w kolejce... Zwierzęta w szkole w stanie agonalnym s. 35

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 13:25 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Widzę, że nareszcie jest temat zbiorowy :)
Chapi strasznie podobna do Figi.
Strasznie mi przykro z powodu Milusia ['][']['] znałam go osobiście, był takim wspaniałym koteczkiem. Aż płakać się chce :(
ObrazekObrazek

kagome19

Od: Wto lis 02, 2010 9:39

Post » Pon sty 31, 2011 14:38 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Tak, Chapi jest podobna do Figuni.
Właśnie wróciłam od weta. Już po sekcji Milusia. W wyniku wyniszczenia organizmu przez straszliwe zarobaczenie i tego co zrobiły z jelitami te obrzydlistwa doszło do perforacji jelit.
Kora odkąd nie ma Milusia strasznie tęskni, nie je zupełnie nic... Dziś zostawiłam ją na kroplówkę, bo przecież jak nie je to organizm osłabia się jeszcze bardziej.
Chapi oczywiście dostała antybiotyk i oczywiście oczy do zakraplania.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Pon sty 31, 2011 14:47 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Zaznaczam :kotek:

mikomikado

Od: Czw lis 04, 2010 17:40

Post » Pon sty 31, 2011 15:09 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Pysio ma dom :mrgreen:
Chociaż taka dobra wiadomość dzisiejszego dnia.
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Pon sty 31, 2011 18:17 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

ifciastu pisze:Pysio ma dom :mrgreen:
Chociaż taka dobra wiadomość dzisiejszego dnia.

Super :piwa:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto lut 01, 2011 7:55 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Za Pysia :1luvu: :piwa:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 01, 2011 10:41 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Jesteśmy pod wrażaniem Waszego (bo Twojego i jakby nie patrzeć MężaTwego też) zaangażowania. :ok:
Super było Was poznać! :ok:
Obrazek
Obrazek

Sarayu

Od: Pt sty 07, 2011 18:26

Post » Wto lut 01, 2011 11:03 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Sarayu pisze:Jesteśmy pod wrażaniem Waszego (bo Twojego i jakby nie patrzeć MężaTwego też) zaangażowania. :ok:
Super było Was poznać! :ok:

My także się cieszymy, teraz zapraszamy na rewizytę :mrgreen:

Od wczoraj mam u siebie malucha, oceniam go na ok. 2,5 miesiąca. Czarno biały.
Znajoma mi powiedziała, że jej znajoma powiedziała, że sprzątaczka z jej klatki jej powiedziała, że Pani z klatki obok jej powiedziała, że po klatce biega dziki mały kot. Zakręcone, nie? Znajopma poszła tego kociaka złapać...
Maluch dzika dzicz. Na tyle dzika, że kiedy ktoś wychodził z mieszkania przeraził się i zleciał z 4 piętra na parter między szczebelkami :? Przyjechał do mnie, miał trochę krwi na nochalu. Dzika dzicz... Standardowo na 12 idziemy do weta...

Masakra po prostu...

Za to dziś dostałam super wiadomość, jedna ze szkół organizuje dla nas zbiórkę karmy. Super wiadomość, tym bardziej, że jest tyyyyyyyyyle kotów żyjących na dworze i potrzeba dla nich tyyyyyyyyyyyle karmy :roll:

Proszę o usilne kciuki za małego gnojka... Nawet nie wiam, jakiej jest płci...

ifciastu

Post » Wto lut 01, 2011 11:05 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Łomatko kochana :roll:
Za dzikuska :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 01, 2011 14:18 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Małe gnojstwo to chłopcun, ale taki charakterny, że wszyscy stawiali na dziewuszkę :twisted:
Nic nie jest złamane, krwawienie z noska bylo spowodowane najprawdopodobniej pęknięciem naczynka, bo wszystko ogólnie z nim jest ok. jako, że miał straszne szczęście, że się nie połamał dostał na imię Fuks.
Rzucał się u weta niemiłosiernie... Normalnie czysta masakra :? No i zrobił piękną koopę wprost na stół :mrgreen:
O tyle dobrze, że mam już dla małego zaklepany domek jak już się oswoi, więc o tyle dobrze:)

Figa dziś dostała drugą szczepionkę na grzybka, uszy są już ładniejsze, jednak na odrost włosów trzeba będzie jednak trochę poczekać... Dodatkowo została zaszczepiona na wirusówki (łącznie z białaczką i wścieklizną).

ifciastu

Post » Wto lut 01, 2011 15:16 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Wstawiam wczorajszo- dzisiejsze zdjęcia moich słoneczek:)

Przerażony Fuks ( mam nadzieję, że oswoi się w miarę szybko, w końcu to maluszek!)
Obrazek
Obrazek

Chapi- jest strasznie brudna ale piękna! Dziś się zabunkrowała pod wanną (mam zabudowaną), odblokowała sobie wejście i nie mogę jej wydobyć... Tak więc zdjęcie wczorajsze:)
Obrazek

Heluś, który się uśmiecha i mizia na przemian:) Cudowny kocurek, piękny i tak kochany, że ciągle mogłabym go miziać!
Obrazek

No i Figunia.
Na początek jej uszka:
Obrazek
Jest o niebo lepiej niż było.
No i sesja zdjęciowa Figi na jej ukochanej podusi:
O taaaka jestem czyściutka. bo taaak pięknie się myję:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Umyłam się, to idę spać :mrgreen: Dobranoc :mrgreen:
Obrazek

Zdjęcia Toffikowe na jego wątku też zaraz będą:)

ifciastu

Post » Wto lut 01, 2011 18:12 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Cudne te Twoje kociaki :love: Nawet nie wiem, który piękniejszy... :ok: :ok: :ok: :ok: za maluchy
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto lut 01, 2011 18:14 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Iwonko tak sobie myślę..
A może wymyśliłabyś jakąś zrzutę na klatkę - łapkę?
U Ciebie taka działalność na szeroką skalę, dzika dzicz rzadko się daje podejść i złapać za kark (jak Ty to zrobiłaś w ogóle?????????????:).
Już kilka było zbiórek i z tego co wiem to się wszystkie zakończyły powodzeniem.
Koszt niecałe 500 zł z wysyłką (lepszejsza klatka, co by krzywdy Kotu nie zrobić).
Ja wiem, że to kupa kasy, ale też inwestycja..
Jak coś, to (na koniec lutego:) pierwsza się coś dorzucę!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto lut 01, 2011 18:40 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Carmen201 pisze: U Ciebie taka działalność na szeroką skalę, dzika dzicz rzadko się daje podejść i złapać za kark (jak Ty to zrobiłaś w ogóle?????????????:).

Ja tak łapię koty od zawsze generalnie... :mrgreen: Tylko mam wiecznie pogryzione ręce, opuchnięte paluchy, podrapana cała jestem i tak w kółko:) Mamy w sumie klatkę łapkę, ale taką najtańszą z najtańszych... Ona nie jest na sznurek ani nic tylko się sama zatrzaskuje, więc jak jet więcej niż jeden kot w danym miejscu- a zawsze jest- to nie można z niej skorzystać, bo jak za pierwszym kotem nie daj Bóg pójdzie drugi to tego drugiego zabije. Niestety nie stać mnie na droższą inwestycję...

ifciastu

Post » Wto lut 01, 2011 18:45 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Nooooooo wiem, że to fura kasy.
Dlatego mówiłam o forumowej ZBIÓRCE.

A są klatki na sznurek????????????????

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]