MALEŃKA LULU, urocza iskierka radości... NOWE ZDJĘCIA :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto gru 07, 2010 8:28 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

ciekawa.swiata pisze:mała albo tak straszliwie chrapie, albo słyszę gluta :roll:

Może jednak ta podróż dała jej się we znaki :( .
Nie choruj malutka!

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto gru 07, 2010 8:35 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Będzie dobrze !!
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Wto gru 07, 2010 15:23 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

No niestety, mamy gluta. Maleństwo całą noc mi miarowo bulgotało do ucha, dzisiaj zabrałam ją do naszego Pana weta :)
miała gorączkę, dostała trzy zastrzyki (coś na zbicie temperatury, coś na infekcję i coś jeszcze, ale zapomniałam) i tabletki na 4 dni. W czwartek znowu do dr i się obaczy jak się sytuacja rozwija.... pocieszający (jak dla kogo :roll: ) jest fakt, że mała pomimo gorączki i gluciora w nocy rozniosła mi pokój. Kiedy rano otworzyłam oko i ogarnęłam ogrom zniszczeń, to się załamałam, ale jeśli o Lulu chodzi to dobry objaw :)
No i jedzenie, oj apetyt to ona ma jak kuń! Nie odchodzi od michy dopóki dna nie zobaczy :D właśnie kończy swoje późne śniadanie... boje się, że mi dziurę w miseczce zrobi :lol:
a jeśli o podróżowanie i wizyty u weta chodzi to... no perełka normalnie. Śpi nic nie marudzi i w ogóle się nie denerwuje :)
nawet się po drodze martwiłam, czy wszystko OK :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto gru 07, 2010 15:51 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Dzielna Lulu!

Ciekawa.swiata nic się nie martw - nasz Pan Wet ją uzdrowi szybciej, niż Ci się wydaje :)

trzymam kciuki!!

Zołzik

Post » Wto gru 07, 2010 18:44 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Ona nie tylko je jak kuń, ale biega jak kuń-cały czas kłusem, a nawet galopem :lol: .
A w podróży to rzeczywiście aniołek, wtedy cały świat się przesuwa to ona grzeczna jest :wink: .

Jak Lulu dotychczas dogadywała się z Merlinem?

honda11

Post » Wto gru 07, 2010 21:05 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Lulu z Merlinem dobrze... ale Merlin do niej ma podejście raczej asekuracyjne :D
ona chyba w ogóle uważa, że świat jest po to, żeby się z nią bawić!
w zabawie to jej nic nie jest w stanie przeszkodzić. A Merlina od czasu do czasu zaczepia, jakby chciała powiedzieć "no choooooo, poskikamy sobie razem za piłką", ale on niestety jeszcze tego 'nie czuje' :D
już rozniosła wszystkie wędki z piórkami, ale i tak najlepsze zabawki ciocia Karo ma na biurku :evil:
rano wszystko, co było na biurku zastałam na podłodze :D
pocieszny to stworek niesamowicie ;)

EDIT:
Jak myślicie, czy koci glut jest dobry na cerę?
Lulu od 15 minut skutecznie nakłada mi na twarz maseczkę ze swojego gluta. Widać musi się znać na kosmetologii, skoro tak pewnie i uparcie to robi :D
mam nadzieję, że rano nie wstanę zielona...

KOLEJNY EDIT:
Cioteczki, napiszcie coś czasem dla otuchy! :)

Luleńka chrapie słodko na moim przedramieniu... dzisiaj pracuję w domu więc mogę dotrzymać jej towarzystwa. Urocza z niej kruszynka. Wydaje mi się, że nie bulgocze już tak bardzo jak wczoraj, ale nie jestem pewna czy nie ma gorączki...
Jutro na kontrolę, szkoda mi maleństwa :( męczy ją ten glucior wyraźnie, nawet śpi więcej niż wariuje... ale apetyt ma wilczy :)

ciekawa.swiata

Post » Śro gru 08, 2010 15:55 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

kochana jak apetyt ma wieeeelki to wszystko na dobrej drodze :lol: i że jej sie nie pogarsza :)

A powiedz mi jak działa Twoja maseczka? :mrgreen:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Śro gru 08, 2010 16:25 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Ujawnię się że też tutaj zaglądam :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 08, 2010 17:28 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

a ja dzisiaj znalazłam robala... a nawet dwa :roll:
że też to cholerstwo nie da się wybić raz na zawsze no... jutro zapytamy o odrobaczanie bo przecież kurcze kota mi zeżre :D
może dlatego ona wciąga jak odkurzacz 8)

fajna jest rozrabiaka, i tak patrzy z tą główką, że nie da się na nią złościć... nawet jak skasuje wiadomość, którą mozolnie pisałam przez 5 minut :evil:

KTO POKOCHA KOTECKA? :kotek:

ciekawa.swiata

Post » Śro gru 08, 2010 18:01 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Kocham ją bardzo i zrobię wiele, by znalazła wspaniały dom.

Wstyd mi :oops: , bo wygląda na to, że wysłałam Lulu chorą i to w dodatku z robalem.
Ona mieszkała w lecznicy dwa tygodnie. Często tam jeździłam do niej i innych kotków, które z nią przywiozłam.
Były leczone na kk, choroba była wpoczątkowym stadium i szybko z niej wyszły.
Prosiłam wetów, by robili wszystko co one potrzebują i wydaje mi się, że robili :roll: .

Lulu była maskotką lecznicy i często rozmawiałam o niej z lekarzami.
Oni nie potrafili niestety postawić diagnozy co do możliwości leczenia skrzywienia jej główki.
Gdy powiedziałam, że Lulu jedzie do DT do Wrocławia zasugerowali wizytę u dr Wrzoska-neurologa.
Gdy mała pozbędzie się gluta ciekawa.swiata zabierze ją na wizytę do doktora.

honda11

Post » Śro gru 08, 2010 18:11 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

honda nie martw się - Lulu jest w świetnych rękach. Zarówno u cioci Karo jak i naszego weta :)

Właśnie Karo jak tam maseczka z gluta? Może opatentujesz i podzielisz się zyskami? ;)

Zołzik

Post » Śro gru 08, 2010 20:10 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Tia, gluta niewątpliwie starczy dla całego forum 8)
Luleńka uskutecznia mi tu dzisiaj skakanie po ścianach 8O

honda11 nic się nie przejmuj, niestety nie mamy wpływu na genialne pomysły co poniektórych, ludzie mnie czasem jednak szokują, wiesz? 8O wiem za to, że z Twojej strony wszystko było dopilnowane i dziękuję bardzo za uczciwość :1luvu: a robala to każdemu się może zdarzyć mieć przecież ;) moje to ciągle jakieś fajowe "zwierzątka" przynoszą do domu :lol:
po Lulu nie widać, że jest chora dopóki nie wysmaruje mi twarzy gluciorem :mrgreen: a wkłada w to wiele... tego no, serca :roll:
no może czasem zdradzi się swoim chrapliwym oddechem, ale poza tym ... gdzież tam. Jeśli ona ma tyle energii podczas choroby, to ja się boję pomyśleć co ona zrobi z moim pokojem jak wyzdrowieje Obrazek

jutro do Pana dra... aż się boję tam pokazywać ;)
zaraz ponawiam Bazarek, może ktoś upatrzy jeszcze przed świętami jakieś klamoty dla siebie :)

ciekawa.swiata

Post » Czw gru 09, 2010 8:25 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

jak tam Luleńka??

Zołzik

Post » Czw gru 09, 2010 12:01 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Dzisiaj Lulu jedzie na kontrolę do dr. Przemka.
Trzymam więc mocno kciuki, by pan doktor potwierdził, że jest poprawa :ok: .

honda11

Post » Czw gru 09, 2010 12:18 Re: MALEŃKA LULU, iskierka radości zaklęta w ślicznym ciałku

Nic się nie martw Honda - wujo Przemo daje radę ;)

Kicia czuje się już troszkę lepiej. Jeszcze w sobotę ma jedną wizytę

Zołzik

[poprzednia][następna]