw lut 17, 2011 20:14 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ale fajnie, transport się znajdzie !

ewar

Post » Czw lut 17, 2011 23:43 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

A ten rudy... on jest piękny!!! Też szuka domu?

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Nie lut 20, 2011 17:23 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

Śnieżynka wyjechała właśnie do nowego domu do Berlina :D

Absolutnie miłym zaskoczeniem było, że państwo przyjechali z własnym, zakupionym po drodze transporterem, więc nie musiałam dawać kolejnego swojego na "wieczne nieoddanie". Zaopatrzyli się także w karmę, o której wspominałam w mailu (RC) i kuwetę. Śnieżynka bardzo się spodobała i z oglądania zrobiła się adopcja :D Zmartwieni jej stanem zdrowia, chcieli jechać specjalnie do Gorzowa, bo w internecie znaleźli, że tam jest najbliższa klinika 24ha. Ogólnie zrobili bardzo miłe wrażenie i mam ogromną nadzieję, że adopcja - choć szybka i trochę niespodziewana, okaże się udana i Śnieżakowi niczego w życiu już nie zabraknie.

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za pomoc (zdjęcia, ogłoszenia, sprawdzenie potencjalnego domu w Wwie).

proequo

Post » Nie lut 20, 2011 17:33 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

daggie pisze:A ten rudy... on jest piękny!!! Też szuka domu?

Goebbels mieszka w gospodarstwie już prawie 5 lat i jest szefem podwórka. To jest kot typowo wolnożyjący, znaczy w domu (mimo, że od dawna kastrat), nie lubi korzystać z kuwety, drze meble pazurami (bo mimo, że jest kotem "gospodarczym", ma swobodny dostęp do domu), nie przepada za zamknięciem. Mógłby oczywiście trafić do adopcji, ale raczej jako kot wychodzący, tudzież np. przystajenny, ale wtedy narażony będzie na wiele nowych niebezpieczeństw, typu samochody, psy. On psów się kompletnie nie boi, bo u mnie luzem chodzą tylko psy łagodne w stosunku do kotów, a na auta nie uważa, wchodzi pod same koła (to na niego trzeba uważać). Także myślę, że przenoszenie go z miejsca na miejsce i ryzykowna aklimatyzacja są bez sensu.

Jeśli interesuje Cię podobnie umaszczony kot, lub kotka, to daj znać, bo wiem gdzie taka parka się znajduje, a dodatkowo trzeba je stamtąd pilnie zabrać na życzenie właściciela. Koty są rodzeństwem, nie mają jeszcze roku.

proequo

Post » Nie lut 20, 2011 19:50 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

No proszę, jakie miłe wieści. :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Nie lut 20, 2011 21:04 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

proequo pisze:Śnieżynka wyjechała właśnie do nowego domu do Berlina :D

Absolutnie miłym zaskoczeniem było, że państwo przyjechali z własnym, zakupionym po drodze transporterem, więc nie musiałam dawać kolejnego swojego na "wieczne nieoddanie". Zaopatrzyli się także w karmę, o której wspominałam w mailu (RC) i kuwetę. Śnieżynka bardzo się spodobała i z oglądania zrobiła się adopcja :D Zmartwieni jej stanem zdrowia, chcieli jechać specjalnie do Gorzowa, bo w internecie znaleźli, że tam jest najbliższa klinika 24ha. Ogólnie zrobili bardzo miłe wrażenie i mam ogromną nadzieję, że adopcja - choć szybka i trochę niespodziewana, okaże się udana i Śnieżakowi niczego w życiu już nie zabraknie.

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za pomoc (zdjęcia, ogłoszenia, sprawdzenie potencjalnego domu w Wwie).

Ojej, do Berlina? :) Nie ma problemu z przewożeniem kotka przez granicę?

daggie

Post » Nie lut 20, 2011 21:07 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

Dziękuję za odpowiedź o Rudaku :D A to ananas z niego ;)
Ja bym chciała rudego, ale mama nie zgodzi się na kolejnego kota... :(

daggie

Post » Pon lut 21, 2011 13:31 Re: Śnieżynka,zupełnie biała kotka,niespełna roczna,steryliz.

daggie pisze:Nie ma problemu z przewożeniem kotka przez granicę?

Przez granicę niemiecką - która w zasadzie nie istnieje - żadnego, a czemu miałby być problem? :)

proequo

[poprzednia][następna]